English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 29 December 2018, 17:50   #1
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 74
WinUAE FPS adjust bug with AVI recording & audio speed

I think I've stumbled across a bug with audio speed when using AVI recording and modifying the value in 'FPS adj' under display options.

If I press F12 to bring up the menu then resume emulation without stopping the recording, the audio output reverts to normal speed, whilst the framerate continues to adhere to whatever value is in FPS adj.

Rep steps:

1) Start WinUAE (with logging)
2) Set Quick Start config to A500 for compatibility
3) Open 'Display' menu
4) Check 'FPS Adj.' option and enter value of 25
5) Open 'Output' menu
6) Configure AVI output (codecs irrelevant)
7) Click 'AVI Output Enabled'
8) Start emulation

-- Allow segment to record with some audio
-- Check console output: AVIOutput <xxx frames, (25 fps)

9) Press F12
10) Click OK (resume emulation without stopping AVI output) - error occurs here

-- Allow segment to record with more audio/video
-- Check console output: AVIOutput <xxx frames>, (50 fps)

11) Press F12
12) Stop AVI Output

If you playback the recorded AVI, the sound and video are synchronised at the same speed until the break in emulation between steps 9 and 10; when recording resumes, the video continues to record at the correct FPS adjust rate, but audio speed has defaulted back to original speed.

It's strange that console reports that AVIOutput is running at 50 FPS when the bug occurs.

* Edit *
Forgot to mention, this is the current 4.1 build

Last edited by Al82; 30 December 2018 at 02:36.
Al82 is offline  
Old 01 January 2019, 18:27   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
I am not sure if there is anything to fix, single avi can't have different frame rates so only possibility is to create new avi when refresh rate changes which isn't any different than stopping and restarting recording manually.
Toni Wilen is offline  
Old 02 January 2019, 18:38   #3
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 74
Hi Toni,

It's not that I'm trying to get different frame rates in the same video - it's the fact that the sound reverts to normal speed if you press F12 and resume emulation.

The video frame rate stays at whatever is set in FPS Adjust (correct), but the audio reverts back (incorrect) - I'll get a screen capture for you
Al82 is offline  
Old 02 January 2019, 19:03   #4
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 74
Hopefully, this shows the issue in more detail:
[ Show youtube player ]

The video frame-rate is maintained, but the sound speed changes back, which it shouldn't - I'm guessing it should be consistent all the way through
Al82 is offline  
Old 06 January 2019, 20:20   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 22,223
Should be fixed now.
Toni Wilen is offline  
Old 14 January 2019, 00:07   #6
Al82
Registered User
Al82's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: UK
Posts: 74
Awesome! Thanks for taking a look at this, Toni!
Al82 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
avi recording TEOL support.WinUAE 2 08 February 2012 12:45
recording audio via winuae stevorino support.WinUAE 2 27 May 2011 14:17
Adjust speed in WinUAE oRBIT support.WinUAE 22 30 March 2010 18:41
problems recording avi Jools New to Emulation or Amiga scene 2 19 April 2008 23:58
[bug]Slowdown: 336 pixel limit with avi recording NoX1911 support.WinUAE 3 10 January 2007 15:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07839 seconds with 15 queries