English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Other Projects > project.Amiga Game Factory

 
 
Thread Tools
Old 04 March 2020, 01:30   #101
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 2,675
@saimon69: really nice video!
Don't even want to imagine how much drawings you did in DPaint to realise it ...
malko is offline  
Old 04 March 2020, 09:04   #102
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,504
Quote:
Originally Posted by Retro-Nerd View Post
It's still an existing and active Namco IP. Last release was included on "Namco Museum" for the Switch. One should ask there. Not Tiertex. But Namco wouldn't give Graeme a license anyway. So, it's just like Rygar or Bomb Jack.
Exactly. Any problems are likely to come from the originator of IP, Namco, especially as you say, its currently being utilised.

The only thing I see as a benefit is they obviously don't see much cachet in the game on its own otherwise it would be part of a compilation release.

But its the chance you take as to whether or not someone objects, with the exception of Sony and Nintendo, most don't seem too bothered.
Galahad/FLT is offline  
Old 04 March 2020, 09:51   #103
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,697
@Galahad @DamienD

I know what you're saying and you're right in that I don't know exactly how it works, but I don't think any of us know exactly what was written into those contracts between NAMCO/US GOLD/TIETEX. You just have to look no further than what happened with Horace and that lass Youtuber who sprawled it all over her vids..... these fuckers just have a tendency to come out of the wood work after a couple of years and bite you.

If you look on the NAMCO website for licensing you'll see Rolling Thunder isn't there, I've sent them multiple messages now but I suspect I'll get the same response as I did with TECMO which was basically 'Fuck off', I didn't even bother trying with Bomb Jack because Elite still had it listed on their website and I just didn't want to go there.

Assurances is a strong word, but it's something I would need to port the game and even now I still run a risk with Tecmo... What happened with Hipoonios is slightly different I know but that lad had the best of intentions and had to get a money shovel to dig his arse out of it with Disney lawyers.

I'll keep on with the technical demo though so don't worry about that.

Graeme
mcgeezer is online now  
Old 05 March 2020, 11:37   #104
buzzybee
Registered User

 
Join Date: Oct 2015
Location: Landsberg / Germany
Posts: 325
Would be interesting to see if the game can be perfectly converted to A500. I´d imagine its possible, with a lof of dedication, time and knowledge. My vote goes for A1200 though, because such a conversion is easier and to and I don´t want McGeezer to lose motivation halfway up ... also a lot of tech stuff from Rygar could then simply be re-used without too much modification. :-)

Regarding licencing issues: You might give your version a new name, release the game with some slightly altered bitmaps (title, tiles, enemy sprites) and store these in a folder. If then someone releases a .lha-archive which overwrites your pixel folder with the original stuff, it´s not exactly your fault right? That´s exactly what all the soccer guys did on their Amiga in the 90s who played the soccermanager Anstoß. That came without official licence but still everybody played with FC Bayern München und Borussia Dortmund in the premier league.

Last edited by buzzybee; 05 March 2020 at 11:47.
buzzybee is offline  
Old 07 March 2020, 14:03   #105
lmimmfn
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: Mullingar
Posts: 76
Can't wait for Tumbling Lightning!!
lmimmfn is offline  
Old 07 March 2020, 22:00   #106
d4rk3lf
Registered User

d4rk3lf's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Novi Sad, Serbia
Posts: 653
Well, if we can't get better port of Rolling Thunder for the Amiga, let's create even worse ports for Genesis and Snes.
Now seriously, how hard would it be to make the game even more sluggish?

I just googled "Rolling Thunder Android", and stumbled upon this.
[ Show youtube player ]

It seems they removed the game from their Namco Arcade app, so, let's hope they won't bother with it anymore.
I really doubt they would even know, even if every existing Amiga user today, install it.

What if you release it like mod for the existing Rolling Thunder for the Amiga? Of course it won't be mod, but you can say it's mod.
d4rk3lf is offline  
Old 08 March 2020, 20:36   #107
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,697
So here's a performance test...

[ Show youtube player ]

So we have here 3 64x64 hardware sprites, the rest are blitted bobs.

What is nice about it is that the performance of the bobs is such that the animation frames are dynamic, some frames are like 64x40,48x64,32x58... on so on... but the sprite engine handles them all - only blitting what it needs (this could be very useful for something like a Street Fighter game).

The other thing is that I can select different 16 colour palettes for both hardware sprites and the bobs independently.

All of this is over and above what was done in Rygar, to get the third hardware sprite I have had to cut the screen by 32 pixels either... leaving one hardware sprite available for score overlays and such.

Enjoy.
mcgeezer is online now  
Old 08 March 2020, 20:40   #108
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,869
Looking good G
DamienD is offline  
Old 08 March 2020, 20:49   #109
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,646
it's superb! the tedious part will be to recreate the levels like the original...
jotd is offline  
Old 08 March 2020, 21:02   #110
lmimmfn
Registered User

 
Join Date: May 2018
Location: Mullingar
Posts: 76
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
So here's a performance test...

[ Show youtube player ]

So we have here 3 64x64 hardware sprites, the rest are blitted bobs.

What is nice about it is that the performance of the bobs is such that the animation frames are dynamic, some frames are like 64x40,48x64,32x58... on so on... but the sprite engine handles them all - only blitting what it needs (this could be very useful for something like a Street Fighter game).

The other thing is that I can select different 16 colour palettes for both hardware sprites and the bobs independently.

All of this is over and above what was done in Rygar, to get the third hardware sprite I have had to cut the screen by 32 pixels either... leaving one hardware sprite available for score overlays and such.

Enjoy.
Looks great, AGA I take it? That's fine just curious, also with/without fastram?
lmimmfn is offline  
Old 08 March 2020, 21:14   #111
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,869
Quote:
Originally Posted by jotd View Post
it's superb! the tedious part will be to recreate the levels like the original...
Surely nowhere near as difficult a task as what it was with Rygar
DamienD is offline  
Old 08 March 2020, 21:45   #112
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by lmimmfn View Post
Looks great, AGA I take it? That's fine just curious, also with/without fastram?
Stock Amiga only.. so no Chipram.
mcgeezer is online now  
Old 08 March 2020, 21:59   #113
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 43
Posts: 16,869
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
Stock Amiga only.. so no Chipram.
Surely you mean no Fast RAM?
DamienD is offline  
Old 08 March 2020, 22:03   #114
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,697
Quote:
Originally Posted by DamienD View Post
Surely you mean no Fast RAM?
Yeah, hahaha

Backward today.
mcgeezer is online now  
Old 08 March 2020, 22:28   #115
jotd
This cat is no more
jotd's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: FRANCE
Age: 48
Posts: 3,646
no chipram, now that's a challenge.
jotd is offline  
Old 10 March 2020, 01:16   #116
d4rk3lf
Registered User

d4rk3lf's Avatar
 
Join Date: Jul 2015
Location: Novi Sad, Serbia
Posts: 653
So, definitely no A500 version?
That's sad man, but I understand.
Aga is your "thing", and I believe you've mastered it, and even I am depressed we won't get OCS version of Rolling Thunder, I'd like to support you.

Long story short: Tell me where can I pay 10-20 euros. so you can buy a pizza, or beer, while you code this?
d4rk3lf is offline  
Old 15 March 2020, 00:03   #117
mcgeezer
Registered User

 
Join Date: Oct 2017
Location: Sunderland, England
Posts: 1,697
Update here as I've managed to add a couple of things... first is I've got the hardware sprite animations now enables, so when I add a sprite in the game it can use a hardware sprite if one is available.

The thing is I have the different enemy colours working (very rough) using the same bitmap data... so all enemy types including the hardware sprites use the same data saving an absolute boatload of memory.

[ Show youtube player ]

Adding another sprite leaves me no time so I'm about at the limit of what and A1200 and my capabilities can do, I'll continue on and get interaction for the enemies working with the tiles.

Then I'll have to tackle the vertical scrolling properly.

This is all still an experiment at the moment, no commitment will be made to port the actual game.

Geezer
mcgeezer is online now  
Old 15 March 2020, 00:37   #118
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,385
Send a message via MSN to dlfrsilver
Quote:
Originally Posted by mcgeezer View Post
Update here as I've managed to add a couple of things... first is I've got the hardware sprite animations now enables, so when I add a sprite in the game it can use a hardware sprite if one is available.

The thing is I have the different enemy colours working (very rough) using the same bitmap data... so all enemy types including the hardware sprites use the same data saving an absolute boatload of memory.

Adding another sprite leaves me no time so I'm about at the limit of what and A1200 and my capabilities can do, I'll continue on and get interaction for the enemies working with the tiles.

Then I'll have to tackle the vertical scrolling properly.

This is all still an experiment at the moment, no commitment will be made to port the actual game.

Geezer
Awesome job as usual !
dlfrsilver is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rolling Thunder Dustyarddog Games images which need to be WHDified 5 30 January 2020 21:24
New Sh*t Game Time video: Rolling Thunder (Amiga) ZEUSDAZ Retrogaming General Discussion 5 11 April 2017 00:56
Rolling Thunder vs Thunder Jaws Solo Kazuki HOL data problems 1 20 June 2016 07:09
Rolling Thunder ++ sareks support.Games 9 16 September 2010 17:09
Rolling Thunder NfernalNfluence support.Games 31 05 August 2008 13:42

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08984 seconds with 16 queries