English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 10 December 2007, 03:57   #1
Mist
 
Posts: n/a
Gunship 2000 AGA - Few questions

I don’t know is this a bug or copy protection but after mission 4, when I get my squad I cannot hit anything with missiles. I didn’t play Gunship 2000 at least 10 years but I don’t remember that I have problems with my original game.

Second, I don’t know how to order someone from my squad to pick up missing pilots and troops. It seems I must order him to land with Blackhawk on top of missing pilot but it seems impossible to set precise waypoint. When i piloting Blackhawk it’s not a problem but I prefer to pilot assault choppers.

And again sorry for bad English
 
AdSense AdSense  
Old 10 December 2007, 10:16   #2
mailman
Zone Friend

mailman's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Warsaw/Poland
Age: 39
Posts: 2,275
As far as I remember it is a bug in the game (though I think corrected in WHDLoad version). I think ECS version is free of this flaw.
mailman is offline  
Old 10 December 2007, 12:09   #3
Angus
Amiga Games Database
Angus's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: South West England
Posts: 534
Quote:
Originally Posted by mailman View Post
As far as I remember it is a bug in the game (though I think corrected in WHDLoad version). I think ECS version is free of this flaw.

Yes, if you google comp.sys.amiga.games you should find some stuff about this. I think Microprose claimed at one point that the "feature" was implemented in order to balance up the gameplay, as flying with a squad made it too easy for the player.

No, seriously.
Angus is offline  
Old 11 December 2007, 03:54   #4
Mist
 
Posts: n/a
Thanks guys. Unfortunately, same thing with WHDLoad version from Killergorila’s package. Maybe JOTD can fix this in his next release.
 
Old 11 December 2007, 08:48   #5
mailman
Zone Friend

mailman's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Warsaw/Poland
Age: 39
Posts: 2,275
Quote:
Originally Posted by Mist View Post
Thanks guys. Unfortunately, same thing with WHDLoad version from Killergorila’s package. Maybe JOTD can fix this in his next release.
So, I thought wrong that it had been fixed in WHDLoad version
mailman is offline  
Old 26 October 2008, 02:12   #6
Dust90
Registered User
 
Join Date: Oct 2008
Location: Charleston, WV, USA
Posts: 15
Sorry for a reply to an old thread, but I just recently found this forum. I too experienced the same problem. Missiles had about the same range as cannon, if they were effective at all. They worked just fine when you first started the game, being a single ship, but as soon as you had a squad of 5, the missiles were virtually useless. I dumped the AGA version of Gunship 2000 and went back to the ECS version and voila - missiles work as advertised!! I really don't notice the difference in graphics. Now if someone could just figure out how to get an analog joystick to work with G2000 in Winuae!!
Dust90 is offline  
Old 10 May 2012, 21:50   #7
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 572
OK so I am the post resurector again but... For what it's worth I have experienced the useless missiles when you fly as a squad BUT just today, once I'd refueled and re-armed at the FARP my missiles seemed to work! Oh well. That's it. But GS2000 is still pretty cool.
vroom6sri is offline  
Old 10 April 2018, 17:01   #8
Solo Kazuki
Registered User
Solo Kazuki's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Poland
Posts: 259
What flaw?

Some missiles REQUIRES constant locking on target. Just keep eye on enemy and everything will be ok.
Solo Kazuki is offline  
Old 19 April 2018, 06:49   #9
Spyros
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Athens
Posts: 4
This was a known problem with the AGA version.
Missiles worked normally in "Single Mission", but when you advanced rank and played in "Flight" or "Campaign" mode, your missiles would always miss, leaving you with only the gun.

This patch on Aminet fixes the problem: http://aminet.net/package/game/patch/gs2000AGAfix
Spyros is offline  
Old 19 April 2018, 10:53   #10
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 41
Posts: 11,072
Heya Spyros,

Welcome to EAB

Very interesting, thanks for the information
DamienD is offline  
Old 19 April 2018, 11:19   #11
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 572
Great! I'll have to try this.

Thanks for posting it, Spyros and, if I am right in thinking that you are the author of this patch, thanks for fixing it!
vroom6sri is offline  
Old 19 April 2018, 12:14   #12
Spyros
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Athens
Posts: 4
@DamienD
Thanks, nice to meet you.

@vroom6sri
Yes, no problem. You're welcome.

Maybe a short description of this problem and a link to the patch could be added to the notes of the AGA version on HOL? So that people can play without problems.

I also read some more info on this on a blog during the weekend. It was by someone who posted his correspondence with Microprose Support on this problem back in the day. They replied that they were aware of this issue, but did not intend to fix it (if I remember correctly).
Unfortunately, I can't find the link again at the moment.
EDIT: Found it: http://www.verycomputer.com/2_12f2ce1b7fa73976_1.htm

Last edited by Spyros; 19 April 2018 at 19:56.
Spyros is offline  
Old 19 April 2018, 15:41   #13
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 572
Spyros - are you able to explain what the issue was (if it's not too technical)?
vroom6sri is offline  
Old 19 April 2018, 17:32   #14
Spyros
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Athens
Posts: 4
Sure, it was a byte value in the weapons' declaration. Eg. 1 byte determines order of appearance on the weapons list, etc. One of the values was later used to make the missile miss, so it looks like it was a feature.
Spyros is offline  
Old 19 April 2018, 18:50   #15
lilalurl
Global Moderator
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 38
Posts: 2,856
Send a message via ICQ to lilalurl
Thanks for the patch .

Am I right when I think that your next assignment will be to make the DOS-only add-on missions playable on the Amiga versions?
http://www.mobygames.com/game/dos/gu...o-disk-with-mi

One can always dream
lilalurl is offline  
Old 19 April 2018, 19:58   #16
Spyros
Registered User

 
Join Date: Apr 2018
Location: Athens
Posts: 4
@lilaurl
Sure, hold my beer for a second!
Spyros is offline  
Old 19 April 2018, 22:18   #17
vroom6sri
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Location: Peterborough
Age: 41
Posts: 572
Happy

Quote:
Originally Posted by Spyros View Post
@lilaurl
Sure, hold my beer for a second!
vroom6sri is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gunship 2000 dug26 support.Games 3 07 February 2012 20:00
Gunship 2000 AGA DDNI support.Games 9 26 November 2008 23:07
Analog Joystick for Gunship 2000 Dust90 support.Games 5 08 October 2008 14:18
Gunship 2000 - keyboard overlay? gizmomelb support.Games 0 26 August 2006 14:23
Gunship 2000 data disk mtb request.Old Rare Games 2 15 January 2003 03:16

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08102 seconds with 13 queries