English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 27 September 2018, 14:20   #1
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 45
Posts: 1,638
WinUAE request: button to export current settings in txt format

I usually finetune WHDLoad games while in-game through the GUI… and I wondered if could be added a button to export current cfg in txt format (or copied to the Amiga/Windows clipboard), just to make it simple to apply as WHDLoad games tooltype or in launcher scripts, e.g.:
ExecuteStartup=
ExecutePostDisk=C:UAE-Configuration cachesize 0 cycle_exact true cpu_throttle -500

Of course it should export just the current CPU/Chipset settings in a format suitable for single-line "uae-configuration" tool…

Last edited by hexaae; 27 September 2018 at 14:54.
hexaae is offline  
Old 28 September 2018, 19:14   #2
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 40
Posts: 8,415
The config files are text files, so just save your config and open the conf file in your favourite editor?

The config file entries are also the same as command line parameters..
Jope is offline  
Old 28 September 2018, 19:48   #3
Foebane
Registered User
 
Join Date: Sep 2011
Location: Cardiff, UK
Age: 48
Posts: 2,543
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
The config files are text files, so just save your config and open the conf file in your favourite editor?

The config file entries are also the same as command line parameters..
I concur, just tell Windows to open .uae files in Notepad and you're set.
Foebane is offline  
Old 29 September 2018, 09:16   #4
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 45
Posts: 1,638
Please re-read the whole #1 msg
hexaae is offline  
Old 29 September 2018, 09:52   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 46
Posts: 24,691
How would WinUAE know which settings you want? There are dozens of them, most of them are only rarely needed.
Toni Wilen is online now  
Old 29 September 2018, 10:11   #6
haps
Rumpig

haps's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: The bottom of the bottle
Age: 89
Posts: 195
While we're at it could WinUAE fetch me a beer while I'm kicking arse in Speedball 2? xD
haps is offline  
Old 29 September 2018, 13:58   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 6,213
@hexaae

Maybe you like the uae-config-export program from the attached archive. It will print the config items you name in the command line.

For example you enter:

uae-config-export cachesize cycle_exact cpu_throttle

and the output will be:

cachesize 16384 cycle_exact false cpu_throttle 0.0


@Toni

I also updated the C source of uae-configuration to include the handling of uae.resource.
Attached Files
File Type: lha uaeconf.lha (6.7 KB, 52 views)
thomas is offline  
Old 30 September 2018, 15:52   #8
hexaae
Bug hunter

hexaae's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Italy
Age: 45
Posts: 1,638
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen View Post
How would WinUAE know which settings you want? There are dozens of them, most of them are only rarely needed.
The idea was to copy in clipboard only those from chipset/CPU GUI (the ones you usually play with to finetune games)…

Namely:
win32.cpu_idle=160
comp_trustbyte=direct
comp_trustword=direct
comp_trustlong=direct
comp_trustnaddr=direct
comp_nf=true
comp_constjump=true
comp_flushmode=soft
compfpu=true
cachesize=4096
immediate_blits=false
waiting_blits=disabled
blitter_throttle=0.00000000
chipset=aga
collision_level=full
chipset_compatible=Generic
cpu_speed=max
cpu_throttle=0.0
cpu_x86_throttle=0.0
cpu_compatible=false
cpu_24bit_addressing=false
cpu_data_cache=false
cpu_reset_pause=false
cpu_cycle_exact=false
cpu_memory_cycle_exact=false
blitter_cycle_exact=false
cycle_exact=false

E.g. the clipboard will contain:
"win32.cpu_idle 160 comp_trustbyte direct comp_trustword direct comp_trustlong direct comp_trustnaddr direct comp_nf true comp_constjump true comp_flushmode soft compfpu true cachesize 4096 immediate_blits false waiting_blits disabled blitter_throttle 0.00000000 chipset aga collision_level full chipset_compatible Generic cpu_speed max cpu_throttle 0.0 cpu_x86_throttle 0.0 cpu_compatible false cpu_24bit_addressing false cpu_data_cache false cpu_reset_pause false cpu_cycle_exact false cpu_memory_cycle_exact false blitter_cycle_exact false cycle_exact false"

mmmh, or maybe just the essentials required to make 99.9% (WHDLoad) games/demos work fine:
cachesize=4096
immediate_blits=false
waiting_blits=disabled
blitter_throttle=0.00000000
cpu_speed=max
cpu_throttle=0.0
cpu_compatible=false
cpu_cycle_exact=false
cpu_memory_cycle_exact=false
blitter_cycle_exact=false
cycle_exact=false

"cachesize 4096 immediate_blits false waiting_blits disabled blitter_throttle 0.00000000 cpu_speed max cpu_throttle 0.0 cpu_compatible false cpu_cycle_exact false cpu_memory_cycle_exact false blitter_cycle_exact false cycle_exact false"

@Thomas
Thank you… the problem is that you should be able to dump current cfg even when WB/multitasking is suspended in-games, so a CLI command is not the ideal solution.

Last edited by hexaae; 30 September 2018 at 16:40.
hexaae is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Button to generate a correct integer scale setting for the current screen display Leandro Jardim support.WinUAE 2 25 September 2017 10:25
Request - Road Rash CD32 Button Mapping Amigajay project.WHDLoad 11 17 August 2016 09:48
[ Request ] Parasol Stars 2 button support and 68k quit key Shatterhand project.WHDLoad 5 26 June 2016 19:54
Crash with current winuae HanSolo support.WinUAE 1 11 June 2016 13:24
C: Tutorials in .txt format requested redblade Coders. Tutorials 19 13 February 2015 00:06

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 08:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.13325 seconds with 14 queries