English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > Games images which need to be WHDified

 
 
Thread Tools
Old 13 November 2002, 18:01   #1
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
Post Dragons Breath

Ignore the old Dragons Breath thread, its full of too much shit that talks about other things, so from now on, all matters Dragons Breath will be discussed here.

Update:

Dragons Breath now boots in WinUAE

The STUPID STUPID STUPID STUPID STUPID encrypted boot code routine has been decoded of its STUPID STUPID STUPID STUPID protection.

Its annoying, because the rest of the game is very well coded, yet the tiny piece of code to get the game going.... well, having studied it closely, I am utterly amazed it worked at all on an A5oo let alone faster processors.

I Toni will have wanted to have WinUAE get around this protection, but seeing as WinUAE isn't currently designed to bypass copy protection, in the natural course of cracking, this routine by some would have been decrypted to crack the game (however I originally didn't as I simply patched the OS in the bootblock to crack the game, thus bypassing the encryption).

So, work is now progressing on making it work for WHDLoad, once it is done (hopefully no serious problems), then it should be ready soon.

Things to note:

1). Once done, I will provide disk images on my own webspace
2). I ABSOLUTELY DO NOT WANT TO EVER HEAR THAT SOMEONE IS TRYING TO USE THE TRILOGY 'CRACK' WITH MY VERSION..... GO AND USE THE MONKEY ISLAND DISKS WITH IT, THEY'D BE MORE BLOODY RELEVANT!!!!!


I will keep you all updated via THIS THREAD
Galahad/FLT is online now  
Old 13 November 2002, 18:23   #2
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 41
Posts: 1,930
Nice

But can I just ask, surely the disk protection is not that bad since it was not properly cracked until (nearly) now? What I am saying is that perhaps it was bad on purpose!?
fiath is offline  
Old 13 November 2002, 18:49   #3
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
You misunderstand

The disk protection and document check are long since laid to rest, they were easy enough to remove, hence why I'm surprised Trilogy couldn't do it!

The tiny boot routine was encrypted, and when I actually get around to releasing the WHDLoad version, I will document the encryption routine and show you just how stupid it was!!

Believe me, you will weep when you see it, hence I have had to include the decrypted boot in the WHDLoad slave, because WHDLoad simply won't allow it to decrypt, because its that stupidly coded. Makes Tearaway Thomas look like the work of a genius!!!
Galahad/FLT is online now  
Old 13 November 2002, 18:51   #4
RetroMan
Registered User
RetroMan's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Germany
Age: 45
Posts: 3,704
@Galahad/FLT

Great work I´m really looking forward to play this game again after so long
RetroMan is offline  
Old 13 November 2002, 23:36   #5
Antiriad
The Sacred Armour Of
Antiriad's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sussex, UK
Age: 39
Posts: 1,141
An important Amiga Emulation Milestone will have been reached.
Muchos respect.
Antiriad is offline  
Old 14 November 2002, 01:19   #6
Akira
Registered User

Akira's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: New York
Posts: 19,265
Quote:
Originally posted by Antiriad
An important Amiga Emulation Milestone will have been reached.
Fuck emulation, this is for Amigas ;P
Akira is offline  
Old 14 November 2002, 04:59   #7
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,353
Quote:
Originally posted by Antiriad
An important Amiga Emulation Milestone will have been reached.
No, that will only happen when an Amiga emulator includes full MMU support, which probably will never happen because of the enormity of the task. But I digress..........
DrBong is offline  
Old 14 November 2002, 10:45   #8
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 41
Posts: 1,930
MMU? I wouldn't call that an emulation milestone personally - not from a games player perspective anyway...

What would it give you? This is really a question - I can't think of anything...
fiath is offline  
Old 14 November 2002, 11:03   #9
DrBong
HOL / AMR Team Member

DrBong's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Australia
Posts: 2,353
Quote:
Originally posted by fiath
MMU? I wouldn't call that an emulation milestone personally - not from a games player perspective anyway...

What would it give you? This is really a question - I can't think of anything...
If you're a coder it's very important, especially if you want to make WHDLoad patches. To that end, then one can say it is very important for playing games
DrBong is offline  
Old 14 November 2002, 12:48   #10
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
WHDLoad

Dragons Breath now also boots up in WHDLoad

The stupid buggy disk code won't allow it to accept disk two at the moment, I keep getting Access Faults in the Kickstart, but I simply think this is more to do with Dragons Breath using features of the Kickstart that hasn't been patched by other people which is why it bugs out.

But for the moment, things are looking good. If I can nail this disk bug, then there is a chance it will then be smooth sailing. My deprotection patch also worked first time, just got to see if it will activate properly in the game.

But for the moment folks, WHDLoad Dragons Breath and WINUAE Dragons Breath are looking good.
Galahad/FLT is online now  
Old 15 November 2002, 03:22   #11
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 27
Posts: 4,662
Galahad, you are the man!
Twistin'Ghost is offline  
Old 20 November 2002, 01:18   #12
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
Big grin Well, well, well

Dragons Breath disk swap problem..... is no longer a problem

The game is now running under WHDLoad :P :P

Even with caches switched off, it runs VERY fast in CPU Game mode.

Currently, Dragons Breath has been playing itself a 3 player CPU game, and has been running for half an hour and no bugs!

All I have to do now is sort out the save disk routines which will no doubt bring in another disk swap nightmare... but hey! Thats life!!!

All copy protection removed, all disk acceses removed...... I can't believe its nearly over!

:hoo
Galahad/FLT is online now  
Old 20 November 2002, 01:31   #13
Antiriad
The Sacred Armour Of
Antiriad's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Sussex, UK
Age: 39
Posts: 1,141
Hallelujah!
Antiriad is offline  
Old 20 November 2002, 03:13   #14
Twistin'Ghost
Give up the ghost
 
Join Date: Apr 2001
Location: U$A
Age: 27
Posts: 4,662
I only wish I was in the UK so I could take you to a pub and get you stinkin'!
Twistin'Ghost is offline  
Old 20 November 2002, 12:00   #15
whiteb
Fanatically Amiga.

whiteb's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Melbourne, Victoria, Australia
Age: 49
Posts: 1,545
Quote:
Originally posted by Twistin'Ghost
I only wish I was in the UK so I could take you to a pub and get you stinkin'!
Forget making him stink, if he was in Perth, Australia i would take him out and get him so shitfaced it would actually be funny.
whiteb is offline  
Old 20 November 2002, 12:15   #16
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
Groovey!!!
Drake1009 is offline  
Old 20 November 2002, 14:31   #17
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
Continued....

Dragons Breath played itself on 3 player CPU game to completion

No bugs reported at all.

Working on the save game part which I may or may not complete and do later, but I will see if I can get it done.

To also reduce the risk of idiots using the Trilogy version, I also intend to host the images on my webspace so that there are no excuses for it not being loaded properly.

These images will also be runnable on real Amiga and WinUAE.

I'll be glad when this bloody thing is done.... Anyone wanna buy a Dragons Breath original???
Galahad/FLT is online now  
Old 20 November 2002, 15:00   #18
Ian
Global Moderator

Ian's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Derby, UK
Age: 40
Posts: 2,141
Re: Continued....

Quote:
Originally posted by Galahad/FLT
I'll be glad when this bloody thing is done.... Anyone wanna buy a Dragons Breath original???
How about a ceremonial burning to exorcise the demons?
Ian is offline  
Old 20 November 2002, 15:20   #19
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 45
Posts: 7,037
....

At £41 you gotta be joking!
Galahad/FLT is online now  
Old 20 November 2002, 15:32   #20
Drake1009
Registered User
Drake1009's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Denmark
Posts: 2,284
*Chokes on cornflakes*

£41?!? gah that's a lot of money.
Drake1009 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dragons Breath Digideus Retrogaming General Discussion 16 23 April 2008 20:31
Dragons Breath on Winuae whiteb project.SPS (was CAPS) 6 22 November 2005 06:31
Dragons Breath and Kick Off 2 fiath HOL data problems 6 15 October 2003 15:32
Dragons Breath Galahad/FLT MarketPlace 6 21 November 2002 02:52
Problem with Dragons Breath Splatman support.Games 18 22 October 2001 21:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09696 seconds with 13 queries