English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 16 November 2018, 23:09   #1
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,208
Quake 1 laggy animation

Someone knows why Quake 1 runs very fast and smooth, but enemies only move in laggy slow-motion? When they explode or release a backpack it's also smooth.
Picasso IV 800x600+ screenmode, 60fps.

Tried all ports on Aminet including AWinQuake and Quake68K but nothing changes...
hexaae is offline  
Old 16 November 2018, 23:33   #2
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,208
Video example:

[ Show youtube player ]
hexaae is offline  
Old 17 November 2018, 01:09   #3
Rotareneg
Registered User

 
Join Date: Sep 2017
Location: Kansas, USA
Posts: 89
That's normal for the original Quake, character animations are not interpolated so they look all jerky and nasty.
Rotareneg is offline  
Old 17 November 2018, 14:17   #4
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,208
Ok, I saw everything (rockets, exploded corpses etc.) was in sync except the slow-motion animations and thought it could have been a bug of some sort in the Amiga port...
hexaae is offline  
Old 17 November 2018, 14:35   #5
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,753
I never ever played Quake on Amiga, only on PC, but that looks like normal behaviour for me. Quake's animations were always jerky like that, and your video sums it up well. But why is the sound so tinny?
Foebane is offline  
Old 17 November 2018, 14:59   #6
hexaae
Registered User
hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 43
Posts: 1,208
I've left default settings: Paula 11KHz
I've just tested the Windows GLQuake port and has the same problem with animations, so I can confirm is normal behaviour for Quake 1.

Last edited by hexaae; 17 November 2018 at 15:07.
hexaae is offline  
Old 17 November 2018, 17:32   #7
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 46
Posts: 1,753
Funnily enough, I tried to play Quake on WinUAE but never had any joy: the sound would come on but no visuals. However, Quake 2 ran OK.

As we know, in Quake 1, the animations were jerky, but John Carmack, for Quake 2, used frame interpolation to make the animations in that game much smoother. I think the source port for Quake 2 on Amiga included that.
Foebane is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Abandoned Places 2 - Laggy! Neil79 support.Games 30 08 March 2013 21:41
Animation Studio ptrchiappe request.Apps 17 09 June 2011 22:17
Quake, Quake 2 and Heretic 2 don't run after update to Mediator TX Turrican(AEB) support.Games 14 25 August 2008 21:11
Supercars 2 - laggy controls? laffer Retrogaming General Discussion 12 05 April 2007 01:37
Name of animation? Drake1009 Retrogaming General Discussion 7 10 December 2001 13:00

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07389 seconds with 14 queries