English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.Old Rare Games

 
 
Thread Tools
Old 22 November 2006, 03:30   #1
boing_1000
A1000 Addict
boing_1000's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Eastern USA
Age: 32
Posts: 560
One on One by Electronic Arts

My copy is currently being dumped by the SPS. Was there ever an extended ADF version of One on One for use within WinUAE? I can't find one.
boing_1000 is offline  
Old 22 November 2006, 06:43   #2
TjLaZer
Registered User
TjLaZer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tacoma, WA USA
Age: 48
Posts: 1,514
Game rocks, I own original as well. WHDLoad it if you can.
TjLaZer is offline  
Old 16 October 2007, 21:36   #3
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 40
Posts: 1,122
One-On-One(Electronic Arts)

I have looked for this basketball game by all sides and I have not found it.can anyone upload to The Zone, please?
frikilokooo is offline  
Old 16 October 2007, 21:37   #4
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 38
Posts: 2,302
This is a rare one... I've heard people request this before.
musashi5150 is offline  
Old 16 October 2007, 21:48   #5
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
Another thread about it here but not much of a response there either so it doesn't look too good
Graham Humphrey is offline  
Old 16 October 2007, 21:56   #6
musashi5150
move.w #$4489,$dff07e
musashi5150's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Norfolk, UK
Age: 38
Posts: 2,302
I'm sure someone can help. It can't be *that* rare as SPS have dumped it and it has a WHDLoad install available.
musashi5150 is offline  
Old 16 October 2007, 21:58   #7
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,820
I've uploaded it to the Zone - but can't get it working. I recall that it might need a special config...
CodyJarrett is offline  
Old 16 October 2007, 22:05   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,500
Requires KS 1.2 most likely (like all/most very old EA games)

EDIT: perhaps even A1000 KS 1.2, not A500 KS 1.2 (different revision)

Last edited by Toni Wilen; 16 October 2007 at 22:13.
Toni Wilen is offline  
Old 16 October 2007, 22:05   #9
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
Is that a WHDLoad-installed version or an ADF?

EDIT: ADF obviously.
Graham Humphrey is offline  
Old 16 October 2007, 22:28   #10
Graham Humphrey
Moderator
Graham Humphrey's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Norwich, Norfolk, UK
Age: 33
Posts: 11,061
Oh, and the WHDLoad version is on WHDownload too, so it's not that hard to find after all
Graham Humphrey is offline  
Old 16 October 2007, 23:27   #11
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 40
Posts: 1,122
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Requires KS 1.2 most likely (like all/most very old EA games)

EDIT: perhaps even A1000 KS 1.2, not A500 KS 1.2 (different revision)
I never before have emulated a1000,I have not been able to load the game,I put the game in DF0: and remains kickstart hand picture...

The game doesn't work in a500 1.2.
frikilokooo is offline  
Old 16 October 2007, 23:29   #12
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
Probably not worth trying (I presume it's a bad dump which misses a needed protection check?)

Tried everything "old-school", even 256 chip mem stuff - no way.
Unfortunately my A1000 setup is not ready at the moment...(changed location) - is there anyone with an A1000 around who could test the ADF on the real thing?
andreas is offline  
Old 16 October 2007, 23:31   #13
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 40
Posts: 1,122
Quote:
Originally Posted by Graham Humphrey View Post
Oh, and the WHDLoad version is on WHDownload too, so it's not that hard to find after all

I would like to make work adf version for a friend of mine,thank you.
frikilokooo is offline  
Old 17 October 2007, 00:22   #14
Steve
Truth seeker...
Steve's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: UK
Age: 41
Posts: 2,283
Quote:
Originally Posted by andreas View Post
Tried everything "old-school", even 256 chip mem stuff - no way.
I'm usually pretty good at getting games to work. I tried pretty much everything as well. Kickstart 1.0, 1.1, 1.2, 1.3...etc. None of them work and no amount of tweaking the settings gets this one to work on WinUAE. It gurus at the same point every time. Looks like a duff ADF to me.
Steve is offline  
Old 17 October 2007, 00:52   #15
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,850
Quote:
This game works fine in WinUAE using the "Archon & One on One & Archon II (19xx)(PHR-Crew).zip" image.

In Quickstart, set your Model to A500. Set your configuration to 1.2 ROM, OCS Agnus, 512KB Chip RAM + 512KB Slow RAM

Other configs may work too. They key to running this is Kickstart 1.2, I believe. 1.3 won't work. I'm sure 1.1 will probably work too. Old EA games tend to require kickstart 1.2.

Hope that helps
http://eab.abime.net/showthread.php?t=29268

Use this ADF:

http://planetemu.net/index.php?secti...owrom&id=19098

Last edited by Retro-Nerd; 17 October 2007 at 00:58.
Retro-Nerd is offline  
Old 17 October 2007, 01:17   #16
frikilokooo
Registered User
frikilokooo's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Mallorca,Spain.
Age: 40
Posts: 1,122
That version works perfect,many thanks Retro-Nerd
frikilokooo is offline  
Old 17 October 2007, 17:37   #17
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,500
Zoned image is most likely broken. Also crashes on real KS 1.2 A500. (or requires really weird configuration..)
Toni Wilen is offline  
Old 17 October 2007, 17:41   #18
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 47
Posts: 11,850
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Zoned image is most likely broken. Also crashes on real KS 1.2 A500. (or requires really weird configuration..)
The zoned image is probably a rewritten WHDLoad image, from DrBong's original disk. Looks like copy protection problems.

http://eab.abime.net/showpost.php?p=319954&postcount=8

Last edited by Retro-Nerd; 17 October 2007 at 18:23.
Retro-Nerd is offline  
Old 24 October 2007, 04:07   #19
MxMShare
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Atlanta/USA
Posts: 13
The adf file on PlanetEmu that Retro-Nerd linked to works. All this talk of turn off the 2nd drive, and 100% drive speed, etc. are not relevant and took me 3 days to sort through all combinations that still did not work. There is one key to this game, the exact kickstart. It is not just using v1.2, but this particular from TOSEC
Kickstart v1.2 rev 33.180 (1986)(Commodore)(A500-A2000)[o].rom
You'll know the game is working if at sector 50 on the drive (green light) instead of the red Guru the screen turns dark blue, then lighter blue, etc. for a few seconds before decrunching. Enjoy this fun game. I'm using my Stella Adaptor to steer Dr. J with my old Atari joystick now!
MxMShare is offline  
Old 24 October 2007, 11:01   #20
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 39
Posts: 17,789
but it's overdump
s2325 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Electronic Tips And Tricks Pertaining To Amiga Loedown support.Hardware 6 21 February 2013 22:09
Electronic Pool V1.0 Uploaded to the Zone (Please Test and Provide Feedback) Abaddon project.WHDLoad 1 10 May 2012 08:27
TEK - The Electronic Knights Galahad/FLT request.Demos 11 21 September 2011 21:05
PolyScope (Electronic Arts c. 1985) Galaxy request.Apps 4 18 October 2006 03:08
ADVENTURE CONSTRUCTION SET/Stuart Smith & Electronic Arts 1984/1986 RetroMan request.Apps 3 15 October 2001 13:41

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12068 seconds with 13 queries