English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Amix

 
 
Thread Tools
Old 12 July 2015, 19:48   #281
Noth
Registered User
Noth's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 156
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Strange because it uses same system as hardware RTG board, only small difference being that all updates are not always processed at vblank but spread over multiple scanlines (because A2410 is sort of scan line based)

--

Is all Amix supported hardware now emulated? Or is there something even more weird hardware remaining?
As Locutus says, I think we're just about there bar the A2232 but that piece of hw is probably no more than adding more serial ports to WinUAE plus some glue. It's of very little interest compared to what you've achieved so far! In just 2 years we've come so far, we really need to get the applications coming along a bit further, and Motif would help a lot.

The only card I can think of is the DMI Resolver (pretty much a clone of the A2410 with more VRAM).
Noth is offline  
AdSense AdSense  
Old 12 July 2015, 20:28   #282
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 19,935
Quote:
Originally Posted by Noth View Post
The only card I can think of is the DMI Resolver (pretty much a clone of the A2410 with more VRAM).
Thats interesting. Apparently there was some AmigaOS software for it too, if it can be found, perhaps this can be emulated quite easily. Probably can use most existing A2410 emulation directly.

Serial port does not seem to be worth the trouble, only when there really is not anything else to do
Toni Wilen is online now  
Old 16 July 2015, 11:45   #283
Kitchen2010
Registered User
 
Join Date: May 2015
Location: Zurich, Switzerland
Posts: 25
Manual ("UNIX System V Release 4 Amiga Version 2.1 Addendum" available from EAB-Fileserver in Upload directory of KillaByte) mentions full support for the A2410 TIGA graphics board implemented in AMIX v2.1 (p. 7). At page 10, it also mentions support for some additional TIGA graphics boards (A2410 clones ?), namely:
• "Resolver TIGA graphics adapter" by "Digital Micronics, Inc."
• "1600GX graphics adapter" by "Ameristar Technologies, Inc." (available separately available)

More Information on the DMI Resolver TIGA card:
It is a A2410 clone (Zorro II card) on steroids boasting 4+1 MB VRAM and 8 MB DRAM for the 60 Mhz TI TMS34010 Processor. It supports resolutions of 1280x1024 (non-interlaced) and 2048x2048 (interlace) with 8 bit colours out of a 24 bit colour palette. Press information hints that resolution is programmable. It may be supported by the A2410 driver (with its limitations).
There was also a driver for AMIX and for Amiga OS for the propriatary SAGE (Standard Amiga Graphics Environment) RTG system supported by ASDG's "Art Department Professional", DMI's "DMI Paint", and Black Belt's "Image Master".
More software is said to be ported to SAGE, including AdSpec "Draw 4D Professional", Ditek "DynaCADD", Gold Disk "Professional Page 3.0", Impulse "Imagine", Octree "Calagari", Oxxi/Aegis "AniMagic", "Video Titler" and "Presentation Master", Progressive Peripherals "Disk-Master" and "3D Professional".

Amiga Hardware Database
Big Book of Amiga Hardware
Information about Resolver Workbench
original press information from 1992
Review of Memphis Amiga Group in July 1991 (scroll down)

DMI made in 1992 a successor board named Vivid 24 with full 32 bit colour display (24 bit colour and 8 bit alpha channel), it got a TI TMS34020 GPU and up to 4 optional TI TMS 34082 coprocessors supporting the SAGE RTG system.

Amiga Hardware Database


More Information on the Ameristar Technologies 1600GX TIGA card:
It is a Zorro III graphics card with programmable resolutions, ranging from 640x480 to 1600x1280, with 8 bit colours out of a 24 bit colour palette. Unlike the A2410, it has a Weitek 91460 as its GPU. It was intended for use in a Amiga 3000(UX). It had a driver for AMIX only.

Amiga Hardware Database
Big Book of Amiga Hardware
Weitek 91460 Graphics Processor

Last edited by Kitchen2010; 16 July 2015 at 14:28. Reason: links added
Kitchen2010 is offline  
Old 30 July 2015, 09:25   #284
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 482
Does anyone have trouble choosing one of the graphics cards when the installation of AMIX 2.1 (the version from /uploads/twilen) is complete? This happened to me, and I have no choice but to select quit.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	noSelect.png
Views:	237
Size:	11.3 KB
ID:	44897  
B14ck W01f is offline  
Old 30 July 2015, 10:30   #285
Amiga_CDTV
Mind Walker
Amiga_CDTV's Avatar
 
Join Date: Oct 2013
Location: Helsinki, Finland
Posts: 140
Quote:
Originally Posted by B14ck W01f View Post
This happened to me, and I have no choice but to select quit.
I think that's how it's supposed to work, it's just a simple menu to write parameters into some config file and it's not supposed to give you any feedback. Just press the key and then quit. I think you can access that menu again later with the amixadm utility.
Amiga_CDTV is offline  
Old 30 July 2015, 14:04   #286
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 482
Quote:
Originally Posted by Amiga_CDTV View Post
I think that's how it's supposed to work, it's just a simple menu to write parameters into some config file and it's not supposed to give you any feedback. Just press the key and then quit.
That's strange. Thank you very much!
B14ck W01f is offline  
Old 15 March 2017, 01:23   #287
Noth
Registered User
Noth's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 156
FYI, for those of you who are using Nautilus, the GNOME file manager, you can mount a ftp share off AMIX simply by connecting to ftp://youruser@localhost:10021 . With that, no transfer issues, no need to mess with tar trying to get stuff off /dev/dsk/c3d0s0, etc. Works out of the box so longer as a) the account *isn't* in /etc/ftpusers b) has a valid password and c) the shell assigned to the account is in /etc/shells (remember this, as bash isn't in there by default).

I imagine this works in Windows Explorer and the Mac File Manager too.
Noth is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amix on WinUAE: Access to USB? bigbod support.WinUAE 3 06 August 2013 21:46
A godd bbs prog except amix Wiking67 request.Apps 8 24 January 2010 03:36
AMIX an an emulator? swampcretin support.Apps 16 10 September 2005 00:01
Amix Disk 1 on A1200/030 redblade support.Apps 0 25 November 2004 09:36
WinUAE 0817r3-GUI dissappears/ WinUAE freezes. 7-Zark-7 support.WinUAE 2 23 December 2001 15:19

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.15658 seconds with 15 queries