English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > News

 
 
Thread Tools
Old 04 June 2020, 16:25   #461
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 827
Hi AmigaSystem and Samo79!

Thanks for trying out AmiModRadio

Thank you AmigaSystem for your help!
And sorry for the trouble Samo79: could you remind me on which hardware/software you are running AmiModRadio?

Take care!
tygre is online now  
Old 04 June 2020, 16:59   #462
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
I'm running it on a Sam440 Flex with AmigaOS 4.1 Final Edition (Update 1)
samo79 is offline  
Old 04 June 2020, 17:05   #463
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
This is my AmiModRadio Audio Test on WinUAE/AmigaOS 4.1 Final Edition Update 1:

https://drive.google.com/file/d/1UvM...ew?usp=sharing
AMIGASYSTEM is offline  
Old 04 June 2020, 17:12   #464
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 827
@AmigaSystem Thank you for your test! It works well for you so it should work as well for Samo79

@Samo79 Can you run DeliTracker2 or EaglePlayer on your computer? If yes, could you run one of them and then run AmiModRadio?

Regarding the mangled "Log" title, could you make sure that you delete/replace any previous catalogs by the new ones. They could be located in LOCALE:Catalogs or PROGDIR:catalogs.

I wanted to avoid adding a feature "Select your player" to simplify usage but could add it if that allows it to run on your computer

Let us know!
tygre is online now  
Old 04 June 2020, 17:44   #465
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
EaglePlayer does not work for sure, DeliTracker2 maybe.. i will test it.

About the string problem in translation, yeah i've just replaced the old catalog with the new one and nothing else still.

As i said to AMIGASYSTEM we are using the OS on different system, he still on classic Amiga so old programs sometimes are more compatible
samo79 is offline  
Old 04 June 2020, 18:43   #466
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
Very strange the operating system is the same, AmigaAMP you disabled it?
--
Molto strano il sistema operativo è lo stesso, AmigaAMP lo hai disabilitato?


@tygre
The problem "logo" catalog Italian i find it on all systems tested !

Last edited by AMIGASYSTEM; 04 June 2020 at 19:19.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 04 June 2020, 23:03   #467
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
tygre now AmiModRadio works well also on "AROS One 68k", strangely enough here the Italian Catalog works perfectly

Last edited by AMIGASYSTEM; 08 June 2020 at 23:48.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 05 June 2020, 15:55   #468
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 827
Then, it's not a bug, it's a feature
tygre is online now  
Old 08 June 2020, 10:42   #469
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
Unfortunely it is .. as same as the version command that does not work correctly in latest version 0.9996
I've now found somewhere on my HD the old 0.9991 release and both issues are not present there, so bugs must be in something you introduced recently
samo79 is offline  
Old 08 June 2020, 12:36   #470
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
With v0.9996 the French catalog does not present the problem, even if there are problems with the lower case letters

Last edited by AMIGASYSTEM; 08 June 2020 at 23:16.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 June 2020, 18:14   #471
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 827
Hi AmigaSystem and Samo79!

Quote:
Originally Posted by AMIGASYSTEM View Post
With v0.9996 the French catalog does not present the problem, even if there are problems with the lower case letters
The problem with the accented letters could come from the font "codeset": "Contrôle" is rendered as "ContrÙle" on your system but, on mine, it renders well so I would think that it is because of the font? Which font are you using?

Cheers!
tygre is online now  
Old 08 June 2020, 23:18   #472
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
It was in fact the fault of the fonts "Helvetica", once replaced solved the problem of large characters

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 July 2020 at 13:42.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 June 2020, 23:27   #473
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
I'm using dejavu sans on OS4
But the problem is on a string that does not contain any accent .. (tab Log)
There were no problem in older version of AmiModRadio btw
samo79 is offline  
Old 08 June 2020, 23:34   #474
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
I haven't tested dejavu sans on OS4 (check), on OS3 the font dejavu sans doesn't give me any problem, see screenshot

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 July 2020 at 13:42.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 08 June 2020, 23:49   #475
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
Tested dejavu sans fonts on OS 4.1 and I don't think there are problems on French fonts, see screenshot

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 July 2020 at 13:42.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 09 June 2020, 01:35   #476
tygre
Returning fan!

tygre's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Montréal, QC, Canada
Posts: 827
Hi AmigaSystem and Samo79!

Thanks AmigaSystem for trying out different fonts!

This seems to mean that the problem with "Log" is due to something happening specifically on your config., Samo79. Would you mind trying a different set of fonts? (Only with the English catalog, if you could move the other ones someplace else.)

We should try to eliminate the "obvious" before going into more debugging

Thanks!
tygre is online now  
Old 09 June 2020, 18:43   #477
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
Quote:
Originally Posted by tygre View Post
This seems to mean that the problem with "Log" is due to something happening specifically on your config., Samo79. Would you mind trying a different set of fonts? (Only with the English catalog, if you could move the other ones someplace else.)
Thanks!
I'm not an expert in translating Catalog, but after having examined it, it seemed to me that the "Log" entry is absent in the Italian catalog.

I tried to insert the "Log" item in the right position and it seems to work well, I don't know if my procedure is right but it worked, see screenshot

Last edited by AMIGASYSTEM; 11 July 2020 at 13:42.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 09 June 2020, 22:56   #478
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
Mmm interesting, but where exactly did you inserted it ?
I checked my translation and more or less in the middle of the catalog i have the log string

MSG_MUI_LOG
Log

I compared my ct file with the latest catalog descriptor (file cd) and everything seems correct and in right order
samo79 is offline  
Old 09 June 2020, 23:21   #479
AMIGASYSTEM
Registered User
AMIGASYSTEM's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Brindisi (Italy)
Posts: 6,347
As you can see from the screenshot I noticed the lack of the "Log" item and I also noticed the "numerical jump" of the value 00000101, from here it was easy to guess where and how to insert the "Log".

--- Italiano ---

Come puoi vedere dallo screenshot ho notato la mancanza della voce "Log" inoltre ho anche notato il "salto numerico" del valore 00000101, da qui è stato facile intuire dove e come inserire il "Log"

Last edited by AMIGASYSTEM; 17 June 2020 at 17:02.
AMIGASYSTEM is offline  
Old 09 June 2020, 23:37   #480
samo79
Registered User

 
Join Date: Nov 2018
Location: Italy
Posts: 51
Veramente strano .. quella stringa doveva esserci per forza altrimenti il compilatore mi avrebbe dato un avviso
Puoi andare nella cartella "italiano" ed aprire col notepad il file amimodradio.ct ?

Dovresti dirmi se vedi la stringa della tab "Log" che ho postato sopra ..
samo79 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which games are using modules? 1988 request.Modules 7 29 July 2016 21:24
A few modules Rogue request.Modules 1 31 May 2014 19:22
two modules s2325 request.Modules 4 01 May 2010 16:23
Brain Killer Aminet links changed (and a question about Aminet links) Korodny HOL data problems 0 26 November 2009 22:21
Modules.. Muerto request.Modules 2 15 December 2005 18:32

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.12269 seconds with 14 queries