English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.CD32 Conversion

 
 
Thread Tools
Old 21 March 2020, 12:56   #1
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Help with assigns for these games

Hi guys, getting stuck now as i get near the end of putting together my AGA disc for the CD32, the following games either won't work from virtual adf loading, have no whdload slave, so it comes down to loading from real files with assigns.

This is what i'm having troubles with:

Liberation: Captive II - not enough space to include CD32 version, A1200 version loads past the Mindscape logo, first image with curtains then fails on the loading screen, with these assigns:

CD Games/LiberationAGA
assign LiberationAGA: ""
assign captiveII: CD0:Games/LiberationAGA
assign CaptiveII_Disk1: captiveII:
assign CaptiveII_Disk2: captiveII:
assign CaptiveII_Disk3: captiveII:
assign CaptiveII_Disk4: captiveII:
assign CaptiveII_Disk5: captiveII:
CaptiveII:c/Liberation C
endcli


Inherit The Earth - again no room for CD32 version, A1200 version needs to write a save file before starting, above my head but is there a way to tell it to do a save to ramdisk? i have the feeling its hard coded though.

cd games/InherittheEarthAGA
c:setprefs system-configuration
setup.exe
aga.exe
endcli >NIL:


Tracksuit Manager 2 - loads game, upon choosing single player, names etc it then crashes when setting up and reboots machine, same problem when loading from virtual floppy, so sure this is more than an assign error.

cd "tracky manager 2"
Assign Disk1: ""
Assign Disk2: ""
Assign Disk3: ""
Assign Fonts: Fonts/
Track2


Bograts - crashes after intro, crashes from adf too in the same place.

cd games/bograts
assign BOG1: ""
assign BOG2: ""
Run >Nil: BoGRats
EndCli >Nil:


Penguins - same as above, same game in different skin, with same problem it crashes after intro!

CD Games/Penguinsaga/data
assign DISK1: CD0:Games/Penguinsaga/data
assign DISK2: CD0:Games/Penguinsaga/data
assign DISK3: CD0:Games/Penguinsaga/data
assign CYN: CD0:Games/Penguinsaga/data
assign DATA: CD0:Games/Penguinsaga/data/data
Penguins

Even the two generic slaves for Bograts and Penguins crash with errors with CON_SHAPES_PAK file.

Kick Off 3 - NDOS game, no whdload slave, no way to play this game...
Amigajay is offline  
Old 21 March 2020, 13:01   #2
Retroplay
Lemon Curry ?

Retroplay's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Denmark
Age: 45
Posts: 3,500
Kick Off 3 (ECS) have a WHDLoad slave.
http://www.whdload.de/games/KickOff3.html
Retroplay is offline  
Old 21 March 2020, 13:13   #3
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by Retroplay View Post
Kick Off 3 (ECS) have a WHDLoad slave.
http://www.whdload.de/games/KickOff3.html
Sorry, i should have made it clear, its an AGA version i’m after.
Amigajay is offline  
Old 21 March 2020, 13:19   #4
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,684
on CD32 you cannot use whdload anyway for AGA since you need 3MB extra to store data.

I suppose you could include watchtower ? Earok included it using my cd32launch proggy. Benefits are that you can use joypad & you can use whdload patchlist in a special slave to patch stuff.

I may help with those. Can you drop the disc somewhere (or part of it, with the non-working stuff ?)
jotd is offline  
Old 21 March 2020, 13:25   #5
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
on CD32 you cannot use whdload anyway for AGA since you need 3MB extra to store data.

I suppose you could include watchtower ? Earok included it using my cd32launch proggy. Benefits are that you can use joypad & you can use whdload patchlist in a special slave to patch stuff.

I may help with those. Can you drop the disc somewhere (or part of it, with the non-working stuff ?)
Yeah, for some others i had no choice but to list them needing fastram.

Yep thanks i have added Watchtower with cd32launch, and all the other AGA titles, its just the games above that i need to add.

Ok thanks JOTD - here is the disc with only the games not working on it (bar a few others on the root) https://mega.nz/#!8BcF1QLL!qPoLbg56F...CW7IbXq6qrflJU

Last edited by Amigajay; 21 March 2020 at 13:34.
Amigajay is offline  
Old 21 March 2020, 14:37   #6
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,379
Quote:
Originally Posted by Amigajay View Post
Sorry, i should have made it clear, its an AGA version i’m after.

It's probably time to finally make the patch for the AGA version too, with the currently available extra time this should be doable.
StingRay is offline  
Old 21 March 2020, 15:02   #7
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,684
I'm tempted to create whdload slaves for the other ones, and as a bonus, if possible, try to make the games work from DOS

BTW @amigajay I checked your startup sequence you never call "freeanim". This allows to free precious memory from the "amiga cd32" startup animation. You definitely HAVE to do this.

Plus to speed bootup, always specify full path of the commands, specially if they are in C:

Quote:
C:freeanim >NIL: ; <-- what I'm talking about
C:SetPatch QUIET
C:Assign ENV: RAM:
C:Assign T: RAM:
C:doublespeed
jotd is offline  
Old 21 March 2020, 16:57   #8
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
I'm tempted to create whdload slaves for the other ones, and as a bonus, if possible, try to make the games work from DOS

BTW @amigajay I checked your startup sequence you never call "freeanim". This allows to free precious memory from the "amiga cd32" startup animation. You definitely HAVE to do this.

Plus to speed bootup, always specify full path of the commands, specially if they are in C:
I’m not using the cd32.tm though and never have on any of my discs, so i have no animation to free memory from!

Though i will get in the habit of putting the full paths!
Amigajay is offline  
Old 22 March 2020, 17:25   #9
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,379
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
It's probably time to finally make the patch for the AGA version too, with the currently available extra time this should be doable.

And so I did. The AGA version is now supported, have fun.
StingRay is offline  
Old 22 March 2020, 17:46   #10
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
And so I did. The AGA version is now supported, have fun.
Excellent! Thanks for the slave and fast turnaround
Amigajay is offline  
Old 22 March 2020, 18:09   #11
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,684
the 5 non working games are probably a challenge to make work. i'm trying to do Liberation whdload for starters. not a piece of cake no wonder why it doesn't exist yet.
jotd is offline  
Old 22 March 2020, 18:59   #12
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
the 5 non working games are probably a challenge to make work. i'm trying to do Liberation whdload for starters. not a piece of cake no wonder why it doesn't exist yet.
Whdload withstanding, do you see any reason why these games won’t load on my disc as is? Is it maybe cd read errors? Or some workbench library i’m missing?
Amigajay is offline  
Old 22 March 2020, 19:02   #13
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,684
Dunno. doing the whdload slave will make things easier, and a whdload slave will exist to investigate

I'm under the impression that the bare CD32 (without fastmem) has less chip memory than a bare A1200 because of the CD drivers. But I didn't check.
jotd is offline  
Old 22 March 2020, 19:05   #14
Amigajay
Registered User
 
Join Date: Jan 2010
Location: >
Posts: 2,176
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
Dunno. doing the whdload slave will make things easier, and a whdload slave will exist to investigate

I'm under the impression that the bare CD32 (without fastmem) has less chip memory than a bare A1200 because of the CD drivers. But I didn't check.
It’s not a chipmem issue, as when i test these i always double check by adding 4mb chipram to the setup.
Amigajay is offline  
Old 22 March 2020, 21:51   #15
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,684
good thinking (I sometimes test games with 4MB chip on winuae just to make sure!)

I wonder why those games had no whdload slave. Probably because most of other whdload coders (beside me) don't like tinkering with kickstart emulation and prefer games that bang the metal with custom loaders, and wepl has just no time for this

Also because those games are already hd installable, but as we can see, hd installable doesn't mean compatible.
jotd is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help for Assigns? utri007 support.Apps 15 26 April 2019 09:40
Assigns Brick Nash support.WinUAE 8 23 March 2015 11:45
Assigns for Games rossb project.ClassicWB 0 06 May 2010 14:33
More boxed Amiga games and cd32 games! Also coverdisks and unboxed games! Smiley MarketPlace 12 20 July 2005 22:39
For Sale: Boxed Amiga games (still with receipts) and a metal A500+ case! (30+ games) Smiley MarketPlace 5 04 July 2005 23:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08903 seconds with 15 queries