English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 27 February 2012, 00:20   #1
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Valhalla 3 Fortress Of Eve Checksum Error

Trying to install Valhalla 3 to HD and get a checksum error on disk 5, the disks I have are from the TOSEC.

Anybody out there have a good disk 5 ?
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 01:07   #2
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
Try this one.

EDIT: Removed corrupted image

Last edited by Arnie; 27 February 2012 at 19:24. Reason: Removed Disk image
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 12:56   #3
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Try this one.
Thank you very much, disk worked perfectly

Only thing is it refuses to run on HD, oh well disk swap then which
is not too many in this game.

Last edited by Washac; 27 February 2012 at 14:40.
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 18:31   #4
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
Quote:
Originally Posted by Washac View Post
Trying to install Valhalla 3 to HD and get a checksum error on disk 5, the disks I have are from the TOSEC.

Anybody out there have a good disk 5 ?
...seems to be worth to take disks from current TOSEC release!
Quote:
Valhalla - Fortress of Eve (1996)(Vulcan)(Disk 5 of 6)[cr HF]
424DC439
Valhalla - Fortress of Eve (1996)(Vulcan)(Disk 5 of 6)[cr HF][b checksum error]
11034283
mai is offline  
Old 27 February 2012, 18:32   #5
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
Strange, works for me from HD. Nothing special about the install, just copy all six disks to a folder on the HD.
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 18:48   #6
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Try this one.
...have not checked closer, but by first view your uploaded disk is also a bad dump, many files are missing, could be the reason, why "Washec" his install refuses to run.
mai is offline  
Old 27 February 2012, 18:48   #7
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Strange, works for me from HD. Nothing special about the install, just copy all six disks to a folder on the HD.
I am running all this under E-UAE, it all installs OK, it runs as fas as playing the titles then crashes, flashing power light
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 18:59   #8
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
I can post my install of the game, if it's not against forum rules?
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 19:08   #9
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
TOSEC DISK 5 vs uploaded Disk 5
The missing files were on your disk but have been deleted.

Last edited by mai; 10 September 2019 at 00:10.
mai is offline  
Old 27 February 2012, 19:15   #10
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by mai View Post
TOSEC DISK 5 vs uploaded Disk 5
The missing files were on your disk but have been deleted.
Just re downloaded the TOSEC disk 5 and nope it does not work it comes up with the checksum error.

Valhalla - Fortress of Eve (1996)(Vulcan Software)[cr HF](Disk 5 of 6).adf
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 19:19   #11
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
Quote:
Originally Posted by Washac View Post
Just re downloaded the TOSEC disk 5 and nope it does not work it comes up with the checksum error.

Valhalla - Fortress of Eve (1996)(Vulcan Software)[cr HF](Disk 5 of 6).adf
more than likely you downloaded from old TOSEC archive, you have to compare crc32, to use the good disk.
mai is offline  
Old 27 February 2012, 19:19   #12
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
I can post my install of the game, if it's not against forum rules?
Do not see why you cannot put it in the Zone, people put game ADFs in there.

Best you check though.
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 19:20   #13
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by mai View Post
more than likely you downloaded fom old TOSEC archive, you have to compare crc32, to use the good disk.
EH, old archive, I downloaded it last night and again just now, getting confused now
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 19:21   #14
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
Quote:
Originally Posted by mai View Post
TOSEC DISK 5 vs uploaded Disk 5
The missing files were on your disk but have been deleted.
Removed the uploaded image, well spotted mai.

@washac I could maybe copy the contents of disk5 to a folder named --A--, and you could copy that to the Valhalla3 dir?

EDIT: I downloaded mine from the EAB server.
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 19:24   #15
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Removed the uploaded image, well spotted mai.

@washac I could maybe copy the contents of disk5 to a folder named --A--, and you could copy that to the Valhalla3 dir?

EDIT: I downloaded mine from the EAB server.
Sounds like a good idea

Last edited by Washac; 27 February 2012 at 19:29.
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 19:24   #16
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
Quote:
Originally Posted by Washac View Post
EH, old archive, I downloaded it last night and again just now, getting confused now
to prevent more confusing, i have put the good one in the zone.
mai is offline  
Old 27 February 2012, 19:26   #17
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
Ok, try this.....

Last edited by Arnie; 02 March 2012 at 19:11.
Arnie is offline  
Old 27 February 2012, 19:29   #18
mai
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: Federativnaya Respublika Germaniya
Posts: 4,991
Quote:
Originally Posted by Washac View Post
EH, old archive, I downloaded it last night and again just now, getting confused now
probably "*nesoram*" or *lanetEm* i suppose - outdated sources!!!!
mai is offline  
Old 27 February 2012, 19:36   #19
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 704
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
Ok, try this.....
Nope, no go, still crashes at the same point.
Washac is offline  
Old 27 February 2012, 19:49   #20
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 64
Posts: 3,968
Must be an E-UAE thing, those files are from my working HD install for WinUAE.

EDIT: BTW only the --V--, --U-- AND --L-- folders are needed to start the game.

Last edited by Arnie; 27 February 2012 at 19:58.
Arnie is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CF HD Checksum ERROR Retrofan support.Hardware 17 01 December 2010 01:54
MAX Rally (1998) (Fortress) Error kkgarbod support.Games 2 03 August 2010 22:54
SFS Checksum Error.... asm1 support.Hardware 8 23 April 2009 20:47
Checksum error Vikingex support.Apps 3 26 June 2008 11:36
Checksum Error leongt New to Emulation or Amiga scene 2 30 June 2002 08:53

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.18597 seconds with 13 queries