English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 July 2014, 12:12   #1
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Repair amiga 500

Just got amiga 500 off ebay, green screen. This maybe chip ram. Board looks good. Any ideas on how to fix.

Cheers
Jacko
Jackoland is offline  
Old 04 July 2014, 12:28   #2
hese
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Somewhere
Posts: 205
Is it Amiga 500 or Amiga 500 Plus? Can you post a photo of the motherboard?
hese is offline  
Old 04 July 2014, 12:30   #3
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Its rev 6 a500
Board looks good.
I will try and sort pic out
I just get flashing green led and green screen

Cheers
Jackoland is offline  
Old 04 July 2014, 14:38   #4
FOL
PSPUAE DEV

FOL's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Barry / UK
Age: 40
Posts: 5,660
Send a message via MSN to FOL
Quote:
Originally Posted by Jackoland View Post
Its rev 6 a500
Board looks good.
I will try and sort pic out
I just get flashing green led and green screen

Cheers
Re-seat all chips.
FOL is offline  
Old 04 July 2014, 21:02   #5
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Yep will try that tonight, thought it might not work, but reading round common problem, just need to reseat angus again. Will try. If not is there anybody who repairs board.
Cheers
Jackoland is offline  
Old 11 July 2014, 23:20   #6
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Reseated all chips and cleaned pins, still green screen. May have to give up on this one.

Here are some pics of the board.

If anyone want to take a look i can post.

Cheers
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	image.jpg
Views:	138
Size:	471.5 KB
ID:	40490  
Jackoland is offline  
Old 12 July 2014, 21:41   #7
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Actually if you look at the pic, what is the resistor that attaches to the cia a chip, not seen this on any other board. Is it normal?

Cheers
Jackoland is offline  
Old 12 July 2014, 21:56   #8
Nobby_UK
Registered User
Nobby_UK's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Liverpool
Posts: 948
http://www.bigbookofamigahardware.co...duct.aspx?id=8

Looks normal for a Rev 6
Nobby_UK is offline  
Old 12 July 2014, 23:14   #9
Jackoland
Registered User

 
Join Date: Jun 2014
Location: Leeds
Posts: 163
Yep does look normal.

Well order rev 6 board working off ebay, will replace and use this board for spares.

Cheers
Jackoland is offline  
Old 13 July 2014, 11:21   #10
roy bates
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: birmingham
Age: 49
Posts: 2,824
a green screen dont have to be memory,just memory related.

so that could be 74XXX logic on the data path,or even corrosion on the sockets...if your lucky.
roy bates is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga 500 and gvp 500 hd advise.. 0Danne0 support.Hardware 5 27 February 2014 13:15
Q: Colorado Amiga repair? Aeo support.Hardware 8 07 December 2012 06:37
Amiga Repair Services brett71 support.Hardware 19 09 September 2012 23:13
Compatibility with Amiga 500 and 500+ games ErickDF Amiga scene 2 23 May 2008 21:16
WTB: Amiga 600, 500, 500 +, 1200 (NTSC) JeremyDay MarketPlace 2 30 November 2006 04:27

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07209 seconds with 14 queries