English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 12 September 2007, 15:51   #1
Dave_wb
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Location: Wootton Bassett England
Age: 61
Posts: 189
Dead 500 power supply

Hello all,
My lovely Amiga 1200 with an internal 2.5" hard drive plus an external zip 100 disk drive,plus a 3.5" external hard drive plus an external floppy drive has a BIG problem.My 500 PSU seems to be dead.When I switch it on nothing powers up and if I put the PSU to my good ear (dont ask about the other one) all I can hear is a high pitched whine.I do have an original 1200 PSU but power wise it sucks as I have these extra pieces of hardware on board.
Do you know if it is possible to buy a 500 PSU on its own or do I have to buy a whole machine just to get the power brick.
My Miggy is not in a tower as that would defeat the object of having an original computer in the same format as the day it was built.WinUAE is brilliant but it aint a real Miggy.Any help would be appreciated as given the choice of running a PC or a Miggy I will always go with the latter.Many thanks in advance
Dave
Dave_wb is offline  
Old 12 September 2007, 16:00   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
PSU here: http://efunzine.com/efnz.php?a=pro&i...fe6b51e64f5ebd
used one is really cheap there: 19zl = 5.03 EUR = 3.43 GBP
s2325 is offline  
Old 12 September 2007, 16:06   #3
P-J
Grumpy veteran
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Moorpark, California
Age: 39
Posts: 1,146
Send a message via MSN to P-J
http://amigakit.leamancomputing.com/...735dd5f361e3b1

Available in the UK, unless you really want one from Poland ^^^
P-J is offline  
Old 12 September 2007, 19:52   #4
Mick_AKA
crusader of light

Mick_AKA's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Stone, Staffordshire.
Posts: 1,149
Open up the supply, stip everything out and build an old AT power supply into it with the cooling fan glued to the top vent.

Thats what I did anyhoo, albeit with a 1200 supply
Mick_AKA is offline  
Old 12 September 2007, 20:36   #5
twizzle
Registered User
twizzle's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: taunton.som.uk
Age: 68
Posts: 681
you must have a small diy come electrical repair shop somewhere near you ?

i took my a500 brick to him/her , and it only cost me £2.67,
soldered in a couple of capacitors, job done
twizzle is offline  
Old 12 September 2007, 20:42   #6
P-J
Grumpy veteran
P-J's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: Moorpark, California
Age: 39
Posts: 1,146
Send a message via MSN to P-J
Quote:
Originally Posted by Mick_AKA View Post
Open up the supply, stip everything out and build an old AT power supply into it with the cooling fan glued to the top vent.
That is _totally_ music to my ears
P-J is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Amiga 500/600/1200 HD power supply mech MarketPlace 11 28 December 2010 22:05
WTB: A500 power supply or A1200 power supply (USA model) CMA Death Adder MarketPlace 7 01 October 2010 15:10
For Sale: Dead A3000D mainboard and possibly working power supply brett71 MarketPlace 3 27 July 2010 15:20
dead power supply modem mrodfr support.Hardware 4 31 August 2008 20:01
can i use a 1200 power supply to power a 500? boing_1000 support.Hardware 5 16 August 2006 02:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06619 seconds with 13 queries