English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 02 January 2010, 04:42   #1
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 38
Posts: 1,229
060 SysSpeed CPU FPU?

Is it normal my Blizzard 060 gets 65.77 MIPS and 26.30 MFLOPS ?

I thought 060 should get around 50 MIPS
ancalimon is offline  
Old 02 January 2010, 07:30   #2
adolescent
Powered by Motorola

 
Join Date: Feb 2002
Location: Redondo Beach, CA
Age: 48
Posts: 1,064
That seems normal. IIRC 68060/50MHz is rated at ~80 MIPS (of course actual results depend on test methods).
adolescent is offline  
Old 02 January 2010, 10:05   #3
Fabie
Banned
 
Join Date: Apr 2009
Location: France
Posts: 478
the mips of any 68k cpu depends of the program you use to test it
The most accurate program on the amiga to test real speed is for sure sysinfo

the 060/50 mhz on sysinfo reports 38 mips

the 040/50mhz reports 39 mips

the 060/66mhz reports 51 mips
Fabie is offline  
Old 02 January 2010, 11:27   #4
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 46
Posts: 1,536
Send a message via ICQ to Chain
060/100mhz reports 133 mips
Chain is offline  
Old 02 January 2010, 12:11   #5
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,571
Quote:
Originally Posted by Fabie View Post
the mips of any 68k cpu depends of the program you use to test it
The most accurate program on the amiga to test real speed is for sure sysinfo
the 060/50 mhz on sysinfo reports 38 mips
the 040/50mhz reports 39 mips
the 060/66mhz reports 51 mips
Bull re 060. SysInfo uses only 1 integer unit on 060 when it has 2 so half of capabilities are left unused. Of course programs which aren't written to use both units suffer also.
zipper is offline  
Old 03 January 2010, 14:28   #6
solaris104
Registered User
 
Join Date: Jul 2008
Location: Czechia
Posts: 74
My CS MKII 060 in SysSpeed:
50MHz 66,45 MIPS
60MHz 79,58 MIPS
66MHz 87,50 MIPS
75MHz 99,43 MIPS
solaris104 is offline  
Old 03 January 2010, 14:32   #7
MagerValp
Registered User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Göteborg / Sweden
Posts: 236
Quote:
Originally Posted by Fabie View Post
The most accurate program on the amiga to test real speed is for sure sysinfo
SysInfo can't even identify 060's, and gets the clock frequency wrong most of the time on 030 and 040. SysSpeed is a much better alternative.
MagerValp is offline  
Old 03 January 2010, 16:10   #8
musojon74
Registered User

musojon74's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Norfolk United Kingdom
Age: 46
Posts: 474
yeah, those numbers are the same as my Blizzy 060 - about 65 mips at 50, about 80 mips at 66
musojon74 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
030 cpu with fpu: Sync or Async? HeZoR support.Hardware 18 27 December 2012 19:00
Best CPU and FPU settings Bloodwych support.WinUAE 8 29 January 2012 13:54
GUI: FPU selector is grey when cycle-extract or cpu more compatible is selected. Thom87 support.WinUAE 0 16 August 2011 10:18
060 no FPU? orange support.Hardware 4 19 June 2011 00:55
Where to buy 80mhz 060 with mmu and fpu? Smiley MarketPlace 33 17 January 2009 15:45

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.10071 seconds with 15 queries