English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Requests > request.UAE Wishlist

 
 
Thread Tools
Old 25 December 2014, 13:51   #1
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 493
A3000UX as a quickstart option

I think that someone suggested this in the AMIX thread and thought that this would be a great idea. Examples of options you could include:

2.04 ROM, 2MB Chip, 8MB Motherboard Fast, Picasso II Zorro II
2.04 ROM, 4MB Chip, 8MB Motherboard Fast, Picasso II Zorro II
3.1 ROM, 2MB Chip, 16MB Motherboard Fast, Picasso II+ Zorro II
B14ck W01f is offline  
Old 25 December 2014, 14:57   #2
Hewitson
Registered User
Hewitson's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: Melbourne, Australia
Age: 35
Posts: 2,491
What the point in having configurations that the machine never came in? Only sensible option would be to support proper 3000UX models.
Hewitson is offline  
Old 27 December 2014, 09:35   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
A3000UX = A3000 with HD and tape drive + install tapes. (No RTG board)

It would only help if it also asks for location of HD image and location of tape image/files. Not really worth the trouble because you still need to know how to install it.
Toni Wilen is offline  
Old 27 December 2014, 12:49   #4
strim
NetBSD developer
 
Join Date: May 2012
Location: Warsaw, Poland
Posts: 410
Actually, A3000UX was usually supplied with Commodore A2410 RTG board.

Of course, WinUAE would need to emulate it first .
strim is offline  
Old 09 January 2015, 05:47   #5
rhester72
Registered User
 
Join Date: Feb 2008
Location: New York / USA
Posts: 139
Quote:
Originally Posted by strim View Post
Actually, A3000UX was usually supplied with Commodore A2410 RTG board.

Of course, WinUAE would need to emulate it first .
I half-jokingly asked about this and got a pretty firm "no". 'tis a shame, as it now stands as one of the very few unique pieces of Commodore-produced Amiga hardware to not get the emulation treatment. (Yes, I know you can use other RTG boards with AMIX. No, it does not capture the same authentic experience as doing it on real 'bare metal' back in the day, which precious few of us were privileged enough to do.

Rodney
rhester72 is offline  
Old 11 January 2015, 01:54   #6
B14ck W01f
m68k all the way
 
Join Date: Aug 2011
Location: Koalaland
Posts: 493
Quote:
Originally Posted by rhester72 View Post
I half-jokingly asked about this and got a pretty firm "no". 'tis a shame, as it now stands as one of the very few unique pieces of Commodore-produced Amiga hardware to not get the emulation treatment. (Yes, I know you can use other RTG boards with AMIX. No, it does not capture the same authentic experience as doing it on real 'bare metal' back in the day, which precious few of us were privileged enough to do.

Rodney
* Toni is too busy trying to emulate other things;
* Too hard for him to emulate the A2410; or
* He's not interested
B14ck W01f is offline  
Old 11 January 2015, 02:14   #7
Noth
Registered User
Noth's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: Lausanne, Switzerland
Posts: 175
Proper A3000UX should have :

- A3000 with 16Mb motherboard ram. Don't bother with less.
- KS 2.04 or KS3.1 (A3000 version)
- A3070 tapedrive
- A2065 Ethernet card

Forget about A2410 it's barely documented and we have drivers for the PicassoII in AMIX using X11R5, which provides us with a display up to the task.

For those with time to waste, try:

- A2500 with A2630
- same stuff as above but use ram on the A2630 for fast.

Last edited by Noth; 11 January 2015 at 06:37.
Noth is offline  
Old 13 January 2015, 14:21   #8
pandy71
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Location: PL
Posts: 1,653
Quote:
Originally Posted by Noth View Post
Forget about A2410 it's barely documented and we have drivers for the PicassoII in AMIX using X11R5, which provides us with a display up to the task.
Well... A2410 is documented quite OK and TMS34010 is documented very well and very well emulated (integral part of MAME as 34010/34020 family was frequently used in commercial game machines ages before GPU).
As far i remember Toni was not interested to emulate A2410 as:
porting code from MAME is not so easy (differences in architectures between MAME and WinUAE),
overall low popularity for A2410,
own A2410 limitations (lack of high and true color modes).

http://bitsavers.informatik.uni-stut...f/ti/TMS340xx/
pandy71 is offline  
Old 13 January 2015, 14:25   #9
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 43
Posts: 21,759
MAME usually means incompatible license. (and A2410 is too useless)
Toni Wilen is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
WHDLoad quickstart? fgh support.WinUAE 4 18 November 2011 13:07
Easier Quickstart AmigaBoy request.UAE Wishlist 12 17 December 2007 21:28
A3000ux Oneillsite request.Apps 12 17 August 2007 15:24
Wanted: A2500UX/A3000UX BinoX MarketPlace 0 25 June 2006 20:58
Quickstart problem Melvein New to Emulation or Amiga scene 1 06 October 2005 08:35

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06934 seconds with 15 queries