English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 November 2019, 12:42   #21
Misclegend
Registered User

 
Join Date: Nov 2019
Location: Uranus
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Then it is 100% guaranteed problem is not anything to do with host or emulated CPU but slow down is caused by something else. (Screen setup most likely or sound related)
well ,I had certain winuae sound issues in my new PC ( choppy sound) but now is working fine, I do not remember what I did to fix that
that could cause winuae to walk slower ?

to test winuae speed, I use the same config and hardisk file, then I disable jit and I test speed using sysinfo and sysspeed
Misclegend is offline  
Old 30 November 2019, 12:53   #22
Locutus
Registered User

 
Join Date: Jul 2014
Location: Finland
Posts: 969
Ryzen 3900X here too, RAM speed (and configuration) is rather critical with Ryzen as there's some odd speed scaling break points.
Locutus is offline  
Old 30 November 2019, 17:22   #23
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,358
Quote:
Originally Posted by Misclegend View Post
well ,I had certain winuae sound issues in my new PC ( choppy sound) but now is working fine, I do not remember what I did to fix that
that could cause winuae to walk slower ?

to test winuae speed, I use the same config and hardisk file, then I disable jit and I test speed using sysinfo and sysspeed
Most common reason probably is display updates slowing down, for example forced vsync when winuae does not want it.

Always test with windowed mode, double buffered display, no vsync. Only continue when this mode works normally.
Toni Wilen is offline  
Old 03 December 2019, 01:34   #24
White
Registered User
 
Join Date: Sep 2016
Location: italy
Posts: 473
@Pyromania
thanks, this is the right spirit for amiga, a hobby that somehow amuses us :-)

Carried out a test with a default I7 4770k 3.5ghz
windows 10 clean without optimization just installed.
I was pleasantly surprised.
E-uae with JIT activated Alien Breed The killing ground II runs very well.,
FFPlay in live stream with twitchtv (aiostreams) at 360p30 very fluid.
Version used winuae 4210 final.
Test performed using real hd via USB.
Ok I think it can do much better.
here the video, sorry I could not resist :-)

[ Show youtube player ]

Last edited by White; 03 December 2019 at 12:31.
White is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AMD Ryzen 3000 jmmijo OT - Technical 9 25 July 2019 19:23
Ryzen 3000 series performance Skumball404 support.WinUAE 6 15 July 2019 22:18
WinuAE + ADF-copy __ Read Real AmigaFloppy with WinUAE Giants support.WinUAE 14 02 May 2019 12:17
Recently changed WinUAE folder, now getting Arabuusimiehet.WinUAE error Foebane support.WinUAE 9 09 September 2016 21:03
Perfomance problems with win xp sp2 utri007 support.Hardware 7 25 April 2005 13:24

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08278 seconds with 15 queries