English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Other

 
 
Thread Tools
Old 30 April 2014, 12:41   #1
Lnejman
 
Posts: n/a
Help with Easynet

I tried to share a folder on my pc xp machine using my pcmcia card Wi-Fi network card. I want to use a adhoc network and I can ping to the pc and to the amiga 1200 that I use. When I open "host Manager" and add my pc with all configuration that seem ok , and click "connect"

I get a error : Mountlist STARTUP:felaktig mall ("template")
This in in one window

In another white window It says " Connecting to \\huljen-server\delat"
witch is my PC with a folder called "delat" as shared folder.

please help what's wrong, why cant I connect to my pc shared folder.
 
AdSense AdSense  
Old 01 May 2014, 16:28   #2
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,930
not much help, but an easynet tutorial on amigakit website.
they talk about updading to latest prism2 version.
easynet does also have a live-update feature, does such connect work, while the pc share is not accessible?
on the pc side, is there a firewall, maybe you have to allow some services or things?
emufan is offline  
Old 01 May 2014, 19:29   #3
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
That page is not relevant

I too can PING my PC (and my Nephews next door) :



But cannot see any Shared Folders etc :


I have the following Shared :


and sometimes it does this :
Nobby_UK is offline  
Old 02 May 2014, 12:25   #4
Lnejman
 
Posts: n/a
ok! thanks
I cant even connect to the pc, I only get Mountlist STARTUP:felaktig mall ("template")
And yes ! I have the firewall disabled on the PC
 
Old 03 May 2014, 16:37   #5
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,930
i've no clue what is wrong. do you use a easynet/amiga compatible wifi card, with latest prism2 driver?

there is for example MiamiDX - maybe you have better results using this instead of easynet.
emufan is offline  
Old 03 May 2014, 20:29   #6
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
Please tell us how to use Miami to Share our PC Stuff

and not via FTP
Nobby_UK is offline  
Old 03 May 2014, 21:55   #7
emufan
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Location: #DrainTheSwamp
Posts: 3,930
i was only thinking about connectivity at all. well, the amiga samba page may help.
illustrated guide for samba setup on amiga/pc ( on top menu line "Install guide" ).

here is another thread about amiga samba and windows 7.

Last edited by emufan; 03 May 2014 at 22:00.
emufan is offline  
Old 04 May 2014, 04:09   #8
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
We ain't on Win 7 and the Samba Page is no help
Nobby_UK is offline  
Old 05 May 2014, 17:23   #9
amigakit.com
Registered User

amigakit.com's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: www.amigakit.com
Posts: 1,709
There is no point installing Miami - your EasyNet TCP stack configuration is fine.

You need to enter all the correct details into the Connect To.. window to connect to a specific Workgroup and Share.

Best first to not use password on the shared directory as simpler to initially set it up- you can always password it once it is working.
amigakit.com is offline  
Old 06 May 2014, 02:07   #10
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
Quote:
Originally Posted by amigakit.com View Post
You need to enter all the correct details into the Connect To.. window to connect to a specific Workgroup and Share.

For example ?


Tried :
WORKGROUP
/WORKGROUP
\WORKGROUP

and

AMIGA
etc...

Nobby_UK is offline  
Old 06 May 2014, 13:34   #11
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,588
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post

For example ?


Tried :
WORKGROUP
/WORKGROUP
\WORKGROUP

and

AMIGA
etc...
Pic of easynet connect to window?
FOL is online now  
Old 07 May 2014, 00:49   #12
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Pic of easynet connect to window?
See above ^
All that appears in the drop down is "_ ."
Nobby_UK is offline  
Old 07 May 2014, 13:49   #13
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,588
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
See above ^
All that appears in the drop down is "_ ."
Yes that pic (second pic), shows you havent entered any details. Hence the exclamation marks.

You say see above, I have forums set to newest first, . So I have to see below.
FOL is online now  
Old 07 May 2014, 17:21   #14
Vot
Registered User

 
Join Date: Aug 2012
Location: Australia
Posts: 646
Lol. Does this thread mean easynet isn't so easy
Vot is offline  
Old 07 May 2014, 22:08   #15
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
It worked


Nobby_UK is offline  
Old 07 May 2014, 22:19   #16
Lnejman
 
Posts: n/a
Thanks for replay folks

I'm going to try to update to the latest prism 2 files for the network card.
Nobby_UK , you have a similar problem but you seem to get a connection to the PC but you cant see the shared folder. My problem is worse because I cannot connect at all !
It says Mountlist STARTUP: bad template ("template")
What's this ? is it some file location that's wrong ?
does Easynet store my settings some ware in a file?
anyone have a clue ?

LN
 
Old 07 May 2014, 22:34   #17
Lnejman
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
It worked



Great !! what settings do you use ??
Username Guest ?? are you using Guest account in PC ?
 
Old 07 May 2014, 23:23   #18
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 832
EasyNet stores some stuff in :
AmiTCP/DB/HOSTS
etc...


As for GUEST

Not that I know of ?

When I use FTP --- I have to use BabyFTP
because that allows Anonymous guests with No Passwords
anything else gets stuck at log-in.
Nobby_UK is offline  
Old 08 May 2014, 06:56   #19
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 35
Posts: 2,235
Quote:
Originally Posted by Nobby_UK View Post
We ain't on Win 7

It doesn't take a genius to work out that instructions for Windows 7 are going to be an enormous help to anyone unlucky enough to be running any version of Windows.

Quote:
Originally Posted by Nobby_UK
and the Samba Page is no help
No of course not... It only tells you how to set up a working system in great detail.

Is there any reason you expect everything to be spoon fed to you? Do you have some sort of mental problem which makes you unable to do your own research?
Hewitson is offline  
Old 08 May 2014, 13:20   #20
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,588
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Lnejman View Post
I'm going to try to update to the latest prism 2 files for the network card.
Nobby_UK , you have a similar problem but you seem to get a connection to the PC but you cant see the shared folder. My problem is worse because I cannot connect at all !
It says Mountlist STARTUP: bad template ("template")
What's this ? is it some file location that's wrong ?
does Easynet store my settings some ware in a file?
anyone have a clue ?

LN
Think it was missed that two people had problems in the thread.
You haven't set it up properly.

Are you able to connect to internet etc etc?


Quote:
Originally Posted by Vot View Post
Lol. Does this thread mean easynet isn't so easy
Not really, The Amiga has unfortunately become harder in the sense people expect the OS to do everything for you. So when you need to enter any technical info, you are lost as you dont know what most of it is.

So you end not learning anything. This is why I think we love the Amiga and the classic OS for that reason. Sure I used to play games, but I spent many many hours playing around with AmigaDOS commands and startup-sequences.
Even now Im still learning new ways of doing stuff and commands.
Never get that on any other OS.

Last edited by FOL; 08 May 2014 at 13:25.
FOL is online now  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Easynet lolafg support.Other 4 16 February 2014 11:49
New EasyNet Update Available amigakit.com News 1 15 September 2013 19:47
New EasyNet Update Available amigakit.com Amiga scene 3 24 June 2013 13:35
Easynet problems AliasXZ support.Apps 2 03 May 2008 13:00
New EasyNet Available amigakit.com News 0 28 April 2006 03:07

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.36803 seconds with 12 queries