English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 05 July 2010, 14:40   #1
Sigma
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Somewhere
Posts: 26
WinUAE 2.2.0 responds to F12 w/o focus

Hi everyone,

I noticed today that WinUAE 2.2.0 responds to the F12 key, even if it is not the program with the focus. E.g. WinUAE's emulation is started, and if I switch to another program and press F12, then WinUAE's properties box pops up (even if the program itself does something with the F12 key).

This has happened on both my Windows 7 x86 and x64 computers. As far as I can tell, it will respond to F12 regardless of the program that actually has the focus. F12 is the only key I've observed it respond to so far.

WinUAE 2.1.0 doesn't respond to F12 without having the focus on the same computers.
Sigma is offline  
Old 05 July 2010, 15:06   #2
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 41
Posts: 24,012
Doesn't here with XP SP3 and WinUAE 2.2.0. No matter if the program that has the focus uses the F12 key or not.
TCD is offline  
Old 05 July 2010, 15:10   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,504
It happens only in rawinput mode, hardcoded F12 check (losing GUI access by using Input panel is something you don't want to happen..) didn't check focus state. Will be fixed.
Toni Wilen is offline  
Old 08 July 2010, 13:15   #4
Sigma
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Somewhere
Posts: 26
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
It happens only in rawinput mode, hardcoded F12 check (losing GUI access by using Input panel is something you don't want to happen..) didn't check focus state. Will be fixed.
I wasn't sure if this was expected behaviour or not, so I decided to mention it, just in case. I'm not sure where rawinput mode is set though.
Sigma is offline  
Old 08 July 2010, 14:19   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,504
Rawinput is default in 2.2 (and later), less stupid than DirectInput (which is actually less direct than rawinput..)

DirectInput is only enabled (fallback) if no rawinput capable mouse or keyboard is detected. (PS/2 connection?)
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1084P out of focus brett71 support.Hardware 3 11 September 2012 16:26
All versions of Winuae after 2.1.0 freeze mouse when I Ctrl-F12 to Fullscreen KoasKid support.WinUAE 6 09 July 2011 03:07
Change key F12 for WinUAE GUI? Clark Kent support.WinUAE 9 17 September 2010 11:00
F12 menu appears even if WinUAE is not in focus thomas support.WinUAE 9 15 August 2010 00:44
F12 WinUAE properties opens at background FRoST support.WinUAE 5 26 April 2010 20:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06731 seconds with 13 queries