English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.OtherUAE

 
 
Thread Tools
Old 15 August 2011, 12:32   #1
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 532
Mac Amiga Emulation & Lion

Hello

Just when I had my Amiga emulation all working how I liked on my Mac under
Snow Leopard, along comes Lion and now I cannot get it running.

I am using Hi-Toro version 0.5 (0.5.2) and E-UAE Bundle version 0.8.29

A directory had been changed all OK now

Sorry.

Thanks.

Last edited by Washac; 15 August 2011 at 12:47.
Washac is offline  
Old 19 August 2011, 22:08   #2
Mequa
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 497
Hi, you may want to try one of the PUAE Mac OS X builds, which improve on E-UAE.
Mequa is offline  
Old 22 August 2011, 22:48   #3
dreamkatcha
My elbow tastes of icky

dreamkatcha's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester, UK
Posts: 740
I wouldn't know since Apple won't let Core Duo Mac owners play with Lion, despite people being able to install it on more recent Macs and then clone the hard drive to their 'obsolete' Macs... where it runs perfectly fine. They did the same thing with iTunes and older Shuffles. Fascists!
dreamkatcha is offline  
Old 23 August 2011, 00:35   #4
Mequa
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: UK
Posts: 497
I'm more concerned with their complete removal of the Rosetta emulator and support for PPC binaries. Removing decent emulation features to force users to ditch legacy software is not cool.
Mequa is offline  
Old 23 August 2011, 21:34   #5
dreamkatcha
My elbow tastes of icky

dreamkatcha's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester, UK
Posts: 740
Another example of Job's way or the highway! It's hardly going to make people swear allegiance to Apple is it. Which software would you be unable to run if you upgraded?

I for one am not going to be manipulated into upgrading when my current Mac does everything I want it to. At this point I'm more likely to make my next computer Linux-based.

I'm still using iTunes 7 for the same reason - it's the last version that will allow syncing with my 2nd generation Shuffle. In effect I'll never be making any purchases from their shiny new app store seeing as you can't access it via earlier versions of iTunes, so that one backfired too.

Here's how to go about installing Lion on a core duo Mac. Funny how it's essentially a matter of flicking a switch to make them compatible. The minimum specs were totally fabricated to fit Apple's business plan. Nothing at all to do with limitations of the platform.
dreamkatcha is offline  
Old 10 October 2011, 13:25   #6
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 532
Hello


After a few weeks with Lion I switched back to Snow Leopard.

As has been said it does what I want it and need it to do and it runs
Rossetta, now back to reinstalling Baldurs Gate II and Icewind Dale etc.


From what I read lots are switching back.
Washac is offline  
Old 10 October 2011, 13:55   #7
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
Believe me, I'm tempted! Trying to get a working toolchain has left me unable to build PUAE again. I might end up reinstalling this afternoon
chiark is offline  
Old 11 October 2011, 10:39   #8
chiark
Needs a life

chiark's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: England
Posts: 1,629
I have xcode 3.2.6 working on Lion, but it produces stuff that crashes as soon as I try to use anything other than a 68000 processor. Looks like a nasty job to debug, too

I've emailed GnoStiC but not heard back. Will keep pestering him , but I know he's busy.
chiark is offline  
Old 19 October 2011, 01:07   #9
kire_online
Registered User
kire_online's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Sydney
Posts: 119
Macbook Air 13" with OS X Lion and E-UAE is mighty fine for me.

HiTorro 0.5.2
E-UAE 0.8.29-WIP4
kire_online is offline  
Old 22 November 2011, 12:40   #10
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 532
Hello

Lost all my links a while back.
There was a website that explained how to setup different configs for Hi-Toro/E-UAE, all I can recall is that it started with the letter B, something like bacion bricanion.

Does/can anybody recall or know of it at all ?

If not any other site for the same purpose, I just want it for reference.


Thanks.

PS: I did Revert back to Snow Leopard, things are sweet again.
Washac is offline  
Old 23 November 2011, 19:45   #11
dreamkatcha
My elbow tastes of icky

dreamkatcha's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Manchester, UK
Posts: 740
I reckon this is what you're looking for.
dreamkatcha is offline  
Old 23 November 2011, 19:55   #12
Washac
Junior Member
Washac's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: UK Southern End
Posts: 532
Quote:
Originally Posted by dreamkatcha View Post
I reckon this is what you're looking for.
Hello

That is the very one, thank you very much for that
Washac is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac Emulation asm1 support.Apps 114 13 June 2016 20:46
New Board for Mac Amiga emulation Washac News 23 22 January 2008 06:52
MAC & Amiga Graphics ? blade002 Amiga scene 35 05 November 2006 22:48
Mac and Amiga Emulation Washac New to Emulation or Amiga scene 18 21 February 2006 20:08
mac emulation warlord request.Apps 15 18 January 2005 10:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08545 seconds with 13 queries