English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 04 January 2018, 13:51   #321
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Hmm.. It looks like emulation is still running normally or it hung inside DXGI Present() method.

If you boot some a game or demo that plays music and then press alt-tab, does music continue? (make sure pause when inactive and minimized is not ticked)

Does task manager also show about same CPU usage after and before alt-tab?
Quote:
A game like Hyris running has 11-13% CPU usage. After pressing Alt-Tab the music stops and the task manager shows 4-7% CPU usage.
Does today's winuae.7z work better? (I removed threaded Present() calls, it is just quick test, performance may be worse in some vsync modes temporarily)
Toni Wilen is offline  
AdSense AdSense  
Old 04 January 2018, 13:56   #322
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
I can't see anything wrong happening in the video? Did you record it using built-in recorder? It may not see the difference depending on where it happens. (at least make sure record before capturing is not ticked)

Does anything appear in the log when the flickering line appears? (run with -log command line parameter to see it in real time)

Does it move with the image when using Filter panel adjustments?
A) I Have use a built in recorder present in winuae (no external program)
B) I have try with no filter active, and i register the video, where there is a problem appears and not appears the line.
C) I have register another video with the winaue 3.5 where all is perfect.
D) I have put a log file of winaue 3.6

My Idea is that the problem is in the "Remove interlace artifacts" don't function correctly...the last bottom line stay in interlace mode....but is my idea.

I Dream that you now see the problem with this videos.
You see alway a last line blue bottom in the screen of video
You see beeter the problem if not use video in full screen mode.

Thanks a lot tony.
Attached Files
File Type: 7z disapparsLineForTony.7z (36.7 KB, 11 views)
Zilog is offline  
Old 04 January 2018, 14:02   #323
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Quote:
Does today's winuae.7z work better? (I removed threaded Present() calls, it is just quick test, performance may be worse in some vsync modes temporarily)
It works indeed better but not 100%. I can finally use Alt-Tab to switch through the open tasks. But if i switch back to the WinUAE task the screen is black. Pressing F12 then shows the GUI again and selecting "OK" switches properly back to WinUAE fullscreen. Nearly fixed i would say.

edit: Ah, the last black screen is caused by a custom shader. Seems like all the CRT guest shaders are the issue.

Last edited by Retro-Nerd; 04 January 2018 at 14:09.
Retro-Nerd is offline  
Old 04 January 2018, 14:16   #324
hexaae
Registered User

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 42
Posts: 799
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Was JIT enabled? This crash dump seems like it was which makes it mostly useless.
Yep, JIT is on in my cfg... Seems quite unstable with JIT on

EDIT:
but the strange thing is that emu didn't even started. Only ran WinUAE b16 with GUI open and left on the Windows desktop...

Last edited by hexaae; 04 January 2018 at 15:49.
hexaae is offline  
Old 04 January 2018, 15:13   #325
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
It works indeed better but not 100%. I can finally use Alt-Tab to switch through the open tasks. But if i switch back to the WinUAE task the screen is black. Pressing F12 then shows the GUI again and selecting "OK" switches properly back to WinUAE fullscreen. Nearly fixed i would say.

edit: Ah, the last black screen is caused by a custom shader. Seems like all the CRT guest shaders are the issue.
Do you mean shader worked initially but after alt-tab if showed only black screen?

Check logs for error messages.

Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
My Idea is that the problem is in the "Remove interlace artifacts" don't function correctly...the last bottom line stay in interlace mode....but is my idea.
It is! I think there was two problems, first was d3d11-only, second was interlace artifacts related. But you said you didn't last line flickering when using d3d9 mode?
Toni Wilen is offline  
Old 04 January 2018, 15:53   #326
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Do you mean shader worked initially but after alt-tab if showed only black screen?

Check logs for error messages.
Yes, exactly. Logs attached.
Attached Files
File Type: rar Win-UAE-logs.rar (8.0 KB, 13 views)
Retro-Nerd is offline  
Old 04 January 2018, 19:07   #327
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
....

It is! I think there was two problems, first was d3d11-only, second was interlace artifacts related. But you said you didn't last line flickering when using d3d9 mode?
The Problem ARE NOT PRESENT with "Diretct Draw" or "Direct 3d 9" with WINAUE 3.5

The Problem ARE ALWAYS PRESENT with "Direct Draw" or "Direct 3d 9" or "Direct 3d 10" with WINAUE 3.6
Zilog is offline  
Old 04 January 2018, 20:07   #328
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Yes, exactly. Logs attached.
ResizeBuffers 887a0001

There was D3D11 object leak that may explain this (or not, I can't duplicate it but it probably depends on GPU model/manufacturer). Does winuae.7z now work?

Quote:
Originally Posted by Zilog View Post
The Problem ARE NOT PRESENT with "Diretct Draw" or "Direct 3d 9" with WINAUE 3.5

The Problem ARE ALWAYS PRESENT with "Direct Draw" or "Direct 3d 9" or "Direct 3d 10" with WINAUE 3.6
Should be fixed now.
Toni Wilen is offline  
Old 04 January 2018, 20:14   #329
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Quote:
There was D3D11 object leak that may explain this (or not, I can't duplicate it but it probably depends on GPU model/manufacturer). Does winuae.7z now work?
No, still the same.
Retro-Nerd is offline  
Old 04 January 2018, 20:58   #330
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
No, still the same.
Does all shaders cause it or only some? Does it also happen if you don't have any shaders but enable only mask and/or d3d scanlines?
Toni Wilen is offline  
Old 04 January 2018, 21:02   #331
Zilog
Registered User

 
Join Date: May 2014
Location: Italy
Posts: 94
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post


Should be fixed now.
YES!!!
Now Function corretly with all directx: draw, d3d 9 and d3d 10!!!

Very Very Thanks for your patience.

Thanks a lot!
Zilog is offline  
Old 04 January 2018, 21:21   #332
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
Does all shaders cause it or only some? Does it also happen if you don't have any shaders but enable only mask and/or d3d scanlines?
Masks are fine, D3D scanlines and the normal filters too (PAL, SuperEagle...). Seems only Guests CRT shaders are affected, haven't tried his xBRZ stuff yet.
Retro-Nerd is offline  
Old 04 January 2018, 22:57   #333
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Masks are fine, D3D scanlines and the normal filters too (PAL, SuperEagle...). Seems only Guests CRT shaders are affected, haven't tried his xBRZ stuff yet.
Does it also happen in windowed mode after resizing the window with mouse? (It also uses same ResizeBuffers() call)
Toni Wilen is offline  
Old 04 January 2018, 23:32   #334
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
The windowed mode shows a bit of a black flickering during the resize, but i get no black screen when the resize in finally done.

Last edited by Retro-Nerd; 04 January 2018 at 23:44.
Retro-Nerd is offline  
Old 05 January 2018, 21:59   #335
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
The windowed mode shows a bit of a black flickering during the resize, but i get no black screen when the resize in finally done.
Yeah, flickering/slow resize is normal. Fullscreen only problems are annoying..

Could you redownload winuae.7z, then do following (use -logflush again): enter fullscreen, wait few seconds, enter gui, exit gui, wait few seconds, alt-tab, try to restore from alt-tab (=blank screen). Quit. winuaelog.txt only needed.
Toni Wilen is offline  
Old 05 January 2018, 22:17   #336
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Attached Files
File Type: txt winuaelog.txt (21.3 KB, 22 views)
Retro-Nerd is offline  
Old 06 January 2018, 14:54   #337
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
What about now? (include log again, even if it works now)
Toni Wilen is offline  
Old 06 January 2018, 15:18   #338
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Looks like you've fixed it.
Attached Files
File Type: txt winuaelog.txt (27.1 KB, 18 views)
Retro-Nerd is offline  
Old 06 January 2018, 16:39   #339
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 42
Posts: 20,439
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
Looks like you've fixed it.
Great but it isn't really fixed, it just reinitializes display if ResizeBuffers() returns an error. Which seems to succeed just fine so it is good enough workaround for this problem (which sounds like some weird driver issue if it only happens with some shaders).
Toni Wilen is offline  
Old 06 January 2018, 16:48   #340
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 46
Posts: 10,877
Must be D3D11 specific then, since in D3D9 there are no issues with custom shaders and alt+tab. Anyway, it works for now as expected and i will tell you if something break in further updates.
Retro-Nerd is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WinUAE Development. Better than the real thing...yet? antiriad76 support.WinUAE 6 18 May 2017 15:25

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.75906 seconds with 13 queries