English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 07 July 2019, 07:32   #1
bladecgn
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: Essen / Germany
Posts: 153
Fblit and WinUAE

I know that there is an option called "immediate blitter" in WinUAE which would make FBlit obsolete.

But still, I tried to use WinUAE with FBlit just to see how compatible WinUAE is. But it doesn't work, the icons on Workbench are mostly blank (you only see their frame) or contain graphical garbage. Option "immediate blitter" is turned off.

I use OS 3.1.4 with PeterK's icon.library.

The same install in a real Amiga works.

Last edited by bladecgn; 07 July 2019 at 07:39.
bladecgn is offline  
Old 07 July 2019, 11:01   #2
Mark sealey
Registered User

Mark sealey's Avatar
 
Join Date: Sep 2018
Location: Nottingham
Posts: 218
I use my A600 Furia's sd card with winuae....os3.1.4....with fblit/ftext....same settings as my Amiga...020/68882 2meg chip 9.5 fast ram...ecs....all works like a charm...on both machines....I think winuae can corrupt the sd/cf card(pfs3) as after a winuae session sometimes my pfs3 file system has errors...I use pfs doctor once a week now.....also I shut down winuae properly and not put the laptop into stand by/sleep mode.

The reason I say this is when I've booted my A600 with the sd card after a winuae session...the icons try to show up but the system locks up......after a scan/fix with pfs doctor all works.
Mark sealey is offline  
Old 07 July 2019, 11:23   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Not again.. Much better proof required!

It could be adapter, too different config (or Amiga side software) or card or adapter. It does not prove anything if card works in some other adapter because used transfer mode can be totally different in PC USB adapter.

There are too many crappy hardware that randomly corrupt data. Just check older threads.

I move PFS3 formatted CF cards between emulation and real hardware all the time. Never had any problems.

EDIT: Hang seems like IDE transfer missed data. Filesystem hang would not hang whole system (as in mouse stopping moving). Sounds more like unstable system, next time it happens, let the system warm up few minutes and reboot. Does it work now? Does pfsdoctor report anything?

Last edited by Toni Wilen; 07 July 2019 at 11:31.
Toni Wilen is offline  
Old 07 July 2019, 13:18   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,954
Quote:
Originally Posted by bladecgn View Post
I know that there is an option called "immediate blitter" in WinUAE which would make FBlit obsolete.

But still, I tried to use WinUAE with FBlit just to see how compatible WinUAE is. But it doesn't work, the icons on Workbench are mostly blank (you only see their frame) or contain graphical garbage. Option "immediate blitter" is turned off.

I use OS 3.1.4 with PeterK's icon.library.

The same install in a real Amiga works.
Same install as in same harddrive? "Plain" same install does not guarantee anything, for example inactive but installed P96 can cause side-effects.
Toni Wilen is offline  
Old 07 July 2019, 22:16   #5
Thomas Richter
Registered User
 
Join Date: Jan 2019
Location: Germany
Posts: 239
Quote:
Originally Posted by bladecgn View Post
I use OS 3.1.4 with PeterK's icon.library.
This has at least one known bug that it handles long file names improperly. 3.1.4 came with its own icon library which is recommended for it.
Thomas Richter is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FBlit Syntrax support.Apps 5 10 June 2019 14:42
FBlit causes weirdness on my new mobo Devlin support.Apps 6 09 April 2018 22:02
FBlit source now open. Samurai_Crow Coders. Asm / Hardware 54 14 March 2018 17:20
Hardware and FBlit. Toryglen-boy support.Hardware 3 22 May 2017 16:12
Questions regarding FBlit and workbench Bloodwych support.Apps 13 17 November 2015 21:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09514 seconds with 15 queries