English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 28 September 2012, 09:25   #1
ldaneels
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Le Vesinet / France
Posts: 23
Recording sound in WinUAE

I am having trouble recording sound in WinUAE 2.50b18
Each time I go to the Output configuration screen & click on Pro Wizard 1.62 it tells me "no music modules or packed data found".
Any help would be greatly appreciated.
ldaneels is offline  
AdSense AdSense  
Old 28 September 2012, 10:00   #2
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,790
It's music module ripper, not sound recorder.
s2325 is offline  
Old 28 September 2012, 10:15   #3
ldaneels
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Le Vesinet / France
Posts: 23
Hmm, is there a way to record music from a game via WinUAE ?
ldaneels is offline  
Old 28 September 2012, 10:26   #4
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,790
Yes, Output - Audio.
s2325 is offline  
Old 28 September 2012, 10:43   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,906
Wave audio only recording is hidden, select output file by clicking "...", change Save as Type (default is "Video Clip (*.avi)") to "Wave Sound (*.wav)".

No need to touch Audio or Video buttons.
Toni Wilen is offline  
Old 29 September 2012, 09:03   #6
ldaneels
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Location: Le Vesinet / France
Posts: 23
Thank for the help
ldaneels is offline  
Old 20 October 2012, 16:10   #7
wizzel
 
Posts: n/a
No .wav only sound output possible??

Hi there,
i didn't want to make up a new topic, since my questions do fit in here, i think.
Just wanted to record Amiga music into a .wav file, but...
WinUAE always creates an .avi file no matter what switches i try under SOUND/OUTPUT.
Tried "..." Selected .wav as extention and even selected DSOUND (since WASAPI doesn't support 44100 Hz output. Set all checkboxes in Sound on an off, but no luck at all. I even get to crash WinUAE if switching from .avi to .wav exiting WinUAE with a messagebox that the output file already exists as an .avi...

So does anyone know what EXACT switches or steps have to be taken in order to ONLY get a 44100 Hz .wav-file and NOT an .avi containing only sound?

I use WinUAE for several years now, but i simply don't get it.

Thanks in advance.
 
Old 20 October 2012, 18:10   #8
lilalurl
T32
lilalurl's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Age: 38
Posts: 2,850
Send a message via ICQ to lilalurl
This is how the panel looks when things are set to work in my case (I use an old version of Winuae - 2.3.3. but I think it won't have changed):




Although Toni said in #5 that there is no need to touch the video/audio codec part, here is how I proceed.

1) Click on video and select cancel, this way it switches to "no codec".
2) Click on audio and select the audio codec I want
3) Select Output and choose .wav

Then click on enable AVI output.


This is how I recorded the melody of Rhals :
[ Show youtube player ]
lilalurl is offline  
Old 20 October 2012, 18:43   #9
TCD
Registered User

TCD's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Germany
Age: 40
Posts: 24,020
Quote:
Originally Posted by wizzel View Post
I even get to crash WinUAE if switching from .avi to .wav exiting WinUAE with a messagebox that the output file already exists as an .avi...
Also change the name of the file 'output.avi' to 'output.wav'.
TCD is offline  
Old 20 October 2012, 19:49   #10
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,906
Video codec is automatically unselected and output changes to wave mode when "wave audio" is enabled.

Sorry, I can't duplicate this problem without more information.
Toni Wilen is offline  
Old 21 October 2012, 20:00   #11
wizzel
 
Posts: n/a
Okay, thanks for the infos to everybody.

If was my fault that i selected "PCM - 44.1 KhZ" under the Audio-Button. This will activate the .avi renderer again...

"WAVE (internal)" is kind of irritating, since one does not know if the audio will be rendered to a file or to the soundcard (-> speakers).
Maybe WinUAE could show "Wave (renderer)" when one selects "output.wav" so that the user really knows that the audio will be rendered to disk
and no additional button needs to be pressed.

Thanks again for the fast responses.

Last edited by wizzel; 21 October 2012 at 20:32.
 
Old 22 October 2012, 11:31   #12
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 20,906
Weird logic is due to way output panel was introduced.

Originally it only supported AVI output, both audio and video codec settings are AVI-only (uses Windows AVI functions).

WAV support was added much later.
Toni Wilen is offline  
Old 23 May 2013, 17:56   #13
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,790
Is there a way to avoid horizontal stretching when recorded with normal line mode? It's ok with double but slower.
s2325 is offline  
Old 25 May 2013, 13:44   #14
s2325
Zone Friend

s2325's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Gargore
Age: 37
Posts: 17,790
I found solution to my problem but with automatic resize option WinUAE generate only single video file, should make new each time screen is resized like DOS Box.
s2325 is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound lags while recording on certain games bLAZER support.WinUAE 46 05 December 2010 12:51
recording sound Amigo777 support.WinUAE 2 17 March 2009 08:56
Input recording, disk change sound rotacak support.WinUAE 0 15 January 2007 03:05
Sound delay when recording AGA games. Ironclaw support.WinUAE 10 21 July 2005 17:06
Q: recording 4-channels sound output and "Playback Rate" jbl007 support.WinUAE 0 07 June 2005 18:23

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.28002 seconds with 12 queries