English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 08 January 2008, 21:29   #1
Picard
Registered User
Picard's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Espoo/Finland
Posts: 43
Screenshot with WinUAE

How can i take screenshots with WinUAE in 320x256 size?
Picard is offline  
Old 08 January 2008, 21:34   #2
killergorilla
Lesser Talent
killergorilla's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: UK
Age: 38
Posts: 7,956
Set line mode to "normal"

Tick "force low resolution"

&

Set Windowed: size to 320x256
killergorilla is offline  
Old 08 January 2008, 21:37   #3
Picard
Registered User
Picard's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Espoo/Finland
Posts: 43
Thanks for a quick reply.I'll try that.
Picard is offline  
Old 08 January 2008, 22:14   #4
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,402
I (and probably most of the hol guys) normally take them at 640x512 and then resize them afterwards.
Belgarath is offline  
Old 09 January 2008, 00:16   #5
mr_0rga5m
Tik Gora :D

mr_0rga5m's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Round yo momma's
Posts: 1,273
Quote:
Originally Posted by Belgarath View Post
I (and probably most of the hol guys) normally take them at 640x512 and then resize them afterwards.
Reason ?
mr_0rga5m is offline  
Old 09 January 2008, 00:31   #6
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,402
Because not all games look right at 320x256 (text mainly)
also 320x256 is a of a bit small screen to look at windowed.
Belgarath is offline  
Old 09 January 2008, 00:35   #7
CodyJarrett
Global Moderator

CodyJarrett's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: UK
Age: 42
Posts: 5,829
Also watch out for games which have displays bigger than 320x256.
CodyJarrett is offline  
Old 09 January 2008, 01:09   #8
mr_0rga5m
Tik Gora :D

mr_0rga5m's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Round yo momma's
Posts: 1,273
When resizing down make sure you dont use Bilinear/Bicubic/Dithers/Interpolate/near neighbour Filters etc. because they do stuff like average colour spreads/pixels, so change the image.

And 320x256 is not a full display (as CodyJarrett states), 360x286 is a better res. imho. Only downside is you will have a big black border on smaller displays.
mr_0rga5m is offline  
Old 09 January 2008, 01:11   #9
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,872
Quote:
Originally Posted by CodyJarrett View Post
Also watch out for games which have displays bigger than 320x256.
Yep, games like The Settlers, Project-X, Overdrive...
Retro-Nerd is online now  
Old 09 January 2008, 02:02   #10
Belgarath
HOL Team Member

Belgarath's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Manchester
Posts: 2,402
Quote:
Originally Posted by mr_0rga5m View Post
When resizing down make sure you dont use Bilinear/Bicubic/Dithers/Interpolate/near neighbour Filters etc. because they do stuff like average colour spreads/pixels, so change the image.
Yeh don't use filters at all when resizing.
Belgarath is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
It's... Guess The Screenshot: May 10 Graham Humphrey EAB's competition 93 01 June 2010 10:17
Screenshot quiz: Tolls Nostalgia & memories 10 14 September 2008 02:24
Viz screenshot Kodoichi HOL suggestions and feedback 3 23 January 2007 01:14
Screenshot DeAdLy_cOoKiE request.UAE Wishlist 7 30 June 2005 00:29

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07747 seconds with 15 queries