English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 10 January 2012, 20:38   #1
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,008
WHDLoad SWOS Playtesters needed

What, you thought I want to playtest it myself?

So, need some volunteers to playtest this install. Basically, I only really want to hear from people that when they play my original WHDLoad install, suffer slowdowns because that is what the update is going to tackle.

2 Separate slaves will be provided in the install, one is the original one for people that don't have any problems (and memory requirements might be reduced) and the 2nd slave will be for those that experience slowdowns.

So, willing volunteers please, we will be tackling each version of SWOS one at a time as there is so bloody many of them!

Once this is done, I will have the slave display the version of SWOS being played onscreen, so that any future bug reports can be narrowed down to which particular version of SWOS you are playing, as not all bugs are relevant for all versions of SWOS.

Last edited by Galahad/FLT; 10 January 2012 at 20:43.
Galahad/FLT is offline  
Old 10 January 2012, 21:41   #2
jimbob
Registered User

 
Join Date: May 2006
Location: Kilmacolm
Age: 40
Posts: 619
FINALLY, an excuse to get into SWOS, as I only ever played sensible way back when. I have tried one Version of SWOS (11 I think) and saw the slowdowns, these were fixed by the CACHE option but I still couldn't stop that bastard Mark Hateley from scoring a hat trick against Aberdeen. Maybe after a few blasts on all versions I'll be good enough to right the wrongs of 93/94, (the last time Aberdeen were any good).

If the problem I saw isn't the one you're trying to fix, I'll play anyway, just as a control, purely in the interests of science. What do I need to do?
jimbob is offline  
Old 10 January 2012, 22:28   #3
lolafg
Registered User

lolafg's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Tours/France
Age: 46
Posts: 1,233
Hello ,
ok to test !!

Minimig , 2mb +1.5 mb fast , os 3.1

Last edited by lolafg; 11 January 2012 at 16:31.
lolafg is offline  
Old 10 January 2012, 22:54   #4
kkgarbod
The Human/Gray Hybrid

kkgarbod's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Elizabeth Arkham Asylum for the Criminally Insane
Posts: 324
\o/ me want too
kkgarbod is offline  
Old 11 January 2012, 00:24   #5
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
I'll test, I have an 030@50 with FPU and all that.
Akira is offline  
Old 11 January 2012, 01:16   #6
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 39
Posts: 6,347
Send a message via MSN to fitzsteve
I can do testing on Blizzard PPC and Cyberstorm PPC (both 060) as these are the setups normally affected by slowdown, with my work I'm severly limited for time but I will test 96/97 versions as a priority and report back.
fitzsteve is offline  
Old 11 January 2012, 08:34   #7
ancalimon
Supernormal

ancalimon's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Istanbul / Turkey
Age: 37
Posts: 1,229
I can test on my Blizzard 060.
ancalimon is offline  
Old 11 January 2012, 18:45   #8
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
@Galahad/FLT: I do not have too much free time but if you want send slave to me. I can test it under WinUAE or better real Amiga 1200 with 3.0 kickstart and only 4 MB Elsat's memory extension.
olesio is offline  
Old 11 January 2012, 19:41   #9
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,008
Quote:
Originally Posted by olesio View Post
@Galahad/FLT: I do not have too much free time but if you want send slave to me. I can test it under WinUAE or better real Amiga 1200 with 3.0 kickstart and only 4 MB Elsat's memory extension.
Only real Amiga with real Amiga problems are useful buddy, as WinUAE can be tweaked to give a speed increase that eradicates the problem.

So just to reiterate people, so long as you have an Amiga where the slowdown problem is an issue for you, then I need your services and it will be appreciated.

Also i'll look into the tactics bug that affects some versions as well.
Galahad/FLT is offline  
Old 11 January 2012, 20:25   #10
olesio
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 337
Hmmm, I never see slowdowns issues. Only some slowdowns caused probable by high PC CPU usage because I connect Amiga to EasyCap and view signal by it composites cabled on my PC under DScaler, because I do not own monitor and enought free room for it and I do not want to busy TV in parents room. So probable this fix do not include my problems.
olesio is offline  
Old 11 January 2012, 21:56   #11
EreWeGo
Registered User
EreWeGo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Tauranga/New Zealand
Posts: 202
Awesome news Galahad! I honestly can't remember whether I noticed any slow-downs, so I'll fire up the game this weekend and try. Would be happy to try some testing, and the tactics bug when fixed will make some people very happy!
EreWeGo is offline  
Old 11 January 2012, 23:28   #12
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,008
Quote:
Originally Posted by EreWeGo View Post
Awesome news Galahad! I honestly can't remember whether I noticed any slow-downs, so I'll fire up the game this weekend and try. Would be happy to try some testing, and the tactics bug when fixed will make some people very happy!
For some reason I missed the mantis bug report on the tactics bug, it was only after a Google search I found it, so as far as I understand it, the tactics are saved correctly, but don't load up properly or at all.
Galahad/FLT is offline  
Old 12 January 2012, 02:03   #13
EreWeGo
Registered User
EreWeGo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Tauranga/New Zealand
Posts: 202
Quote:
Originally Posted by Galahad/FLT View Post
For some reason I missed the mantis bug report on the tactics bug, it was only after a Google search I found it, so as far as I understand it, the tactics are saved correctly, but don't load up properly or at all.
Yeah, I'll try and replicate it, but supposedly when you load a custom tactic after saving it, the player positions are buggered up, (as in: crowded near the corner flag I think etc.)

I'll see if I can try some different versions of SWOS as well...
EreWeGo is offline  
Old 12 January 2012, 13:48   #14
Playaveli
GoalScoringSuperstarHero

Playaveli's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: San Diego, CA
Age: 37
Posts: 119
Send a message via ICQ to Playaveli Send a message via AIM to Playaveli Send a message via MSN to Playaveli Send a message via Yahoo to Playaveli
Great news! Thanks Galahad!
If you need another playtester, I'd be available.
Playaveli is offline  
Old 12 January 2012, 15:32   #15
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,008
OK, great, looks like I have a team of playtesters, cheers chaps, will make this a lot quicker.

One thing I do need confirming is, does the tactic bug affect ALL supported versions of SWOS?
Galahad/FLT is offline  
Old 12 January 2012, 21:14   #16
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Looking forward to test this!
Akira is offline  
Old 13 January 2012, 00:42   #17
jimbob
Registered User

 
Join Date: May 2006
Location: Kilmacolm
Age: 40
Posts: 619
What is the tactics bug and how do I replicate it?

I guess you will be telling us how to test and report results but so far I have tested the following.

A600, KS3.1, ACA630, IndiECS, ClassicWBADVSP

Acatune maprom and fastchip enabled.

WHDLoad version 17.0.4881

SWOS slave version 1.7

installed SWOS versions from KG packs

SWOS
SWOS 11
SWOS 95/96
SWOS 96/97
SWOS EURO

All these version had a slowdown problem. NOVBRMOVE did not help the slowdown and all versions except 96/97 and EURO crashed during the first 3 minute match using this option.

CACHE option seems to solve the slowdown on all versions for this setup.

SWOS 95/96 dumped me back to workbench a couple of times with WHDLOAD reporting illegal instruction errors.

Massive bug, most urgently in need of fixing, Andy Goram and Gordon Durie were NEVER that bloody good. Man I suck at this game, improving a bit though.
jimbob is offline  
Old 14 January 2012, 07:36   #18
EreWeGo
Registered User
EreWeGo's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Tauranga/New Zealand
Posts: 202
Hey Galahad,

just tried all KG's SWOS packs:
SWOS
SWOS 11
SWOS 95/96
SWOS EURO
SWOS 96/97


Tested on my A1200, 4mb expanded FAST Ram, (Zorro II 193)
Using latest WHDLoad, ClassicWB, 4Gb CF card.

Could replicate the Tactic error on all above installs. (Basically, I go into edit tactics, make a change, then save it. I then go back into tactics editor, choose one of the custom tactics, choose import, load, and choose the previously saved one, and it then places all the players near bottom right of tactics pitch).

I also tried playing some quick matches on all versions, didn't notice any slowdowns, but do the slowdowns only affect 040's/060's?

Anyway, can get more detailed information on my setup if required...
EreWeGo is offline  
Old 14 January 2012, 22:48   #19
fitzsteve
Professional slacker!
fitzsteve's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Kent, UK
Age: 39
Posts: 6,347
Send a message via MSN to fitzsteve
Quote:
Originally Posted by EreWeGo View Post
but do the slowdowns only affect 040's/060's?
And some 030's
fitzsteve is offline  
Old 17 January 2012, 16:03   #20
jimbob
Registered User

 
Join Date: May 2006
Location: Kilmacolm
Age: 40
Posts: 619
+1 on the tactics bug present in all KG pack versions.

Seems like this bug perhaps triggers other problems. I experienced some graphical glitches in the edit tactics screen and several crashes during a match after having loaded a tactics set. A side effect of the wonky tactics data?
jimbob is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Annihilation - playtesters needed Graham Humphrey project.Amiga Game Factory 22 11 November 2006 18:26
SWOS Whdload Problem Hiro Kunimi support.Games 3 31 January 2006 13:32
SWOS (WHDLoad) darkwave support.Games 5 31 March 2005 00:59
SWOS 96/97 WHDLoad Problem Peanutuk support.Games 13 16 November 2004 21:01
Problem with WHDLoad SWOS Steve Games images which need to be WHDified 6 11 October 2003 17:21

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.96936 seconds with 15 queries