English Amiga Board Amiga Lore



Go Back   English Amiga Board > Misc > MarketPlace

 
 
Thread Tools
Old 10 October 2007, 08:38   #1
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
Exclamation Available Cyrix 386sx to 486slc2 cpu clip-on upgrades (GG386/486 cards upgrade!)

Hiya!
I want to inform you that eBay seller hm222 , has another 5 of the following cpu upgrades, they are new and sealed in their original packaging.
I have 3 of them, and used them to upgrade succesfully a GoldenGate486slc/25mhz to 486slc2/50mhz and my IBM 386sx/20mhz to 40mhz 486slc2 ... although not really a 486 upgrade, it behaves like a beefy 386DX , in any rate better than the onboard cpu LOL
here are some pics:





and here is my gg486 upgrade:







and here is my upgraded PS1/pro machine: (the green heatsink is part of the kit )



I am in no way affiliated with the seller, I have purchased 3 of these from him without any probs whatsoever, all NIB. I have asked him if he has more, and he said he has another 5. so if you need to uprade your goldengate or commodore 386sx bridgeboard, here is your chance, I never saw them on eBay before.
keropi is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
Old 10 October 2007, 11:30   #2
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 36
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Oh man, hope he has some when the salary arrive...my pockets are empty right now

My new PC sucked my wallet bone dry
AMIGAZ is offline  
Old 10 October 2007, 14:25   #3
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
you must get one NOW!
keropi is offline  
Old 10 October 2007, 22:19   #4
AmiNost
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: paris france
Posts: 15
Thanks a lot!! I've contacted the seller, now waiting for response.

Full throttle actually runs on goldengate slc486, but not smoothly especially on action stage

I don't have small fan on my ggate, is that normal and ok for upgrade to slc2?
AmiNost is offline  
Old 10 October 2007, 22:42   #5
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
yes it is Ok, does you gg has a heatsink instead of the fan?
the upgrade comes with all needed parts, the clip-on cpu, a retainer piece and a special heatsink... is is better to also have a fan blowing air at the slc2...
keropi is offline  
Old 10 October 2007, 22:42   #6
CU_AMiGA
Banned
CU_AMiGA's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: Exeter
Age: 28
Posts: 955
i think it was pentiums and better that required cooling like fans, etc. high end 386/486 may have had cooling via heatsink. however a cpu can never be too cool!

good link btw keropi. nice to see you're helping out the community (brings a tear to my eye)
CU_AMiGA is offline  
Old 10 October 2007, 23:07   #7
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
anything from 486DX and better needs a heatsink, and 486/80mhz and up need a fan too!
on the goldengate I have a small 2x2x1cm laptop fan blowing at the slc2, and it is always cool to touch... on my pc where I have not yet installed a fan, the slc2 is BURNING!
keropi is offline  
Old 11 October 2007, 20:53   #8
AmiNost
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: paris france
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
yes it is Ok, does you gg has a heatsink instead of the fan?
the upgrade comes with all needed parts, the clip-on cpu, a retainer piece and a special heatsink... is is better to also have a fan blowing air at the slc2...
Hi,
yes there's a heatsink on gg.

I've got a prompt answer from the ebay seller, as you mentioned he still got 5 items to sell, a good news for ppl whom are looking for the cpu upgrade.

I bought one yesterday , thanks again for you help.
AmiNost is offline  
Old 12 October 2007, 00:40   #9
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
np!
keropi is offline  
Old 02 March 2008, 22:23   #10
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 36
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Yesterday my old HP Vectra 386SX 26mhz got some love
This upgrade really rocks...a 16mhz 386 isn't very usable for games after 1991





I got the same performance as a 386DX 40mhz now
AMIGAZ is offline  
Old 02 March 2008, 22:33   #11
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
wow! nice amigo!
keropi is offline  
Old 02 March 2008, 22:43   #12
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 36
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
wow! nice amigo!
Now Wing Commander runs at perfect speed At 16mhz it crawled....and on my 486DX 50mhz it runs at warp speed :P Those guys at Origin in the early 90's must have rolled their own cigarette's with who knows what in..
AMIGAZ is offline  
Old 02 March 2008, 22:46   #13
keropi
.
 
Join Date: Oct 2004
Location: Ioannina/Greece
Posts: 5,037
btw, it behaves VERY well for a 33mhz 486slc2...
ORIGIN was a very important company... u must try now ULTIMA VIII: Pagan
keropi is offline  
Old 02 March 2008, 22:51   #14
AMIGAZ
Amiga-Mad
AMIGAZ's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Sweden
Age: 36
Posts: 1,285
Send a message via ICQ to AMIGAZ
Quote:
Originally Posted by keropi View Post
btw, it behaves VERY well for a 33mhz 486slc2...
ORIGIN was a very important company... u must try now ULTIMA VIII: Pagan
The Origin games rock!! next thing is to try if Privateer has those sound crackles and squelch or whatever you call it...I think it's because I've used too fast PC's so the sound get's messed up even though I've used a SB Pro 2
'I have played it very briefly but got stuck on Ultima Underworld 1
AMIGAZ is offline  
AdSense AdSense  
Advertisement:
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WTB: 50mhz 486slc2 upgrade for GG486 Jakodemus MarketPlace 0 18 July 2010 17:37
How to upgrade your GoldenGate486slc/25mhz to 486slc2/50mhz! keropi Hardware pics 33 13 December 2007 20:37
Converting CPU Chip Factors for Clip Over Acceleration Zetr0 support.Hardware 13 13 August 2007 13:39
Blizzard 1230 IV CPU Upgrade? boomtopper support.Hardware 36 16 April 2007 18:54
Passive ISA CPU board (486) mabus support.Hardware 6 08 March 2007 04:52

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.16171 seconds with 11 queries