English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 27 May 2003, 05:27   #1
zaqwsx
 
Posts: n/a
A590 / A2091 interchangeable chips ?

I'm wondering if anybody knows whether or not the ROM Chips on the A590 and the A2091 are interchangeable?

Right now I have the following ROMs in my A2091:
U12: 390509-01 v5.92
U13: 390508-01 v5.92

While in my A590 I've got:
U12: 390722-02 v6.6
U13: 390721-02 v6.6

The numbers don't match exactly, but everything I've read indicates that these controllers are essentially the same (except that one is for the A500 and one is for the A2000). They even show up the same when you look at them using "Show Config" (in the Tools Drawer of WB 2.1 or 3.1). For both controllers it seems that v6.6 or v7.0 ROMs are preferred, and since my A2000 is newer / cleaner / populated with more RAM than my A500, I figured that I'd like to have the newer ROMs in there.

Now, that said, the fact is that I've never had any trouble with the A2091 as it is (or the A590 for that matter) and I am happily using a different 500MB SCSI Drive on each controller.

So (of course) part of my personality is screaming: "IF IT AIN'T BROKE, DON'T FIX IT!!", while another part is saying: "Hey, lets fiddle arround with this a little!"

If anybody has ever swapped the ROMs between these 2 cards before, please let me know....
 
AdSense AdSense  
Old 27 May 2003, 06:36   #2
Miggy2TheMax
Junior Member

Miggy2TheMax's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Australia
Age: 39
Posts: 374
Whilst I think you should be fine interchanging those ROMS (I also have a 590 and a 2091), I would urge you to listen to that screaming voice!! it really is good advice. cheers m
Miggy2TheMax is offline  
Old 22 July 2003, 23:51   #3
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 37
Posts: 6,556
Send a message via Skype™ to Jope
The hardware is essentially identical, you can swap most chips.

I'd suggest you configure your 2091 to have the newer ROM chips and the DMAC-2, if possible. (I guess that's the one you'll be using most?)

An even better option would be the Guru ROM. :-)

If you're not comfortable with pulling out PLCC chips, etc, you might want to consult a more experienced friend. Those PLCC sockets are rather brittle.
Jope is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A2091ToFast: Even more A2091/A590 speedup possible! SpeedGeek Coders. System 8 24 July 2015 14:47
A590/A2091 reset/reboot loop mark_k support.WinUAE 13 03 July 2014 12:02
A2091 A590 Memory Modules kire_online support.Hardware 3 03 December 2011 21:36
A2091 Memory Chips - What kind? xlar54 support.Hardware 4 03 August 2009 23:30
Wanted A590 Rom Chips beanz MarketPlace 7 14 August 2007 20:14

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11447 seconds with 12 queries