English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware > Hardware pics

 
 
Thread Tools
Old 09 March 2009, 15:51   #41
Calgor
(Amigas && Amigos)++

Calgor's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Anrea
Posts: 991
I know this is a CF thread, but:

Adata 16GB Turbo Series SDHC (Class 6) working fine with IDE-SD adapter.

Note that adapter specifically says it supports bootable mode, sdhc, master/slave and ultra dma etc. More expensive adapter than CF, but cheaper memory cards.
Calgor is offline  
AdSense AdSense  
Old 11 March 2009, 12:22   #42
cosmicfrog
The 1 who ribbits
cosmicfrog's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: leek, Staffs, UK
Age: 50
Posts: 3,555
Send a message via MSN to cosmicfrog
yay I`m CF compatible

Kingston 4GB Compact Flash Card (CF/4GB) to Amiga IDE Working
http://www.overclockers.co.uk/showpr...137&subcat=222

Last edited by cosmicfrog; 23 January 2012 at 07:00.
cosmicfrog is offline  
Old 12 March 2009, 20:13   #43
asm1
Registered User
asm1's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Glasgow, Scotland
Age: 37
Posts: 637
Sandisk Ultra II 2GB
http://www.7dayshop.com/catalog/prod...ucts_id=100516

Sandisk Extreme III 4GB
http://www.7dayshop.com/catalog/prod...ucts_id=101183

2GB tested and working in PCMCIA.... 4GB tested and working in both PCMCIA and IDE.
asm1 is offline  
Old 10 May 2009, 21:50   #44
Chain
A-Collector, repairments

Chain's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Czech Rep.
Age: 43
Posts: 1,506
Send a message via ICQ to Chain
Emtec 256MB 40x speed - does not work on CF-IDE

recognized and formatted in winuae
but im always gettting error while writing in real amiga (after some kBs), tried even FE00 maxtransfer, nothing helps
Chain is offline  
Old 01 June 2009, 20:47   #45
Foul
Registered User

Foul's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Perigueux/France
Age: 42
Posts: 1,260
Send a message via ICQ to Foul Send a message via MSN to Foul Send a message via Skype™ to Foul
Thumbs up Working !!!

KINGSTON SDHC 8GB CLASS 6 MEMORY CARD



+

Secure Digital SD Card To 44-Pin 2.5" IDE Adapter







infos :

Secure Digital SD Card To 44-Pin 2.5" IDE Adapter
  • 100% BRAND NEW & NEVER USED
  • Hot-swapable
  • Converts Secure Digital Card into IDE compatible hard drives
  • Bootable solution for laptop computer
  • Power from IDE interface
  • You can install the OS onto the SD Card
  • No hard disk noise from your workstation
  • Compatible with MMC system specification 2.0 , SD Memory Card specification 1.0 , SDHC Memory Card
  • Compatible with DOS, Linux, Windows 98SE, Me, 2000, XP and Vista (and Amiga )
  • Support PIO, Multi-Word DMA and Ultra DMA data transfer mode
  • Dimensions: 53mm x 42.3mm (with 7.2mm pin)
WORKING Perfect !!! (using PFS3 with Mask 0xfffffc and MaxTransfert : 0xffff )
Foul is offline  
Old 18 July 2009, 16:24   #46
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 49
Posts: 4,567
I have a general question.
I am planning to "reanimate" my old A1200.
I want to add a CF-card as a HDD via IDE 2.5 to CF card Adapter.
Meanwhile its known to me (after reading this thread), that i have to choose
CF cards, which are confirmed to work with the Amiga,
and now is my question:
Can i use for the Amiga almost every IDE 2.5 to CF card Adapter, which are available in various Online-shops.
mai is offline  
Old 18 July 2009, 17:08   #47
prowler
Global Moderator

prowler's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Sidcup, England
Posts: 10,206
Quote:
Originally Posted by mai View Post
Can i use for the Amiga almost every IDE 2.5 to CF card Adapter, which are available in various Online-shops.
Yes, mai. It looks like it!
prowler is offline  
Old 18 July 2009, 17:25   #48
mai
Moderator
mai's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Stendal/Germany
Age: 49
Posts: 4,567
Quote:
Originally Posted by prowler View Post
Yes, mai. It looks like it!
Thanks, maybe in the near future i have more questions about this subject, especially Amiga OS installation via WinUAE, who knows.
mai is offline  
Old 25 July 2009, 15:21   #49
twizzle
Registered User
twizzle's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: taunton.som.uk
Age: 66
Posts: 681
Sandisk extreme 111 4gig working with fastata 111,

peak 4gig not recommended, produces errors and lost partions
twizzle is offline  
Old 26 July 2009, 02:16   #50
Hercules
Beer monster

Hercules's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: UK
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by twizzle View Post
Sandisk extreme 111 4gig working with fastata 111,

peak 4gig not recommended, produces errors and lost partions
Their no reason why you can't go beyond 4 gig. Just make sure you have AmigaOS 3.9 'Amiga OS ROM Update' in DEVS: and you haven't added SKIPROMUPDATES to Setpatch line. DirectSCSI version of PFS 3 should let you get beyond the 4 gig barrier too, as will IDEFix. I suspect though the larger the capacity of card used, the slowly the seek time to load files (particularly with larger files) being solid state memory as apposed to using a "real hard disk". Anyone want to benchmark with aminet version of diskspeed to see if I'm right? :-)
Hercules is offline  
Old 26 July 2009, 13:43   #51
twizzle
Registered User
twizzle's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: taunton.som.uk
Age: 66
Posts: 681
hercules. peak 4gig is the make & size of the cf card
twizzle is offline  
Old 26 July 2009, 14:46   #52
Hercules
Beer monster

Hercules's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: UK
Posts: 131
Quote:
Originally Posted by twizzle View Post
hercules. peak 4gig is the make & size of the cf card
Ah, okay.

Last edited by Hercules; 26 July 2009 at 14:52.
Hercules is offline  
Old 03 August 2009, 18:22   #53
DoneYone
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Bergschenhoek / Netherlands
Posts: 35
Quote:
Originally Posted by thgill View Post
Working: Kingston 4GB CompactFlash Elite Pro 133X



Worked straight away. No need to mess with any commands to get it changed from removable to fixed.


UPDATE:

I can no longer recommend this card. After adding an accelerator to my A1200, I can no longer reliably boot from it. Sometimes at power up, the machine will boot from it fine. Other times it will go to the Insert Disk screen. A simple Ctrl A+A and then it will boot off it. For an unexpanded machine probably fine, add in an accelerator and for what ever reason it has issues.

Also, doesn't work via PCMCIA.
I have an pyramid RCA120 expansion board in my A1200. The user manual says that if using the max memory (8mb in my case) it can conflict with the PCMCIA slot. Maybe that's what's wrong in your setup.

To stay on topic: I'm using the Sandisk 4gb ultra 2, and it works via IDE-CF adapter.

Last edited by DoneYone; 03 August 2009 at 18:24. Reason: Forgot something.
DoneYone is offline  
Old 17 August 2009, 01:05   #54
DyLucke
Cookie Muncher
DyLucke's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Spain
Age: 42
Posts: 232
I have one of these Kingston x133 8gb size on my ide-cf adapter and works fine. Using bliz IV and CSA 12 gauge accelerators. Partitioned in two.
DyLucke is offline  
Old 19 August 2009, 20:56   #55
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by DoneYone View Post
I have an pyramid RCA120 expansion board in my A1200. The user manual says that if using the max memory (8mb in my case) it can conflict with the PCMCIA slot. Maybe that's what's wrong in your setup.

To stay on topic: I'm using the Sandisk 4gb ultra 2, and it works via IDE-CF adapter.
I agree, its more likely and unstable accellerator, like an apollo.
FOL is offline  
Old 19 August 2009, 22:09   #56
Mozzerfan
Registered User
Mozzerfan's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: The Netherlands
Posts: 199
Quote:
Originally Posted by DoneYone View Post
I have an pyramid RCA120 expansion board in my A1200. The user manual says that if using the max memory (8mb in my case) it can conflict with the PCMCIA slot. Maybe that's what's wrong in your setup.

To stay on topic: I'm using the Sandisk 4gb ultra 2, and it works via IDE-CF adapter.
I doubt it's the accelerator, because I bought it from him It's a Microbotics 1230xa.
It works fine with a Sandisk Ultra 2 GB CF card and a Sandisk Extreme 2 GB CF card. The accelerator is also PCMCIA friendly. It can take up to 128 MB RAM and it doesn't conflict with the PCMCIA slot.
See this thread:http://eab.abime.net/showthread.php?t=41637

Anyway, IMO Sandisk cards are the most compatible.

Last edited by Mozzerfan; 19 August 2009 at 22:20.
Mozzerfan is offline  
Old 19 August 2009, 23:05   #57
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 39
Posts: 5,570
Send a message via MSN to FOL Send a message via Skype™ to FOL
Quote:
Originally Posted by Mozzerfan View Post
I doubt it's the accelerator, because I bought it from him It's a Microbotics 1230xa.
It works fine with a Sandisk Ultra 2 GB CF card and a Sandisk Extreme 2 GB CF card. The accelerator is also PCMCIA friendly. It can take up to 128 MB RAM and it doesn't conflict with the PCMCIA slot.
See this thread:http://eab.abime.net/showthread.php?t=41637

Anyway, IMO Sandisk cards are the most compatible.
Well must be mobo specific then, cause we have sold loads of those cards as HDD solution without 1 problem.
FOL is offline  
Old 20 August 2009, 00:05   #58
Mozzerfan
Registered User
Mozzerfan's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: The Netherlands
Posts: 199
Quote:
Originally Posted by FOL View Post
Well must be mobo specific then, cause we have sold loads of those cards as HDD solution without 1 problem.
Could be. Or maybe it was his CF-IDE adapter.
I can't test it myself, cause I don't have any highspeed Kingston cards.
I only have Sandisk cards, and this works for me on all my amigas (with and without accellerator card).
Mozzerfan is offline  
Old 07 October 2009, 16:35   #59
Hessu
 
Posts: n/a
Seagate 2.5 GB ST1. Working fine at A4000D. (photo borrowed from ebay)
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	20081215-5.JPG
Views:	362
Size:	50.6 KB
ID:	22913  
 
Old 07 October 2009, 18:29   #60
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,446
Quote:
Originally Posted by Calgor View Post
SanDisk Extreme IV 2GB CF in PCMCIA with Transcend PCMCIA-CF adapter working fine.
Extreme IV also works fine in all my 3 cheapo Hong Kong CF-IDE-adapters.
Photon is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Workbench 1.3 software compatibility list ppsh41 project.ClassicWB 12 05 September 2015 20:20
A1200 Game Compatibility List? BarryB support.Games 3 18 November 2011 18:29
DosFellow compatibility list and compatibility of specific games ruffian support.WinFellow 8 24 May 2010 19:23
68060 HD games compatibility list robotriot support.Games 22 25 January 2008 16:49
Old Compatibility List eNVy support.Games 7 10 March 2002 17:37

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 17:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.46444 seconds with 13 queries