English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 04 September 2014, 17:03   #1
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 43
Posts: 450
Current state of Indivision AGA 1200 MK2cr?

Been drooling on this for a long time now How's the current fw-version? Are there any problems with games and/or demos? Running A1200/1230IV@50Mhz/8Gb cf
emuola is offline  
Old 05 September 2014, 23:14   #2
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 43
Posts: 450
So, I guess nobody knows? C'mon!
emuola is offline  
Old 06 September 2014, 17:32   #3
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,001
I have the first version of the MKII and it works perfect with WB and Games, full screen and using 800x600 with the SuperPlus config or the HighGFX 800x600.
About problems there is a known issue about HighGFX 1024x768 or larger resolutions in Some miggys -in some mobos- that seems also can be fixed.

Actually is the best option for your amiga.
Retrofan is offline  
Old 06 September 2014, 17:44   #4
hansel75
Walk Off? Boolander!
hansel75's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gladstone Australia
Age: 43
Posts: 626
You won't get any vsync in games and demos, so the scrolling won't be as smooth as a real amiga and it may tear onscreen.

And it can be fiddly to setup, apart from that it's ok, but the lack of vsync support is disappointing.
hansel75 is offline  
Old 06 September 2014, 18:31   #5
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by hansel75 View Post
You won't get any vsync in games and demos, so the scrolling won't be as smooth as a real amiga and it may tear onscreen.

And it can be fiddly to setup, apart from that it's ok, but the lack of vsync support is disappointing.
After some hours of fiddling, I managed to get silky smooth scrolling on games and demos through the Indy mk2. I also get the overscan area with the screen centred
Amicol is offline  
Old 06 September 2014, 20:14   #6
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 43
Posts: 450
Quote:
Originally Posted by Amicol View Post
After some hours of fiddling, I managed to get silky smooth scrolling on games and demos through the Indy mk2. I also get the overscan area with the screen centred
And it works after reboot also? This got me really interested
emuola is offline  
Old 06 September 2014, 21:29   #7
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,916
Quote:
Originally Posted by Amicol View Post
After some hours of fiddling, I managed to get silky smooth scrolling on games and demos through the Indy mk2. I also get the overscan area with the screen centred
I'd love to try your config, please share.
Jope is offline  
Old 07 September 2014, 01:26   #8
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,001
Quote:
Originally Posted by Jope View Post
I'd love to try your config, please share.
Yes, if it's full screen and yours I also want to try it, Amicol.
Retrofan is offline  
Old 07 September 2014, 07:39   #9
hansel75
Walk Off? Boolander!
hansel75's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gladstone Australia
Age: 43
Posts: 626
Quote:
Originally Posted by Amicol View Post
After some hours of fiddling, I managed to get silky smooth scrolling on games and demos through the Indy mk2. I also get the overscan area with the screen centred
Yes i would like to try your cfg as well, as you have achieved something that virtually everyone else hasn't with the mk2.

And that is having the equivalent of vsync with your smooth scrolls and tear free screen, from a device that doesn't actually support vsync.
hansel75 is offline  
Old 07 September 2014, 12:36   #10
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 342
I'll post it in a minute guys, works great on my monitor (HP vs17e).
Hopefully it will also work on ther makes too.
Let me know how you get on...
Amicol is offline  
Old 07 September 2014, 12:49   #11
Amicol
Registered User

 
Join Date: Dec 2013
Location: Hartlepool / England
Posts: 342
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Yes, if it's full screen and yours I also want to try it, Amicol.
The 15Hz PAL mode is not full screen, intentionally. As a lot of games and demos use the overscan area. It is as centered as possible.

Other modes are full screen for the WB

Now in the Zone for you to try for yourself.
If you want it full screen, that's easily changed without affecting the scroll
Amicol is offline  
Old 08 September 2014, 19:43   #12
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,001
Sorry I can not try it these days with the miggy. I would like to know what hansel75 thinks when he can try your config. Thx.
Retrofan is offline  
Old 09 September 2014, 07:40   #13
hansel75
Walk Off? Boolander!
hansel75's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gladstone Australia
Age: 43
Posts: 626
Quote:
Originally Posted by Retrofan View Post
Sorry I can not try it these days with the miggy. I would like to know what hansel75 thinks when he can try your config. Thx.
I will try test out the cfg in the next day or so and report back, been a little busy lately!
hansel75 is offline  
Old 13 November 2014, 07:39   #14
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 43
Posts: 450
@hansel75, did you have time to test the configuration as you planned? Been very busy, almost forgot the whole thread :/
emuola is offline  
Old 13 November 2014, 09:44   #15
schneidas
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Athens / Greece
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by Amicol View Post
After some hours of fiddling, I managed to get silky smooth scrolling on games and demos through the Indy mk2. I also get the overscan area with the screen centred
Can you share your settings for this smooth scrolling.
I've tried to get this for hours but the scrolling I get is just laggy/flicky/edgy... nothing smooth here
schneidas is offline  
Old 13 November 2014, 10:52   #16
hansel75
Walk Off? Boolander!
hansel75's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gladstone Australia
Age: 43
Posts: 626
Quote:
Originally Posted by schneidas View Post
Can you share your settings for this smooth scrolling.
I've tried to get this for hours but the scrolling I get is just laggy/flicky/edgy... nothing smooth here
Hi mate, i have attached Amicol's smooth pal config, i haven't gotten around to testing it yet so let us all know how it goes.

I have also attached my own cfg that i use, it isn't 50hz and scrolling is not perfect with it, but it will give you a nice fullscreen and was as good as i could get it.
Attached Files
File Type: rar Hans 640x512 FullScreen Gaming Mk2.rar (2.1 KB, 173 views)
File Type: rar Amicol SmoothPAL.rar (2.2 KB, 187 views)
hansel75 is offline  
Old 13 November 2014, 11:06   #17
schneidas
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Athens / Greece
Posts: 37
Great!! Thanks a lot hansel & amicol.
I will try these out tomorrow
schneidas is offline  
Old 14 November 2014, 03:56   #18
Retrofan
Ruler of the Universe

Retrofan's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Lanzarote/Spain
Posts: 6,001
Please do it, schneidas. I want to know how it works, and if it doesn't deppend on a monitor brand/model.

Also I am wondering: Amicol you talk about some games that need some overscan area. I would like to know the name of any of those games to try with my actual best Indi config.
Retrofan is offline  
Old 14 November 2014, 10:55   #19
Jope
-
Jope's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Helsinki / Finland
Age: 38
Posts: 6,916
It is monitor dependent.

For overscan games, pac-mania is one that springs to mind. Also the WB3.x overscan prefs is a good way of determining whether the maximum screen size fits.
Jope is offline  
Old 14 November 2014, 11:31   #20
schneidas
Registered User

 
Join Date: Aug 2014
Location: Athens / Greece
Posts: 37
I will report back as soon as I have tested. Weekend at the latest
schneidas is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to add fan to Indivision 1200 MK2cr? eebuckeye support.Hardware 8 17 July 2014 08:35
Indivision 1200 AGA MK2cr Seblington support.Hardware 11 25 June 2014 12:14
Indivision 1200 AGA MK2cr to HDMI question zyonee support.Hardware 2 16 May 2014 14:43
For Sale: Indivision AGA 1200 MK2cr manic23 MarketPlace 9 13 October 2013 22:22
Indivision AGA 1200 MK2cr Question manic23 support.Hardware 2 31 May 2013 14:59

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09336 seconds with 14 queries