English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2019, 23:54   #1
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
WinUAE on multimonitor windows issues.

Hi, I have a laptop with Nvidia 770M and Intel integrated Haswell, I got a dell 2913UW on HDMI and AOC 2260W on active DP to HDMI adapter(this syncs down to 50hz an this is the one I want to use for WinUAE-fullscreen) on the Nvidia card, and on the VGA output connected to Intel card an old Benq G900WA. When I have my desktop extended to all three monitors(the integrated laptop monitor is not in use) fullscreen mode opens on the Benq monitor no-matther what I set in Host->Dispalay->Screen settings. Also the resolution list under same setting contains only resolutions of the Benq no-matter what monitor is selected. WinUAE is set to run on the Nvidia GPU in Nvidia settings. When the Benq is disabled I am able to use DispalyFusion to force the window to open on right monitor(It has a tendency to open on the Dell in that setup ) but that does not when all three are connected. (WinUAE config attached)



Secondly I would request, please, an option to not minimize the full-screen-WinUAE when releasing the mouse pointer. Most full-screen games/programs will minimize when you activate a window of another program, but that is possible to override with DispalyFusion or Actual-Multiple-Desktops. Trying to use the same overrides on WinUAE does not work; it force-minimizes itself.

Edit: Just checked config; There is a setting for "Minimize when focus is lost" but it is off here and I have never touched it.
Attached Files
File Type: uae A4000T_MMU_NEW.uae (22.2 KB, 20 views)

Last edited by hceline; 05 January 2019 at 00:46. Reason: Checked settings.
hceline is offline  
Old 05 January 2019, 11:53   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Attach both logs (winuaebootlog.txt and winuaelog.txt) but don't expect fixes unless it also happens without displayfusion.

I have had too many bad experiences with most "helper" utilities that hook to applications and have habit of doing stupid things when program isn't behaving like most "normal" programs.
Toni Wilen is offline  
Old 05 January 2019, 16:22   #3
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
OK, I quit DisplayFusion, unloaded WindowsBlinds and started WinUAE.

Then I check that monitor is set to AOC (I actually got the resolution-list from the right monitor, but earlier I did not check resolution-list before after fullscreen-window was opened).
Starting the emulator the fullscreen-window opens on BenQ monitor and the resolution list again contains only resolutions from that monitor.


Also not mentioned in first post because I believe it is due much smaller resolution on BenQ monitor (and it being in portrait mode): When the WInUAE fullscreen-window opens it is totally black, and I have to alt-tab to and form it a few times before it starts showing picture. And it does not react to input before I put it in window-mode as opposed to fullscreen.


Attached logs was saved right after fullscreen-window opened, while it was still black.
Attached Files
File Type: zip winuae64_debug_4.1.0.zip (24.0 KB, 19 views)
hceline is offline  
Old 05 January 2019, 16:34   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Log seems to say that you tried to open 1920x1080 RTG mode which can't fit on selected monitor so default monitor was retried.

Switch off vsync to reduce unknown variables.
Toni Wilen is offline  
Old 05 January 2019, 16:48   #5
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Turned off vsync, quit, cleared logs and restart WinUAE. Checked screen settings and started emulator; same result.
My monitors native resolution:
Dell 2560x1080
AOC 1920x1080
BenQ 900x1440 (in portrait)
According to Windows Settings the internal laptop panel is monitor 1(disconnected in windows settings), the BenQ is monitor 2, AOC is monitor 3 and the Dell is monitor 4 (set to main display in windows settings).
Attached Files
File Type: zip winuae64_debug_4.1.0-no_vsync.zip (23.8 KB, 19 views)
hceline is offline  
Old 05 January 2019, 21:01   #6
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Did you perhaps miss that RTG modes have separate monitor selection in RTG panel? It is set to BenQ G900W in your config.
Toni Wilen is offline  
Old 06 January 2019, 00:07   #7
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Doh, me stupid. It works when changing that setting.

Then I'm just hoping it is possible to get an option for not minimizing the fullscreen when untraping the mouse. Or is there a trick I do not understand to that too?
hceline is offline  
Old 06 January 2019, 12:18   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Does Direct3D11 mode (misc panel) have same problem?
Toni Wilen is offline  
Old 06 January 2019, 22:29   #9
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Yes, and it's been this way for as long as I can remember. Turning off the "Minimize when focus is lost" setting always only affected window-mode, but is was not a problem with only one monitor attached.
hceline is offline  
Old 19 January 2019, 10:12   #10
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Spent a little time testing new settings since the 3.3.0 version I was on due to Windows bug. Did some experimenting; and the conclusion is that what I am really asking for is "Magic Mouse" support for full-screen.
hceline is offline  
Old 19 January 2019, 14:12   #11
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Quote:
Originally Posted by hceline View Post
Spent a little time testing new settings since the 3.3.0 version I was on due to Windows bug. Did some experimenting; and the conclusion is that what I am really asking for is "Magic Mouse" support for full-screen.
How? Exclusive fullscreen means other possible monitors are "unavailable" without putting the program in background. (If DisplayFusion enables it: it is still unsupported because it is not officially supported Windows feature)
Toni Wilen is offline  
Old 19 January 2019, 14:48   #12
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
There exists games that run in exclusive full-screen but does not confine mouse to monitor. When running such game one can drag mouse to other monitor, but game minimizes when you activate other window. This is where DisplayFusion/actual-multiple-monitors breaks in and stops the minimizing by keeping game window active. What I request is an option to not confine mouse to current monitor in full-screen, DispalyFusion can do the rest of the job (it works on all full-screen game/program that does not confine mouse to monitor as long as they do not insist on keeping an exclusive grab on input devices)

Edit: To put it simply, if WinUAE lets the pointer leave the monitor and releases input-device grabs when loosing focus; it should work, DisplayFusion will do the rest of the work.

Last edited by hceline; 19 January 2019 at 19:22. Reason: Presition
hceline is offline  
Old 21 January 2019, 02:26   #13
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: FT Lewis, WA
Posts: 215
Works ok with Full-Window.
Saghalie is offline  
Old 21 January 2019, 02:59   #14
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by Saghalie View Post
Works ok with Full-Window.

Yes, if all other windows programs behaved nicely that would work, but they insist on messing with my view in windowed full-screen.
hceline is offline  
Old Yesterday, 09:53   #15
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Quote:
Originally Posted by hceline View Post
Edit: To put it simply, if WinUAE lets the pointer leave the monitor and releases input-device grabs when loosing focus; it should work, DisplayFusion will do the rest of the work.
That is much easier said than done because exclusive fullscreen mode needs to work quite differently (in application level) than other modes.

Quote:
Yes, if all other windows programs behaved nicely that would work, but they insist on messing with my view in windowed full-screen.
How do they mess it up? Always on top option won't help?
Toni Wilen is offline  
Old Yesterday, 14:48   #16
hceline
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Top of the world
Posts: 65
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
That is much easier said than done because exclusive fullscreen mode needs to work quite differently (in application level) than other modes.
I find this strange, both Cryengine and Unity games works like this in fullscreen. The only games that do not work like this is those that go out of their way to keep the mouse confined because they do edge-scrolling and those who do not release the input device lock when they loose focus.

Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
How do they mess it up? Always on top option won't help?
Firstly if I set main window always-on top this makes the config window to always on top which is very impractical if you keep the config-window on another monitor. Also if I got always on top I can not access other windows that open on same monitor as WinUAE.

Other than that, I got other windows that is always on top, even some that overlap into all 3 monitors at times because they are non-resizable and I use the 900x1440 monitor to stash them away. I have not tried tied due to the other two issues with always on top, but judging by the interaction between always-on-top windows and the titlebar I guess two always-on-top windows overlapping each-other leads to quite random behavior.

Last edited by hceline; Yesterday at 14:58. Reason: Messed up quotes
hceline is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windows 10 FCU issues with WinUAE hexaae support.WinUAE 48 11 January 2018 11:51
Windows 10 issues SIO support.WinUAE 3 26 November 2017 17:08
WinUAE 3200 & 3210 GUI Multimonitor problem geedee support.WinUAE 5 27 November 2015 02:55
Windows 8 issues arti support.WinUAE 11 31 December 2013 20:11
Multimonitor blanking Dr.Venom request.UAE Wishlist 3 08 July 2012 18:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07910 seconds with 14 queries