English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 02 July 2018, 11:31   #1
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,127
How to configure Picasso board emulation?

I've always used Z3 RTG with DEVS:Monitors/uaegfx monitor driver without issues, but just for testing I wanted to try real Picasso II/IV board emulation with WinUAE…
I downloaded Picasso96.lha from Aminet and installed it through the installer, and configured WinUAE RTG > Picasso II/IV (2-4MB) without success. After boot I can't find a selectable Picasso mode in SYS:Prefs/ScreenMode.
1920x1080 display.

Someone can drive me step by step how to configure it correctly? I'm surely missing some passage...
hexaae is offline  
Old 02 July 2018, 13:18   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,454
Run prefs/Picasso96Mode and enable modes. Warning: this program is really unintuitive..

EDIT: uaegfx is a special case, it generates modes automatically and Picasso96Mode can't be used with it. All other boards require it. Picasso96 is weird. CGX also works automatically.
Toni Wilen is offline  
Old 02 July 2018, 13:37   #3
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,127
Picasso96Modes shows no mode available…
What should leave in DEVS:Monitors to run Picasso II/IV board (I've got the 128KB ROM too for IV), and in LIBS:, and under LIBS:Picasso96?
I have:
Code:
Directory "LIBS:" on Lunedì 02-Lug-18
Picasso96                          Dir ----rwed Sabato    23:41:00
Picasso96API.library             24520 ----rwed 19-Set-99 06:08:52
1 file - 1 directory - 51 blocks used

Directory "LIBS:Picasso96" on Lunedì 02-Lug-18
Altais.card                       4128 ----rwed 17-Ago-99 11:12:28
CirrusGD542X.chip                12340 ----rwed 03-Set-99 00:52:12
CirrusGD5434.chip                14060 ----rwed 03-Set-99 00:31:52
CirrusGD5446.chip                14876 ----rwed 03-Set-99 00:33:14
CVision3D.card                    4980 ----rwed 19-Set-99 23:00:50
CyberVision.card                  3288 ----rwed 17-Ago-99 11:12:30
Domino.card                        912 ----rwed 04-Apr-99 23:04:18
emulation.library                39652 ----rwed 19-Set-99 06:12:00
fastlayers.library                1460 ----rwed 16-Mar-98 00:15:08
Graffity.card                     1236 ----rwed 03-Set-99 00:46:38
Merlin.card                       3384 ----rwed 04-Apr-99 23:04:20
NCR77C32BLT.chip                  7804 ----rwed 31-Ago-99 18:19:24
oMniBus.card                      1440 ----rwed 04-Apr-99 23:04:22
PicassoII.card                    1728 ----rwed 16-Nov-99 12:39:42
PicassoIV.card                   20476 ----rwed 06-Set-99 19:39:56
Piccolo.card                      1456 ----rwed 03-Set-99 00:45:22
PiccoloSD64.card                  1420 ----rwed 03-Set-99 00:47:12
Pixel64.card                       900 ----rwed 03-Set-99 00:48:54
RetinaBLT.card                    4128 ----rwed 17-Ago-99 11:12:36
rtg.library                     219192 ----rw-d 17-Nov-17 23:17:29
S3Trio64.chip                     9396 ----rwed 17-Ago-99 11:12:52
S3ViRGE.chip                     17516 ----rwed 13-Set-99 08:25:18
Spectrum.card                     1460 ----rwed 03-Set-99 00:46:00
TsengET4000.chip                  4408 ----rwed 17-Ago-99 11:12:48
TsengET4000W32.chip               9532 ----rwed 27-Ago-99 05:12:02
uaegfx.card                       1704 ----rwed 24-Gen-99 00:19:46
26 files - 826 blocks used
hexaae is offline  
Old 02 July 2018, 14:17   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,454
It does not show any modes by default. First you need to select a board from some menu. I did say it is unintuitive..
Toni Wilen is offline  
Old 02 July 2018, 15:44   #5
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,495
I made a trial setup for PIV - at least some modes do work but just tried quickly on Amikit, where something gets screwed (missing uaegfx I think). Remove the .txt from the Picasso96Settings file - it belongs to Devs. Must say this all wasn't too clear as over 10 years has gone without P96 tinkering.
No 1920x1080 there - it may work just on 8bit screens.
Attached Files
File Type: txt Picasso96Settings.txt (1.3 KB, 19 views)
zipper is offline  
Old 02 July 2018, 17:53   #6
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,127
Thanks.
I've learned I have to drag'n'drop buttons/objects around in the unintuitive Picasso96Mode GUI to create/edit mods... The problem is Picasso system does not detect the emulated gfx board:
hexaae is offline  
Old 02 July 2018, 21:11   #7
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,495
Have you clicked that PicassoIV (1): Village-31 item? Reboot done?
zipper is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Accelerator board emulation Zilog request.UAE Wishlist 65 10 January 2016 10:50
picasso IV emulation Sandro support.WinUAE 3 09 September 2014 10:39
Picasso IV emulation problem esc support.WinUAE 6 20 August 2014 09:33
New to both Board and emulation stiggy New to Emulation or Amiga scene 3 19 February 2014 14:10
Anyone know how to configure keys for use in CD32 emulation? trydowave support.Games 9 25 October 2013 01:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06737 seconds with 16 queries