English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Main > Nostalgia & memories

 
 
Thread Tools
Old 14 December 2017, 01:33   #1661
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,659
Great Interview

Such a shame MK came late in Amigas Life

To give you an idea, "Mortal Kombat" sold about 50,000 copies, "Mortal Kombat 2" 125,000 copies, "Primal Rage" 9000 copies. When "Primal Rage" was released the Amiga was dead as a commercial platform.
ransom1122 is offline  
AdSense AdSense  
Old 14 December 2017, 01:40   #1662
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,790
Mortal Kombat games had serious problems in Germany.
s2325 is offline  
Old 14 December 2017, 02:02   #1663
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 2,659
Quote:
Originally Posted by s2325 View Post
Mortal Kombat games had serious problems in Germany.
Like what? Violence & Censorship?
ransom1122 is offline  
Old 14 December 2017, 10:37   #1664
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,396
like Qxxxx game...
zipper is online now  
Old 14 December 2017, 10:39   #1665
d4rk3lf
Registered User

 
Join Date: Jul 2015
Location: Novi Sad, Serbia
Posts: 54
Because, there was no beer friendship.
d4rk3lf is offline  
Old 15 December 2017, 17:22   #1666
gimbal
cheeky scoundrel
gimbal's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Spijkenisse/Netherlands
Age: 36
Posts: 2,950
Quote:
Originally Posted by ransom1122 View Post
When "Primal Rage" was released the Amiga was dead as a commercial platform.
It also wasn't exactly a great game in general, to be honest The fact that it still sold 9000 copies on the Amiga that late in its lifecycle amazes me.
gimbal is offline  
Old 30 December 2017, 21:03   #1667
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 905
What is the height of WB bar?
Lord Aga is offline  
Old 30 December 2017, 22:38   #1668
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,375
It's the same as the window title bar, IIRC it's the size of the screen font +3 pixels, so if you use the default Topaz 8 font, the screen bar will be 11 pixels high. This isn't guaranteed though, changing the appearance using VisualPrefs or other patches, or newer versions of the OS (e.g. OS 4) can and will change this, and so you shouldn't rely on the size being calculated like that. Instead, it's possible to query the screen's structure and determine the title bar height, so if your program depends on screen height, you can always adjust to match any screen.
Daedalus is offline  
Old 31 December 2017, 13:45   #1669
Lord Aga
MI clan prevails
Lord Aga's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Belgrade, Serbia
Posts: 905
Thanks I was doing the ol' fashioned 'count the pixels with your eyes' routine and I actually got 11 (1+8+2). But it seemed too strange to have an odd number. I'm fiddling around with overscan and maximum graphics size. So if someone has a non-standard bar with more pixels he would lose a couple of lines from the picture. But it's not a big deal.
Lord Aga is offline  
Old 01 January 2018, 18:06   #1670
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 2,375
Yeah, the odd number does seem unusual in digital environments, but it does make sense: The text is 8 pixels, one pixel either side for spacing, and then one extra line underneath to give a nice border line between the bar and the rest of the screen (assuming a standard OS 2/3 screen).
Daedalus is offline  
Old 10 January 2018, 01:45   #1671
-Acid-
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Location: South Shields
Posts: 440
Does WB3.1 require KS3.1 to use?
-Acid- is offline  
Old 10 January 2018, 02:27   #1672
dJOS
Registered User

dJOS's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Melbourne, Australia
Posts: 862
Quote:
Originally Posted by -Acid- View Post
Does WB3.1 require KS3.1 to use?
It'll run on KS 2.x iirc.
dJOS is offline  
Old 10 January 2018, 07:06   #1673
demolition
Unregistered User
demolition's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Copenhagen / DK
Age: 37
Posts: 3,405
Quote:
Originally Posted by dJOS View Post
It'll run on KS 2.x iirc.
Yes, it will run on KS2.0 however I think there are some stuff that won't work 100%. With KS3.0, everything should work.
demolition is offline  
Old 10 January 2018, 07:26   #1674
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,409
Send a message via Skype™ to Jope
It will not boot up completely on 2.x. Some tools might work, yes, but not all CLI commands will run for example.

Always use the same major version of WB as is your KS for regular use.
Jope is offline  
Old 10 January 2018, 11:22   #1675
jizmo
Registered Abuser

 
Join Date: Oct 2013
Location: Valencia / Spain
Posts: 139
I remember reading from computer magazines of how one should be careful not to break floppy disk stepper motor, and how there were some programs or viruses that could potentially harm one's disk drive.

Now, after tens of floppy drives I've owned only a few have broken down and it's always been a problem with the drive head, not the motor. I've even misused many drives with hacks that play songs with the motor and they've worked just fine afterwards. Sure, there might be some tear and wear if I had them playing for 24/7, but otherwise I'm wondering if there's any truth to being able to wreck the motor with software.
jizmo is offline  
Old 10 January 2018, 13:49   #1676
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,120
You could knock it out of alignment. This is the reason why the "no click" feature isn't activated by default in AmigaOS, despite being part of the OS — it works by stepping the head beyond track 0, which modern floppy drives will refuse to do but could potentially harm very old drives.
idrougge is offline  
Old 15 January 2018, 21:10   #1677
Nosferax
Registered User

 
Join Date: Apr 2015
Location: Beauharnois,Qc,Canada
Posts: 175
How many hard disk and\or partitions can a 3.1 system have?
Nosferax is offline  
Old 15 January 2018, 21:19   #1678
ajk
Registered User
ajk's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Helsinki, Finland
Posts: 964
Hard disks are limited by how many you can connect to the hardware. For IDE it's 2 per channel, for a SCSI controller it's 7 devices plus the host (or 15 in later SCSI implementations).

There isn't really a limit for the number of partitions you can have. I suppose there must be some limit to how many AmigaDOS can practically handle but it's probably large enough to not be a problem for most
ajk is offline  
Old 15 January 2018, 21:33   #1679
Nosferax
Registered User

 
Join Date: Apr 2015
Location: Beauharnois,Qc,Canada
Posts: 175
Follow up question: is it possible to have more than one hdd controller in a big box amiga?
Nosferax is offline  
Old 15 January 2018, 21:55   #1680
Locutus
Registered User

 
Join Date: Jul 2014
Location: Finland
Posts: 787
Yes, and this is actually quite common. Say a Amiga 3000 or 4000 with its onboard IDE/SCSI controller and then a faster SCSI controller on the accelerator card.
Locutus is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gamebase Amiga - 2 Questions Fiery Phoenix New to Emulation or Amiga scene 8 13 August 2012 13:31
Amiga CD32 questions pubzombie New to Emulation or Amiga scene 26 24 January 2010 17:27
A few general Amiga questions. Hougham support.Hardware 6 30 April 2008 23:13
Amiga A4000 Questions mfletcher support.Hardware 8 29 April 2008 11:51
Amiga 600 Questions JDunlap support.Hardware 14 20 January 2008 20:13

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 22:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.27214 seconds with 15 queries