English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 20 January 2016, 21:31   #221
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
I'm quite sure you can add "Sorcery +" http://hol.abime.net/2014/screenshot
Done

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
This might sound like a crazy question... But Im going for it anyway... Please dont ban me asking...
is there any possible way to use your FS-UAE netplay feature to be compatible with a real Amiga connected to the internet? I understand it could have a difference in kickstarts cause everyone must have the same rom..
No, this isn't possible. You won't be banned for asking, though

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
or is there a version of FS-UAE that can run on a high-end Amiga?
No
FrodeSolheim is offline  
Old 26 January 2016, 22:51   #222
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 92
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
A partial list here, at least: http://oagd.net/browse/halfcolorbug (I don't know of any definitive list).
Hi, you may also add "Crazy Shot" : http://hol.abime.net/3118
Marskilla is offline  
Old 27 January 2016, 01:52   #223
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
Hi, you may also add "Crazy Shot" : http://hol.abime.net/3118
After checking some Screenshot images, I tested a few games with shader = atari-color-fix
The ones that I respond with yes, I believe you can add them to the list with the half-tone bug
Can someone else also confirm?

Future Sport http://hol.abime.net/4576 I believe yes
Hell Raiser http://hol.abime.net/3657 I believe yes
HeroQuest http://hol.abime.net/698 I believe yes
HeroQuest: Return Of The Witch Lord http://hol.abime.net/699 could not find to test
Hostages http://hol.abime.net/738 I believe yes
Night Walk http://hol.abime.net/975 I believe yes (crappy old game)
Obitus http://hol.abime.net/2275 I believe yes

other
Captain Dynamo http://hol.abime.net/464 looks much better but loss in detail, maybe no
Dynasty Wars http://hol.abime.net/465 looks much better but minor loss in detail, need another opinion
Final Battle, The http://hol.abime.net/535 I was wrong, no
Heavy Metal Heroes - Outlands http://hol.abime.net/683 I was wrong, no
Joust http://hol.abime.net/5902 could not find to test
Prison http://hol.abime.net/1152 looks much better but loss in detail (some fonts are unreadable too), maybe no
RoboCop 2 http://hol.abime.net/1261 looks much better but loss in detail, no
Whirligig - Spacecutter http://hol.abime.net/1703 I guess not, graphics are too crappy to tell

Last edited by ztronzo; 27 January 2016 at 20:13.
ztronzo is offline  
Old 28 January 2016, 23:40   #224
Ptolom
 
Posts: n/a
Hello, I've built version 2.6.2 from source on Gentoo and I'm getting an error
Code:
Error: Missing GL version
FATAL: Error initializing glew
AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed
Do I need to be building with a particular version of GLEW?
 
Old 30 January 2016, 00:05   #225
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Ptolom View Post
]Do I need to be building with a particular version of GLEW?
Not as I'm aware of. I'm guessing your OpenGL setup isn't completely sane... (if so, you might have issues with other OpenGL applications as well).
FrodeSolheim is offline  
Old 01 February 2016, 19:27   #226
Ptolom
 
Posts: n/a
I got to the bottom of it. I had built SDL without opengl support. I only started using Gentoo last week and I'm still getting the hang of things.
 
Old 04 February 2016, 23:24   #227
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 92
Hi, maybe I missed the option in the documentation pages, but is there a way to emualte a write protected floppy with fs-uae ?

Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
After checking some Screenshot images(...)
Thanks ! I'll check this out.
Marskilla is offline  
Old 05 February 2016, 21:25   #228
FrodeSolheim
FS-UAE Developer

FrodeSolheim's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Førde, Norway
Age: 37
Posts: 3,427
Quote:
Originally Posted by Marskilla View Post
Hi, maybe I missed the option in the documentation pages, but is there a way to emualte a write protected floppy with fs-uae?.
Not a good way, in any case. It should be possible by using the option writable_floppy_images, while also making sure that the .adf file(s) is write-protected on the host OS. A better way (via config) is needed.
FrodeSolheim is offline  
Old 12 May 2018, 17:12   #229
Marskilla
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Nantes - France
Posts: 92
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Most, if not all, of these problems are related to colors being half as bright as they should, so you need a filter which multiplies the brightness by two.

As it happens, I have created such a filter (shader) and included it with FS-UAE as default. Put the following in custom configuration:

Code:
shader = atari-color-fix
(But don't use with other games which don't need the fix )
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
A partial list here, at least: http://oagd.net/browse/halfcolorbug (I don't know of any definitive list).
To help other people, here is my personnal list :

Code:
African Raiders 01
After The War
APB
Crazy Shot
Denver présente - Je découvre les formes
Dragon Spirit
Full Metal Planete
Galactic Conqueror
Grey Slayer
Hammer Boy
Heavy Metal Heroes
Midnight Resistance
Murders In Space
Sorcery +
Superman - The Man Of Steel
The Untouchables
Vixen
Marskilla is offline  
Old 14 May 2018, 19:22   #230
mark_k
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Location:
Posts: 2,975
Quote:
Originally Posted by FrodeSolheim View Post
Most, if not all, of these problems are related to colors being half as bright as they should, so you need a filter which multiplies the brightness by two.

As it happens, I have created such a filter (shader) and included it with FS-UAE as default. Put the following in custom configuration:

Code:
shader = atari-color-fix
atari-color-fix multiplies RGB components by 2.0, which gives a result equivalent to doubled colours on a real OCS/ECS Amiga: "ST white" 7:7:7 maps to 24-bit grey 238:238:238.

For anyone who's picky enough, you can modify the shader to do better. Instead of multiplying by 2.0, multiply by 252/119 (= 2.11764706 approx). Then ST white maps to 24-bit 252:252:252 which is almost full white.

And for ST-ported games which already have doubled RGB components, copy the shader and change the coefficient to 252/238 (= 1.05882353 approx). [Examples of games like that: Gods, Xenon, Guild of Thieves, Rolling Thunder. There are probably many more.]
mark_k is offline  
Old 27 August 2018, 17:19   #231
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 87
is it be possible to use the Atari half-bright fix in combination with another shader overlay?
ztronzo is offline  
Old 03 January 2019, 05:48   #232
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 87
Hello guys!
I would like to know what would the syntax be so I could map all Joystick Events that are selected only from a specific port in FS-UAE.

The example below works but I need to configure more buttons to do more actions.
joystick_port_1_primary=action_key_shift_left
joystick_port_1_secondary=action_key_shift_right

This is an example for what I need to accomplish but it doesn't work for me (as you see I mention the port number):
joystick_port_1_tertirary=action_key_shift_right
joystick_port_1_button_9=action_pause
joystick_port_1_button_4=action_key_shift_left


The example below works with specifying a joystick number, but since I have multiple joysticks, I only want to use the joystick that is selected for a specified port.
joystick_0_left_trigger=action_key_amiga_left

Can someone help? Thanks in advance!
ztronzo is offline  
Old 03 January 2019, 13:30   #233
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 373
Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
I would like to know what would the syntax be so I could map all Joystick Events that are selected only from a specific port in FS-UAE.

It looks like only primary and secondary buttons are supported: https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...oystick.c#L132


BTW: you can also configure joysticks by name not only by number, maybe this is helpful for you....
jbl007 is offline  
Old 03 January 2019, 13:58   #234
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,078
Is there a END+<number> shortcut in FS-UAE ?
(in WinUAE this shortcut allows quick disk swapping)
malko is offline  
Old 07 January 2019, 06:34   #235
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by jbl007 View Post
It looks like only primary and secondary buttons are supported: https://github.com/FrodeSolheim/fs-u...oystick.c#L132

BTW: you can also configure joysticks by name not only by number, maybe this is helpful for you....
Thanks Jbl007! That confirms it.

I cant actually use a specific name at the moment cause the main purpose for me is to keep a universal setting for any joystick connected as players may want to switch their primary controller while playing.
To be more precise, I need to use this with the AmigaLive front-end so any joystick at any moment can be switched.

Thanks again for checking!
ztronzo is offline  
Old 09 January 2019, 12:07   #236
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,078
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Is there a END+<number> shortcut in FS-UAE ?
(in WinUAE this shortcut allows quick disk swapping)
Sorry for reposting but can't find any information about this on the official site nor on the net (so I assume there is not such shortcut but I ask just in case of). Does someone know if such shortcut exists in FS-UAE ?
malko is offline  
Old 13 January 2019, 00:54   #237
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,078
Based on old post (2012-2014), I can see that "END+<number>" shortcut for disk swapping has already been asked.

@Frode : Is there any plan to add such a feature in a forthcoming release ?



Edit: Oups... Last activity from Frode on EAB was on 11 May 2018... Hope he will come back here soon

Last edited by malko; 13 January 2019 at 01:05.
malko is offline  
Old 17 January 2019, 07:55   #238
ztronzo
Registered User

ztronzo's Avatar
 
Join Date: Sep 2015
Location: Montreal
Posts: 87
Quote:
Originally Posted by malko View Post
Based on old post (2012-2014), I can see that "END+<number>" shortcut for disk swapping has already been asked.

@Frode : Is there any plan to add such a feature in a forthcoming release ?

Edit: Oups... Last activity from Frode on EAB was on 11 May 2018... Hope he will come back here soon
Hello Malko, you can use
floppy_drive_0 = GameDisk1.adz
floppy_image_0 = GameDisk1.adz
floppy_image_1 = GameDisk2.adz
floppy_image_2 = GameDisk3.adz
floppy_image_3 = SaveDisk.adf

keyboard_key_ctrl_f1 = action_drive_0_insert_floppy_0
keyboard_key_ctrl_f2 = action_drive_0_insert_floppy_1
keyboard_key_ctrl_f3 = action_drive_0_insert_floppy_2
keyboard_key_ctrl_f3 = action_drive_0_insert_floppy_3

You can actually use all the function keys for this... the only problem would be with Monkey Island 2 (12 Disks) or Street Fighter 2 Turbo AGA (15?? Disks)...
or just download the WHDload version and forget about of floppy swapping... http://www.whdownload.com/

Last edited by ztronzo; 17 January 2019 at 08:02.
ztronzo is offline  
Old 17 January 2019, 09:41   #239
cloverskull
Registered User

 
Join Date: Sep 2018
Location: California
Posts: 26
Hey malko, frode apparently has not been on eab since May I might consider fs-uae dead at this point.
cloverskull is offline  
Old 17 January 2019, 10:17   #240
malko
Registered User

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,078
Quote:
Originally Posted by ztronzo View Post
Hello Malko, you can use
floppy_drive_0 = GameDisk1.adz
floppy_image_0 = GameDisk1.adz
floppy_image_1 = GameDisk2.adz
floppy_image_2 = GameDisk3.adz
floppy_image_3 = SaveDisk.adf

keyboard_key_ctrl_f1 = action_drive_0_insert_floppy_0
keyboard_key_ctrl_f2 = action_drive_0_insert_floppy_1
keyboard_key_ctrl_f3 = action_drive_0_insert_floppy_2
keyboard_key_ctrl_f3 = action_drive_0_insert_floppy_3

You can actually use all the function keys for this... the only problem would be with Monkey Island 2 (12 Disks) or Street Fighter 2 Turbo AGA (15?? Disks)...
or just download the WHDload version and forget about of floppy swapping... http://www.whdownload.com/
Thanks !
It's a nice workaround you propose me indeed.
More work in the config file but interesting workaround. Furthermore I think no game use "CTRL+F<number>" in game. Will give a try .

PS: You have a funny pseudonymous name .

Quote:
Originally Posted by cloverskull View Post
Hey malko, frode apparently has not been on eab since May I might consider fs-uae dead at this point.
Hope not. Does anyone here have a direct contact with Frode and can give more information ?

Last edited by malko; 17 January 2019 at 10:24. Reason: added reply to cloverskull
malko is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE 1.2 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 5 26 October 2012 21:50
FS-UAE 1.0 Stable Series FrodeSolheim support.FS-UAE 62 01 May 2012 01:15
AROS m68k Bug Reports Ezrec Amiga scene 1 03 October 2011 23:40
whdload bug reports pbareges support.Games 22 12 January 2007 21:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 04:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12102 seconds with 15 queries