English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Coders > Coders. Language > Coders. Blitz Basic

 
 
Thread Tools
Old 20 December 2019, 22:00   #81
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
Good to know you find a way to solve the crash.

Now I have a problem in both, a1260 and morphos. Perhaps is a problemas of my dearchiver.
When I unpack ab3 none of the Ejecutable icon flags are activate.
I can run ab3 but I have to add that flag to AB3HelpViewer to can view documentación and to the debugger to can use it.
Dont know if my unzip does something strange (in both machines) or the remote packer is doing it badly.

Someone can verify it please?
answer to myself. I have used xadunfile and the executable flag is there.
Lets move on!
tolkien is offline  
Old 20 December 2019, 22:41   #82
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I can't download the archive. Clicking on the "free download"-button just leads to ... nothing.
Mmm It works here; don't use right click but just press left click mouse into the free download link

Here works, atleast using OWB
samo79 is offline  
Old 21 December 2019, 18:57   #83
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
answer to myself. I have used xadunfile and the executable flag is there.
Lets move on!
Best bug reports are those, that solve themselves!
Honitos is offline  
Old 21 December 2019, 19:04   #84
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by samo79 View Post
Mmm It works here; don't use right click but just press left click mouse into the free download link

Here works, atleast using OWB

Today it worked; thanks for your work, added the localization updates to the package. Update to v3.7.3 coming tomorrow or monday.
Honitos is offline  
Old 21 December 2019, 19:09   #85
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,519
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I can't download the archive. Clicking on the "free download"-button just leads to ... nothing.
Worked fine here

Quote:
Originally Posted by tolkien View Post
Its better to use The Zone here in EAB for upload those files perhaps.
It's only a 30KB text file, samo79 could have just attached to his post
DamienD is online now  
Old 21 December 2019, 20:23   #86
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
Today it worked; thanks for your work, added the localization updates to the package. Update to v3.7.3 coming tomorrow or monday.
Good, did you downloaded also the crashlog ?
It's on the second message
samo79 is offline  
Old 21 December 2019, 20:26   #87
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
It's only a 30KB text file, samo79 could have just attached to his post
Yep, i tried however for some reason i'm unable to post message in this forum using OWB .. i post here using Android :-(
samo79 is offline  
Old 21 December 2019, 23:13   #88
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by samo79 View Post
Good, did you downloaded also the crashlog ?
It's on the second message

I think I found that bug by change. I tried to reproduce it on my OS 3.1.4 installation and managed to trigger a crash on the IDE settings window.
I was related to the "bubble" help and perhaps is the reason for you grimreaper on AOS 4.1.



I fixed that.
Honitos is offline  
Old 22 December 2019, 00:46   #89
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 14
Quote:
Originally Posted by Honitos View Post
I think I found that bug by change. I tried to reproduce it on my OS 3.1.4 installation and managed to trigger a crash on the IDE settings window.
I was related to the "bubble" help and perhaps is the reason for you grimreaper on AOS 4.1.



I fixed that.
Nice, thank you !
Then, looking forward for the next update to test :-)
samo79 is offline  
Old 28 December 2019, 14:56   #90
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
new version in the usual place. Trying right now.
Thanks again!
tolkien is offline  
Old 28 December 2019, 15:58   #91
Nightshft
Registered User

Nightshft's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
Location: Austria
Age: 44
Posts: 298
I may quote sven:

Quote:
Release 3.7.3 does the following:

- improves speed of tokenindex building on startup ALOT
- fixes a possible crash on startup when a unknown screenid was set in Tooltypes due to lacking cybergraphics.library (checking added)
- fixes a possible crash in IDE-settings window, when IDE tries to get best matching screen id for given screen dimensions due to lacking cybergraphics.library (checking added) => many thanks go to tolkien from EAB, as he pointed my into the right direction
- updated italian catalog again with thanks to samo79
- added autodoc file for locale.library
IDE startup now really is much faster, thanks!
Nightshft is offline  
Old 23 January 2020, 20:14   #92
timeslip1974
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Location: uk
Posts: 64
Ive tried the new amiblitz3 with excitment but its guruing every time I try running some exisiting code at exactly the same place

Statement display{}
SHARED coords(),animframe,mapbits(),map(),mapread(),collmap(),player(),moved,monsterattack

Use BitMap 2
End
Cls
Blit 23,51,0 : Blit 24,51,75

If I leave the end statement here it completes sucessfully, if I put the end statement after the cls It gurus.....every single time - Code was originally developed in amiblitz2 btw
timeslip1974 is offline  
Old 23 January 2020, 21:40   #93
timeslip1974
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Location: uk
Posts: 64
Turns out it was Set Int 5 thats causing the guru
timeslip1974 is offline  
Old 24 January 2020, 11:41   #94
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,446
SetInt 5 in itself shouldn't cause the guru, but what's likely happening is that Cls isn't completing its action in time to allow the vertical blank interrupt to work properly. I've had to work around issues with Cls (and other large fill commands like BoxF), where they wouldn't complete execution in time for the next operation on the bitmap. Normally Blitz waits for the blitter to be finished automatically before moving onto the next graphical job, but this doesn't appear to be the case for Cls, BoxF and similar commands.

Without knowing what you're running in the interrupt, it's impossible to tell, but that's my suspicion anyway.
Daedalus is online now  
Old 24 January 2020, 15:43   #95
timeslip1974
Registered User
 
Join Date: Feb 2019
Location: uk
Posts: 64
Quote:
Originally Posted by Daedalus View Post
SetInt 5 in itself shouldn't cause the guru, but what's likely happening is that Cls isn't completing its action in time to allow the vertical blank interrupt to work properly. I've had to work around issues with Cls (and other large fill commands like BoxF), where they wouldn't complete execution in time for the next operation on the bitmap. Normally Blitz waits for the blitter to be finished automatically before moving onto the next graphical job, but this doesn't appear to be the case for Cls, BoxF and similar commands.

Without knowing what you're running in the interrupt, it's impossible to tell, but that's my suspicion anyway.

Hi there Daedalus, the only thing running in my interupt was a sprite update for the mouse pointer
timeslip1974 is offline  
Old 24 January 2020, 17:27   #96
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,446
Yeah, I expect there's some sort of issue with context getting lost because the Cls hasn't finished before the next interrupt is called. In theory the sprites shouldn't really care about what the blitter's doing, but I don't know what the commands are doing internally - maybe there's something going on there that's changed things.

You could rule out the Int 5 thing by commenting out the Cls (obviously ending up with corruption), and if that works fine maybe an alternative method of erasing could be used - queued blits restoring from another "clean" bitmap, for example.
Daedalus is online now  
Old 28 January 2020, 20:59   #97
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
A suggestion:
I would like to can move the current line (or selected block of línes) up or down without the need to cut and paste.
Can be factible?
tolkien is offline  
Old 28 January 2020, 23:32   #98
Honitos
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Celle / Germany
Posts: 37
Should be easy to implement as I could just swap the current line with the other one.

I recently noticed that feature in VSCode when I saw the current sourceline moving upwards.
Now I am not sure if I did that kind of source changes without even knowing it :-(


Gesendet von iPad mit Tapatalk
Honitos is offline  
Old 29 January 2020, 00:15   #99
tolkien
AmigaMan

tolkien's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Castro Urdiales/Spain
Posts: 584
yes. I use that feature in vscode ver y often and really love it.
That and the multiple words edit are nice.
tolkien is offline  
Old 29 January 2020, 00:20   #100
Daedalus
Registered User

Daedalus's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Dublin, then Glasgow
Posts: 4,446
You can already sort of do that with single lines using the delete and undelete line functions. I do it the whole time - simply delete the line you're on (RAmiga-D), move to where you want it and undelete the line (RAmiga-U). It has the added bonus that you can undelete multiple times, so I often do it to replicate the current line in several places. It's practically muscle-memory for me now to duplicate a line, RAmiga-D, RAmiga-U, RAmiga-U. Much faster than copying and pasting.

And as a bonus, the undelete buffer is independent from the clipboard so you can hold two separate lines and paste both separately wherever you want.
Daedalus is online now  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiblitz 3 Retrofan Amiga scene 2 15 December 2016 23:55
AmiBlitz 3 AF2013 Coders. Blitz Basic 13 26 September 2013 01:27
Amiblitz Forum AlfaRomeo Amiga scene 0 31 July 2013 02:43
AmiBlitz 3 slk486 support.Apps 2 16 May 2010 22:26
AmiBlitz code AlfaRomeo Coders. Tutorials 4 23 February 2010 19:39

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.11538 seconds with 15 queries