English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 16 May 2020, 03:18   #1
cbmeeks
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: Soddy Daisy, TN USA
Posts: 68
Different graphics cards for the A1200?

While I've had WinUAE installed for years, I've never really gotten into the more advanced options like expansion devices.


I've setup a A1200 and I thought I would try emulating some of the more advanced graphics cards.


I assume I will need drivers for them because I don't see how to utilize them in the preferences.


Is there somewhere that can show me how to set those up? Like maybe for one of the Picasso boards?


The goal would be to have a more "normal" resolution and depth while using the Workbench (and maybe AMOS??). Such as 640x480x256 or maybe even higher.


Thanks for any suggestions.
cbmeeks is offline  
Old 16 May 2020, 04:29   #2
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 608
Look in Settings, Hardware, RTG Boards as long as you're using a newer version of WinUAE. The A1200 didn't have Picasso..only the A2000 to A4000. I suggest using an A4000 config to use Picasso 4. Or you could use UAE Zorro 2 (Picasso 96) for an A1200. Which does very well. Using an A4000 config open the "door" to Cyberstorm PPC.

Not any support (yet) for real 3D stuff like Wipeout 2097 or Payback PPC 3D. But if you're cool with pretty 256 colors, and higher..that's doable for Web pages, and other sweet programs. As well as Workbench.

I think it was 4.2.0.0 that introduced better Picasso 4 support. Don't quote me. Hehe. Good to see another U.S.A. person.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 16 May 2020, 04:37   #3
cbmeeks
Registered User

 
Join Date: Dec 2015
Location: Soddy Daisy, TN USA
Posts: 68
Thanks for you reply.


I only see the following options:

UAEGFX
UAEGFX Zorro II
UAEGFX Zorro III
Picasso II Zorro II
Picasso II+ Zorro II
Picasso IV
Picasso IV Zorro II
Picasso IV Zorro III


I could setup an Amiga 4000 but I sorta already got a bunch of stuff config'd for the A1200. :-)


Do I need to load drivers? Most of those do nothing or crash.


Thanks
cbmeeks is offline  
Old 16 May 2020, 17:26   #4
AC/DC HACKER!
Registered User

AC/DC HACKER!'s Avatar
 
Join Date: Aug 2016
Location: SCC-NAC-dC-iNT
Posts: 608
You're welcome. I have a few different configs also. You sorta have a bunch or do have a bunch? Ask yourself what you want to do. You may have a bunch of configs for WinUAE, or a lot or a little.

Aside from choosing Picasso 4 (IV) Zorro 3 (III) you'll then have to install Picasso96 2.0 from Aminet to have the display. That contains the Main System which the Monitors use. For general use, just pick Picasso IV Zorro III for an Amiga 4000 and don't change any RTG settings until you're comfortable.

WinUAE comes with UAEGfx. When or before Picaso96 2.0 is installed you'll have to copy it from WinUAE's directory to the Amiga side (emulation). Same you'd have to do with an A1200 emulation.

In CD and Hard Drives use "Add a directory or Archive" and then select the WinUAE root directory. Disable bootable. Don't forget to name it. Device Name/Volume Label may have the same names. Or different. When done, the Amiga emulation will see it..and you'll have access like a normal Amiga floppy or Hard Drive.
AC/DC HACKER! is offline  
Old 17 May 2020, 02:15   #5
James
Registered User

 
Join Date: Mar 2010
Location: Beckenham/England
Posts: 587
Quote:
Originally Posted by AC/DC HACKER! View Post
For general use, just pick Picasso IV Zorro III for an Amiga 4000 and don't change any RTG settings until you're comfortable.
I used CV3D Zorro III with an A1200, replaced it with a CVPPC for better 3D.
It was a nice system for 68060, but the PPC ran too hot and eventually killed it.
But back to the point - with the right expansions A1200 + Zorro III (and CyberstormPPC/CVPPC) is possible.
James is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Amiga Graphics Cards SuperPlay support.WinUAE 9 02 January 2017 20:19
Graphics Cards - What Are They Good For? Fingerlickin_B support.Hardware 86 08 October 2010 12:13
Graphics cards brett71 support.Hardware 41 27 July 2010 17:23
Disabling Graphics Cards CU_AMiGA support.Hardware 22 25 February 2007 21:24
Amiga Graphics cards DDNI support.Hardware 15 29 September 2006 20:47

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06999 seconds with 15 queries