English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 18 March 2018, 15:31   #1
peceha
Registered User

peceha's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Age: 42
Posts: 99
Is there something wrong with SUPER72:High Res mode?

Hi,
whenever I try using that mode I have very peculiar result.
It always "overlaps" my actual resolution (800x600) with some kind of empty lines between. The result you can see on the pictures



peceha is online now  
AdSense AdSense  
Old 18 March 2018, 15:45   #2
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,546
That screen is not a real Amiga screen, is it?
idrougge is offline  
Old 18 March 2018, 15:48   #3
peceha
Registered User

peceha's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Age: 42
Posts: 99
It is.
It's amiga 1200 connected to vga monitor.

That happens always when I want to change my present screen resolution to SUPER72:High Res (400x300 if I remeber correctly).

That skull is just a picture saved in 400x300 and displayed over 800x600 with eg AdPro (3rd image from top)


EDIT
here you can see how the game DOTT looks like when opened in 400x300 in 256 colors - it just overlaps WB (set to 800x600, 4 colors)


Last edited by peceha; 18 March 2018 at 15:59.
peceha is online now  
Old 19 March 2018, 01:10   #4
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,546
What screenmode is the 800x600 mode?
idrougge is offline  
Old 19 March 2018, 06:49   #5
peceha
Registered User

peceha's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Age: 42
Posts: 99
SUPER72:Super High-Res Laced (800x600)

Looks like it is related to the monitor (I should have checked it before I started this thread...) and the result depends on screenmode the WB is stared in.
I changed my WB to High Res Laced (640x512) first and then to SUPER72:High Res (400x300) and have following result (the picture is moving from top to bottom)

Last edited by peceha; 19 March 2018 at 07:06.
peceha is online now  
Old 19 March 2018, 10:50   #6
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,546
Hence my question; if it was a real multisync CRT we could start pointing fingers at the hardware.

What happens if you get into this mode, then unplug the monitor from the mains and replug it after 15 seconds?
idrougge is offline  
Old 19 March 2018, 11:11   #7
peceha
Registered User

peceha's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Age: 42
Posts: 99
So I have my WB at 800x600 and now I start something that changes to 400x300.
That ugly effect from my first posts is showing up.

Now there are to possibilities (but I think both of them are doing the same):

1. there is a big power switch at the back of the monitor: I switch it off for 15 sek and then back on

2. I take out vga cable while amiga and monitor is running and plug it back after 15 sec

Both of them give the same result: floating picture (from up to down) - no more taht ugly thing.
peceha is online now  
Old 19 March 2018, 15:55   #8
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,546
So your monitor sucks.
idrougge is offline  
Old 19 March 2018, 17:06   #9
peceha
Registered User

peceha's Avatar
 
Join Date: Dec 2017
Location: Poland
Age: 42
Posts: 99
Not necessarily:
- it's big (21 inches)
- it' heavy (10kg monitor + 6kg its stand)
- it can display LORES + HIRES (LACED without flickering)

Who needs 400x300 anyway ...
peceha is online now  
Old 19 March 2018, 17:16   #10
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
The monitor is the problem here.
What you see is the buffer remaining from the progressive mode, I would think, or something long those lines.

WHen you unplug/power off, you are resetting that to zero, so the "ghost" goes away.

Your monitor does not support that mode properly.That was idrougge's point with "it sucks"
Akira is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
IBrowse; fix images height on high-res WB KONEY support.Apps 10 27 April 2017 23:51
Super72 mode problems mark_k support.WinUAE 8 16 March 2014 11:16
Microcosm high res wallpaper Bigby request.Other 6 12 June 2012 01:19
High-Res mode in Pinball Fantasies? keropi support.Games 8 25 April 2007 14:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07029 seconds with 15 queries