English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 December 2011, 12:06   #1
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
The output of the PAL filter is wrong, its five pixels/texels/units to the left, even when I try to center it both with WinUAE and by the overscan preferences editor. I need to add 5 units to the right with the filter panel to see the image entire on the screen. This is a small problem I have seen since the first versions of WinUAE with this filter.

Last edited by Leandro Jardim; 30 December 2011 at 15:26.
Leandro Jardim is offline  
Old 30 December 2011, 19:43   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Do you mean only PAL filter has this problem? (for example null filter is fine)
Toni Wilen is offline  
Old 30 December 2011, 21:06   #3
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Do you mean only PAL filter has this problem? (for example null filter is fine)
Exactly.
Leandro Jardim is offline  
Old 31 December 2011, 12:50   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
It looks like this filter has shift due to way it works, I'll add some tweaks to fix this.
Toni Wilen is offline  
Old 31 December 2011, 21:58   #5
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
Thanks Toni, this filter adds another dimension to WinUAE.

Last edited by Leandro Jardim; 01 January 2012 at 13:35.
Leandro Jardim is offline  
Old 09 January 2012, 20:14   #6
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
I have tested Beta 10, now there is a tiny black space at the right of the window (nearly five increments). My window size is 640x512 (it would fit nicely on the Amiga output)

When I enlarge the window or put WinUAE into fullscreen, the filter consumes very much processor time. Its a bug or it needs a faster processor?

Intel Dual Core E5200
3 GB DDR2 RAM
Windows 7 Home Premium SP1
ATI Radeon HD4550 2 GB RAM

Last edited by Leandro Jardim; 09 January 2012 at 20:31.
Leandro Jardim is offline  
Old 12 January 2012, 11:17   #7
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Quote:
Originally Posted by Leandro Jardim View Post
I have tested Beta 10, now there is a tiny black space at the right of the window (nearly five increments). My window size is 640x512 (it would fit nicely on the Amiga output)
It can't be fixed, it is just how the filter works. (either there is a gap or misalignment..)

Quote:
When I enlarge the window or put WinUAE into fullscreen, the filter consumes very much processor time. Its a bug or it needs a faster processor?
It needs huge amounts of CPU power. Pixel shader (GPU) version would fix it but I am not going to bother.
Toni Wilen is offline  
Old 12 January 2012, 20:02   #8
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
...It needs huge amounts of CPU power. Pixel shader (GPU) version would fix it but I am not going to bother.
I understand your decision, Toni. You are implementing much more interesting improvements to WinUAE than a mere PAL filter.

In my computer the CPU meter is at around 80% in Workbench but the FPS meter is at 30 FPS. It only gets worse with the deinterlacer, and at the boot, where the CPU meter goes from 170 to 330.

The speed is not so bad, but the difference in the meters did make me think there was something wrong with it.

Last edited by Leandro Jardim; 12 January 2012 at 20:23.
Leandro Jardim is offline  
Old 17 January 2012, 04:13   #9
Leandro Jardim
Registered User
Leandro Jardim's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Legoland
Age: 40
Posts: 1,374
Hi, Toni, you did modifications to enhance the PAL filter in 2.4.0 (other than the centering problem)? I ask this, because the PAL filter of previous WinUAE versions (2.3.3) are very fast, really.

And some time ago you did already said for me about the slowness of the PAL filter, in a time my computer was suffering from the same problem, but hopefully it worked right again later.

In particular I thought that the filter in 2.3.1 had a visible difference in the quality for better, but now I am unsure...

I dont want you to bother with pixel shaders, but if you had done some tweaks recently to the code, maybe its just an incompatibility problem that arrived from the updates again.

Last edited by Leandro Jardim; 18 January 2012 at 01:28.
Leandro Jardim is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i need pal filter jim78b support.WinUAE 0 25 July 2013 14:54
VICE PAL filter algorithm Leandro Jardim support.WinUAE 0 23 September 2012 00:27
PAL-M Filter Tricks Leandro Jardim support.WinUAE 0 25 October 2011 16:03
PAL DirectX Filter Leandro Jardim request.UAE Wishlist 0 23 October 2010 03:11
PAL filter (with scanlines) experiment Toni Wilen support.WinUAE 30 09 March 2008 16:31

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06916 seconds with 13 queries