English Amiga Board Amiga Lore


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Apps

 
 
Thread Tools
Old 01 October 2017, 18:47   #1
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 51
Posts: 587
Amiga system monitor thingy

Many moons ago, like the early 90's, there was a superb system level monitor for the Amiga. For the life of my I can't remember what it was called, and despite searchign Aminet with different strings, nothing jogs a memory.

It opened a window and showed EVERY call a program made, really helpful when debugging why a given program didn't work (ie, showed attempts to open libraries, access assigns, etc). Thought it was called DOSTrace, but I'm wrong.

Anyone got any ideas?
alewis is offline  
AdSense AdSense  
Old 01 October 2017, 18:55   #2
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,260
Possibly either of these; personally I've only ever used SnoopDOS?

a) SnoopDOS
b) DOSTrace
DamienD is offline  
Old 01 October 2017, 19:08   #3
alewis
Monochrome and 8 bit

 
Join Date: Nov 2004
Location: Underbarrow, Gods Country
Age: 51
Posts: 587
SnoopDOS, thats the bugger :-)

Many thanks

Trying to install MUI, and it's failing on line 299.... not that SnoopDOS shows why either... bugger :/
alewis is offline  
Old 01 October 2017, 20:39   #4
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,526
Quote:
Originally Posted by alewis View Post
Trying to install MUI, and it's failing on line 299....
Most likely because you used an inappropriate program to unpack the archive.

There is a file in the archive which has a single space character as file name. You have to copy the MUI archive to the Amiga and use Lha to unpack it. Otherwise this file is missing.

UnArc can also be used, but only if you have boingbag1 installed. Without the boingbag UnArc cannot handle file names with spaces in their names.
thomas is offline  
Old 01 October 2017, 20:42   #5
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 40
Posts: 9,260
Quote:
Originally Posted by alewis View Post
Trying to install MUI, and it's failing on line 299.... not that SnoopDOS shows why either... bugger :/
In SnoopDOS did you click on "Functions..." and then tick "OpenDevice", "OpenFont", "OpenLibrary", "OpenResource" to get a fuller diagnosis?



Saying that; if the MUI installer says it fails at line 299 you should probably open the "installer" with a text editor to see what this line is doing. That should help to work out the issue
DamienD is offline  
Old 01 October 2017, 22:57   #6
zipper
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: finland
Posts: 1,382
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Saying that; if the MUI installer says it fails at line 299 you should probably open the "installer" with a text editor to see what this line is doing. That should help to work out the issue
Exactly, fixed problems many times doing that.
zipper is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
For Sale: Amiga 1200 system with Ram board, monitor etc davideo MarketPlace 4 18 June 2009 22:39
Power flyer thingy watsa ma call it thingy for hds cds onIDE Atapi cosmicfrog support.Hardware 5 02 April 2009 14:06
F12 Options dialogue on multi-monitor system AAG request.UAE Wishlist 6 19 January 2009 15:46
Amiga frontend thingy released Akira Amiga scene 5 13 November 2001 17:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11074 seconds with 14 queries