English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.WHDLoad

 
 
Thread Tools
Old 07 April 2017, 03:15   #1
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 677
WHDLoad 18.3

Hello,
the final version 18.3 of WHDLoad has been released. It contains the following changes:

- chg: don't check for read-only-filesystem if option SavePath is used (issue #3355)
- fix: if option SavePath is used and the save path is not yet created WHDLoad will no longer try to delete files in the normal data directories if resload_DeleteFile is called
- fix: resload_SaveFileOffset now correctly works on files which are not preloaded and not yet present in the SavePath, in older releases dos error #203 was reported (issue #3355)
- chg: the behavior of the option CACHE in kickemu (sources/whdload/kick*.s) has been changed, previously it set the chip memory non cacheable (NC) now it sets it cacheable write-through (WT), recompiling Slaves using this option will change this for the resulting Slaves, for machines with cpu caches and no MMU otherwise no caches are enabled at all by WHDLoad
- chg: splash window corrected for non standard window borders (Mikhail Malyshev)
- fix: resload_DeleteFile reworked, no longer supports deleting directories, delete operation is cached if file was preloaded, now correctly works together with SavePath/K option
- chg: checking for a read-only filesystem is performed after executing a possible ExecuteStartup now (Stephane Julien)
- chg: kickemu now uses the host system bplcon0 to init gb_bplcon0, this should preserve genlock/lace setup (issue #2858), WHDLoad itself also use gb_bplcon0 for the initial custom setup
- fix: the interrupt redirect feature of ACA now correctly works with programs depending on the supervisor bit in the interrupt stack frame, this should fix problems with install using the kickstart emulation (Toni Wilen)
- chg: on 68060 the store/load bypass is no longer disabled if the cpu revision is >= 5
- new: support for Vampire/Apollo added, will be detected as 68040 now (older WHDLoad detected a 68020 because the presence of MSP and CAAR registers), MMU is always disabled
- fix: kickemu now correctly enables the fpu via resload_SetCPU if NEEDFPU is set

I hope it will be useful
Wepl is offline  
Old 07 April 2017, 03:32   #2
ransom1122
Registered User
ransom1122's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Omnicorp
Posts: 3,211
Awesome. Thanks Wepl It is working well

Last edited by ransom1122; 07 April 2017 at 12:50.
ransom1122 is offline  
Old 07 April 2017, 08:30   #3
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 491
One of the best buy I have done ever. Thanks Wepl!
tolkien is offline  
Old 07 April 2017, 10:57   #4
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,679
:+1:
idrougge is offline  
Old 07 April 2017, 11:06   #5
HOL2001
Amigamaniac

HOL2001's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Neheim / Germany
Age: 45
Posts: 477
Many thanks!
HOL2001 is offline  
Old 07 April 2017, 11:20   #6
AZka
Registered User

 
Join Date: Dec 2016
Location: Budapest
Posts: 11
Thx
AZka is offline  
Old 07 April 2017, 11:22   #7
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 41
Posts: 7,853
Send a message via MSN to dlfrsilver
Thanks Wepl
dlfrsilver is offline  
Old 07 April 2017, 12:08   #8
pcotter
Registered User

 
Join Date: Aug 2016
Location: Germany
Posts: 41
Thank you!!! Fantastic!
pcotter is offline  
Old 07 April 2017, 12:11   #9
Neil79
Registered User
Neil79's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: Kent
Age: 39
Posts: 2,610
Neil79 is offline  
Old 07 April 2017, 12:19   #10
rodpulsar
Registered User

 
Join Date: Feb 2015
Location: Paris
Posts: 35
WEPL : This is some awesome job, thank you very much sir !

I am the proud owner of a real WHDLoad key, and even if the program is now free, I have a certain joy seeing my registered version each time I launch it
rodpulsar is offline  
Old 07 April 2017, 12:43   #11
Predseda
Puttymoon inhabitant
Predseda's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: The City of Townsville
Age: 40
Posts: 5,023
So do I
Predseda is offline  
Old 07 April 2017, 13:42   #12
ascp
Pastafarian

 
Join Date: Sep 2010
Location: Uppsala/Sweden
Posts: 284
Be glad you never met me in real life Wepl - because then I would hug you. Thanks!!

Last edited by ascp; 07 April 2017 at 21:07.
ascp is offline  
Old 08 April 2017, 05:00   #13
whaka
Registered User

 
Join Date: Jan 2017
Location: France
Posts: 34
Hi Wepl, and many thanks for the hard work
don't know if it's the right place to report a bug...

but 18.3 crash the system at every exiting. 18.2 worked fine on this point.

the only thing i can provide is this :
--------------------------------------------------------------------------------
Date : Saturday 08-Apr-17 03:40:44
Task : 080020D4 "Unknown"
Error : 80000025 (DEADEND)
By : System: no alert occured
Cause : Uninitialized TRAP #5 vector
--------------------------------------------------------------------------------
it's the same everytime.

my config :

A3000 - OS 3.9 BB4
cyberstorm mk3 060 at 75 Mhz 128 MB ram
cybervision 64
deneb (with custom kickstart in the flashrom)
x-surf 100
prisma megamix

hope this can help to understand what happend
thanks

Last edited by whaka; 08 April 2017 at 05:06.
whaka is offline  
Old 08 April 2017, 23:30   #14
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 677
Quote:
Originally Posted by whaka View Post
don't know if it's the right place to report a bug...
but 18.3 crash the system at every exiting. 18.2 worked fine on this point.
please create a issue in the bugtracker
and choose whdload as project
Wepl is offline  
Old 09 January 2018, 09:58   #15
spudje
Registered User

 
Join Date: Dec 2014
Location: Netherlands
Posts: 870
I have the exact same issue, http://mantis.whdload.de/view.php?id=3664, with a Highway USB card. So what's the solution? Revert back to 18.2 or shall I try a 18.4 beta?
spudje is offline  
Old 09 January 2018, 13:06   #16
Wepl
Moderator
Wepl's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Germany
Posts: 677
try a 18.4 beta
Wepl is offline  
Old 28 November 2018, 22:21   #17
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 118
Does anyone know how to fix this problem during the installation?

RiP is offline  
Old 28 November 2018, 22:34   #18
jurassicman
Registered User

jurassicman's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Bologna/Italy
Posts: 118
Quote:
Originally Posted by RiP View Post
Does anyone know how to fix this problem during the installation?

Just out of curiosity... Are you using ROM 3.1.4?
jurassicman is offline  
Old 28 November 2018, 23:48   #19
RiP
IK+

 
Join Date: Feb 2017
Location: DF0:
Posts: 118
No, it's 3.1 =)
RiP is offline  
Old 28 November 2018, 23:55   #20
Asman
68k

Asman's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Somewhere
Posts: 654
@Rip
It seems that you are trying to install developer package. Please download user package and install it.
Asman is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS-UAE - Unregistered WHDLOAD : WHDLOAD.KEY - FIX Neil79 support.FS-UAE 14 29 January 2013 23:34
help me executing an whdload-installed game without whdload Gaula92 support.Games 7 26 January 2011 22:44
whdload instructions? [where to put WHDLoad games for GameBase Amiga v1.4] luke_70it project.MAGE 8 28 October 2009 07:36
WHDload issues (Complete WHDload nub, apologies in advance) dire_wolf project.WHDLoad 31 09 October 2009 21:41
http://www.whdload.de/whdload/vip/ Crank79 project.WHDLoad 37 11 April 2007 17:50

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08704 seconds with 15 queries