English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Misc > MarketPlace

 
 
Thread Tools
Old 06 October 2011, 23:49   #1
jvidia
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cascais / Portugal
Posts: 38
Workbench 1.3.3 disk set (english version)

Hello Amiga friends.

I need help ....

Just bougth one Amiga 500 that is in good shape, but the workbench 1.3.3 34.34 disk is not working.

Do you know where I can buy one ?
Anyone has a spare working 1.3 / 1.3.3 workbench disk to sell ?

I'm from portugal.

thanks

Last edited by jvidia; 06 May 2015 at 00:59.
jvidia is offline  
Old 07 October 2011, 12:42   #2
prabmire
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: Se London
Posts: 79
if your willing to wait a week or two i will be able to make a copy of it once my spare drive arrives, all i want is the price of the blank disk plus postage for it

Prab
prabmire is offline  
Old 07 October 2011, 13:48   #3
jvidia
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cascais / Portugal
Posts: 38
Hello.
Just bought some WB 1.3 disks online.

For know i'll wait for them.
Thanks anyway.
jvidia is offline  
Old 06 May 2015, 00:57   #4
jvidia
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cascais / Portugal
Posts: 38
Still looking for Workbench 1.3.3 NOS disks (english version only).

Anyone has for sell?

Thanks,
Jorge
jvidia is offline  
Old 06 May 2015, 01:15   #5
ptyerman
Registered User

ptyerman's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: Worksop/UK
Age: 56
Posts: 1,280
Amigakit have Workbench 1.3 disks in stock. Otherwise if you purchase Amiga Forever from Cloanto the Workbench ADF's are on the DVD.
ptyerman is offline  
Old 06 May 2015, 11:20   #6
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 907
Can you (or a friend) write an .adf file with any Amiga/s you might have there?
Kin Hell is offline  
Old 06 May 2015, 11:26   #7
jvidia
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cascais / Portugal
Posts: 38
I want original disks.

AmigaKit sells original disks?
jvidia is offline  
Old 06 May 2015, 12:37   #8
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 62
Posts: 3,925
There's a few Workbench 1.3 disk sets on e-bay.
Arnie is offline  
Old 06 May 2015, 13:02   #9
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 907
Quote:
Originally Posted by jvidia View Post
I want original disks.

AmigaKit sells original disks?
Yes; -= But they are the Colanto affairs. Duplicated under license. http://amigakit.leamancomputing.com/...oducts_id=1236

You have an A500 there which has a 1.3 ROM chip in it. You are allowed to download .adf files of Workbench & write your own Disk's if you own the relevant ROM.
Kin Hell is offline  
Old 06 May 2015, 14:48   #10
jvidia
Registered User
 
Join Date: Oct 2011
Location: Cascais / Portugal
Posts: 38
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
There's a few Workbench 1.3 disk sets on e-bay.
Yes there are some WB 1.3 disks on Ebay but not in NOS/mint condition and the prices are also

I don't mind to pay well but only for NOS!
jvidia is offline  
Old 06 May 2015, 15:24   #11
Nosferax
Registered User

 
Join Date: Apr 2015
Location: Beauharnois,Qc,Canada
Posts: 227
Quote:
Originally Posted by jvidia View Post
Yes there are some WB 1.3 disks on Ebay but not in NOS/mint condition and the prices are also

I don't mind to pay well but only for NOS!
I sincerely hope you'll find one, but at this point in time...
Most of those disk set came with system and have been used by the previous owner.

I don't even know anyone with 1.1 or 1.2 who bought an upgrade set since most just borrowed the 1.3 disk from someone who had bought a new A500 or A2000 and made a copy.

But, a big Good Luck to you and happy hunting.
Nosferax is offline  
Old 06 May 2015, 16:55   #12
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 907
With all respect fella, finding NOS 1.3 Disk's (which were an upgrade as Nosferax already said above) ....is indeed a tall order. So much so, you might find some Hen's Teeth along the way.

I can write you a disk & post it to you if cover the shipping cost. The 880k Disk is free.
Kin Hell is offline  
Old 14 May 2015, 11:07   #13
Kin Hell
Registered User
Kin Hell's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cornwall, UK
Posts: 907
Unbelievable!

http://www.ebay.co.uk/itm/Commodore-...item19fff00f46

Kin Hell is offline  
Old 14 May 2015, 14:34   #14
edd_jedi
Registered User
edd_jedi's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: London / UK
Posts: 399
You do realise that a NOS original disk and an ADF written to a brand new floppy are exactly the same thing right? As said you already have the ROM and original disk so there's no legal issue. In fact a recent, verified ADF copy will likely be more reliable than a 25 year old original.
edd_jedi is offline  
Old 14 May 2015, 15:36   #15
jbenam
Italian Amiga Zealot

 
Join Date: Jan 2009
Location: Italy
Age: 32
Posts: 1,289
Are there 100% unmodified WB1.3.x ADFs out there?

At least all the ones in TOSEC are marked as modified in some way...
jbenam is offline  
Old 29 May 2015, 18:59   #16
Zippy Zapp
Registered User

Zippy Zapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: CA/USA
Posts: 337
Quote:
Originally Posted by jbenam View Post
Are there 100% unmodified WB1.3.x ADFs out there?

At least all the ones in TOSEC are marked as modified in some way...
Wouldn't the ones in the Amiga Forever package be clean images?

A few months ago a brand new Amiga 500 went for sale here in the US for about $300. It had unopened manuals and disk envelopes. So I would think that is the only way to find NOS WB disks.

But as others have said, go for the Amiga Forever images and write them to a floppy.

The problem with floppies this old is that there is bound to be errors on the disks by now. I have found this to be true for many of my Amiga originals that i had in storage over the years including my full set of OS 2.1 disks as some disks now contain errors. That said it seems my C64 5.25" floppy disks have faired better as most still work without errors. I am not really sure why but in my experience the 3.5" disks do not last as long or are not as reliable as the 5.25. I have found this to be true with all platforms 3.5 disks.

Amiga Forever: it is a great deal to get the licensed disks and ROM images.
Zippy Zapp is offline  
Old 30 May 2015, 00:21   #17
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 62
Posts: 3,925
There is a small problem with the 1.3 AF disks, O.K. 2 problems.

1. They have been modified

2. ED doesn't work properly.

@jvidia

Couldn't you obtain an ADF image and write it back to your original 1.3 disk? Even if the disk surface is damaged, you can carefully open the old disk and insert a new magnetic inner.
Arnie is offline  
Old 30 May 2015, 02:18   #18
Zippy Zapp
Registered User

Zippy Zapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: CA/USA
Posts: 337
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
There is a small problem with the 1.3 AF disks, O.K. 2 problems.

1. They have been modified

2. ED doesn't work properly.
I was not aware of either of these. How have they been modified? And what about ED doesn't work? I have used it on my AF 1.3 disk and didn't notice anything, but now you have me curious.

Edit: This page explains the improvements:
http://www.amigaforever.com/kb/16-123

Last edited by Zippy Zapp; 30 May 2015 at 02:23.
Zippy Zapp is offline  
Old 30 May 2015, 03:50   #19
Arnie
R.I.P Smudge 18-08-16

Arnie's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Leicester/UK
Age: 62
Posts: 3,925
If I remember correctly ed throws an error if you use the AF disk on a real Amiga.

Then again I may be wrong, I have been before and no doubt I will be again.
Arnie is offline  
Old 30 May 2015, 06:10   #20
Zippy Zapp
Registered User

Zippy Zapp's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: CA/USA
Posts: 337
Quote:
Originally Posted by Arnie View Post
If I remember correctly ed throws an error if you use the AF disk on a real Amiga.

Then again I may be wrong, I have been before and no doubt I will be again.
I'll have to check that out. Haha yeah that's one thing we all have in common.
Zippy Zapp is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Corrupt AF Workbench 1.3.3 disk? pjhutch support.WinUAE 4 17 June 2013 00:03
Workbench 1.3 - damaged disk jeff__ request.Apps 3 24 March 2011 13:51
Workbench Install 3.1 Disk squonk request.Apps 2 01 August 2009 13:20
Workbench Disk's polish MarketPlace 7 01 January 2006 00:53
Best Disk Copier for Workbench 3.1 RetroGeek support.Apps 10 04 February 2005 03:09

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09777 seconds with 13 queries