English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 15 March 2020, 15:19   #1
atalante
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Poland
Posts: 6
Large HDF FIles.

Hello Everyone


I have a question. Is FS-UAE Supporting large HDF files? I have 32gigs image from my vampirised A2000 and I can't force FS-UAE to boot from it. I see only partition DH0 in early startup with some weird filesystem. I was trying to change processor, kickstart, memory options with no result. That image works under WinUAE without any problems.

Below is my config file if needed.





Code:
# FS-UAE configuration saved by FS-UAE Launcher
# Last saved: 2018-11-07 22:30:37

[fs-uae]
accelerator = cyberstorm-ppc
accelerator_memory = 131072
accelerator_rom = /home/atalante/Dokumenty/FS-UAE/Kickstarts/cyberstormppc.rom
amiga_model = A4000
bsdsocket_library = 0
chip_memory = 2048
cpu = 68040
 floppy_drive_volume_empty = 0
 graphics_card = uaegfx
graphics_memory = 131072
hard_drive_0 = /home/atalante/Dokumenty/FS-UAE/hardfiles/A2000.hdf
jit_compiler = 1
keep_aspect = 1
kickstart_file = /home/atalante/Dokumenty/FS-UAE/Kickstarts/Kickstart_v3.1_r40.70-1994-Commodore-A4000-.rom
network_card = a2065
sound_card = 0
 zorro_iii_memory = 131072
atalante is offline  
Old 15 March 2020, 18:39   #2
Saghalie
Registered User

Saghalie's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: McChord AFB, KS
Posts: 291
disable JIT.

OS4 doesn't not like it.



Unless the '=1' means that it IS disabled.

My only suggestion.
Saghalie is offline  
Old 15 March 2020, 21:53   #3
amigafreak68k
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Engelsdorf / Germany
Posts: 427
He doesn't use OS4
amigafreak68k is offline  
Old 16 March 2020, 23:46   #4
atalante
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Poland
Posts: 6
Hello.

Thanks for suggestions. I also tried to disable JIT but it doesn't help.
atalante is offline  
Old 17 March 2020, 09:48   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,948
You have to tell UAE that it is a partitioned HDF (an image of a real HDD).

In earlier WinUAE releases you had to set the values for Surfaces, Sectors and Reserved to 0. I guess something similar has to be done with FS-UAE.
thomas is online now  
Old 17 March 2020, 14:47   #6
tero
Registered User

tero's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: M'Gladbach
Age: 42
Posts: 592
I'm not sure but afaik following line is enough for that:
hard_drive_0_controller = ide0

and / or:
hard_drive_0_type = rdb
tero is offline  
Old 18 March 2020, 08:48   #7
atalante
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Poland
Posts: 6
Thanks Tero. Will try and let you know. I hope this is it.
atalante is offline  
Old 18 March 2020, 18:24   #8
atalante
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Poland
Posts: 6
Yessss. That was it! Thank you guys. Especialy you Tero.
atalante is offline  
Old 19 March 2020, 10:19   #9
amigafreak68k
Registered User
 
Join Date: Apr 2013
Location: Engelsdorf / Germany
Posts: 427
You doesn't need hard_drive_0_controller = ide0 because it's slow.
amigafreak68k is offline  
Old 19 March 2020, 18:35   #10
atalante
Registered User

 
Join Date: Jul 2019
Location: Poland
Posts: 6
I noticed that also. Second problem with it was that only first two partitions was visible. The rest was NDOS. Anyway, I'm very glad it's working :-)
atalante is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to make large hdf (6GB) in WinUAE rsn8887 support.WinUAE 21 31 December 2016 18:16
Clearing up the best files for Large Hard Drive support Bloodwych project.ClassicWB 19 30 November 2009 21:38
HDF files Anubis request.UAE Wishlist 18 27 December 2008 09:45
"HDF emulation" for large single-file binaries (e. g. demos) andreas request.UAE Wishlist 2 11 June 2007 01:26
.hdf files RokChild support.WinUAE 3 10 May 2003 09:03

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07405 seconds with 13 queries