English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 23 June 2018, 10:57   #1
musashi9
Registered User

musashi9's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Japan
Posts: 166
Send a message via ICQ to musashi9
WinUae 4.0.0 mouse and keyboard issue

Hello, I just started using WinUae 4.0.0 on windows 10 and I noticed a weird thing that happens when I drag and drop disks into winuae then click reset.
What happens is windows mouse goes into winuae but if I press a key then windows acts like it is in control of the keyboard and does things accordingly

Example of what I do..
I load winuae 4 with an ADf inside then I press F12 to bring up the menu and drag and drop any ADF inside and click RESET......
At this point the mouse hides and goes inside winuae but if I press ENTER then windows reacts like I pressed ENTER on the disk image inside the windows folder that I just dragged into winuae

With the previous version of winuae (3.6.1) the mouse hides and and winuae is fully in control of the keyboard
musashi9 is offline  
Old 23 June 2018, 12:12   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,454
I can duplicate same using 3.6.1 too.

Drag and drop is not needed, open GUI, activate some other window (for example click file on windows explorer listing), then click Reset in WinUAE GUI. Return key now opens selected file in windows explorer.
Toni Wilen is offline  
Old 23 June 2018, 12:28   #3
musashi9
Registered User

musashi9's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Japan
Posts: 166
Send a message via ICQ to musashi9
When you click reset does winuae take over the mouse or is it still under windows control?. For me on 4.0, winuae takes over the mouse (I cant access anything in windows with the mouse, but the keyboard still works with windows)
With 3.6.1 I click reset and winaue never takes the mouse out of windows control.

Last edited by musashi9; 23 June 2018 at 12:33.
musashi9 is offline  
Old 23 June 2018, 13:43   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,454
Fortunately I can duplicate it easily. (But it is possible it isn't same side-effect..)

Does http://www.winuae.net/files/b/winuae.7z fix it?
Toni Wilen is offline  
Old 23 June 2018, 14:55   #5
musashi9
Registered User

musashi9's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Japan
Posts: 166
Send a message via ICQ to musashi9
This version fixed it
musashi9 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote mouse issue AMIGASYSTEM support.WinUAE 2 31 January 2016 21:46
Keyboard Problem with AOS 4.1 FE Classic in WinUAE.. Keyboard doesn't work! QBit support.WinUAE 1 07 January 2015 14:43
WinUAE 2.5.0 mouse capturing/pointer skipping issue mark_k support.WinUAE 25 06 December 2012 19:15
A4000, mouse clicks, no mouse move, no keyboard OverDose support.Hardware 4 16 March 2011 14:25
Real Keyboard & Mouse on WinUAE-X bilko9070 support.WinUAE 0 31 October 2005 19:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06384 seconds with 15 queries