English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Games

 
 
Thread Tools
Old 23 May 2007, 06:17   #1
Ioti
 
Posts: n/a
Killing Game Show - liquid rising too quickly (resolved)

I've tried about 4-5 different dumps of the game, I'm running it on WinUAE 1.42, and no matter what I do the liquid is rising too fast. As proof if you try to watch the demo, instead of making it to near the end of the level like it's supposed to, it dies really early on because the liquid catches up to it.

Anybody know what's going on and how to fix it? Later levels are unbeatable because of this problem.

Edit: Just to clarify, I'm running it as an A500. I tried swapping PAL/NTSC but it dies at the exact same time, so that doesn't seem to solve it.

Editx2: Never mind, the WHDLoad version works perfectly. Hooray for bad dumps being all over the place. Arg.

Last edited by Ioti; 23 May 2007 at 08:21.
 
Old 23 May 2007, 09:52   #2
sareks
Apprentice
sareks's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 39
Posts: 187
try a trained version

http://www.planetemu.net/
sareks is offline  
Old 23 May 2007, 11:22   #3
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 38
Posts: 581
Ioti:
Would you please do me a favour and try the adfs with an older WinUAE version ? I have a similiar problem, but because it's with an whdload-installed game (Impossible Mission 2, Elevator too fast, everything else ok) I didn't look into it.
Konrad is offline  
Old 24 May 2007, 06:04   #4
Ioti
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by sareks
try a trained version

http://www.planetemu.net/
Every single version on there did the exact same thing. The ONLY one I've found that worked, with ANY version of WinUAE, was the WHDLoad version.

Not sure what on earth they broke when they ripped it, or what the emulator is doing that makes just those versions screw up, but it was pretty frustrating.
 
Old 24 May 2007, 09:42   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,586
Interesting. I don't think it is emulation speed problem because blitter settings have no effect and also whdload version works fine.

(only a guess)

Perhaps copy protection problem. Yes, it is cracked but patched copy protection can still cause problems if there are emulation bugs.
Toni Wilen is offline  
Old 24 May 2007, 16:01   #6
sareks
Apprentice
sareks's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 39
Posts: 187
Quote:
Originally Posted by Ioti
Every single version on there did the exact same thing. The ONLY one I've found that worked, with ANY version of WinUAE, was the WHDLoad version.

Not sure what on earth they broke when they ripped it, or what the emulator is doing that makes just those versions screw up, but it was pretty frustrating.
ok, thanx 4 testing. maybe we should include these "faster running" versions of various games in the "The bad cracks / 100% working games thread"
corner of this site.
sareks is offline  
Old 25 May 2007, 16:10   #7
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
About time to get this game preserved! (Indeed it is NOT yet, but I would've bet a tenner on it...)
andreas is offline  
Old 15 December 2007, 13:48   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,586
I was bored enough and tested every Tosec KGS (both real and emulated Amigas used).

Every Tosec version is badly cracked (Skid Row crack). Bad crack = protection check fails = liquid level rises too quickly..

Thanks to Psygore for explaining the protection check.
Toni Wilen is offline  
Old 15 December 2007, 15:17   #9
Konrad
Registered User
Konrad's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: Germany
Age: 38
Posts: 581
Good to know . Now we just need someone to fix the crack...
Konrad is offline  
Old 15 December 2007, 23:34   #10
Galahad/FLT
Going nowhere

Galahad/FLT's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: United Kingdom
Age: 46
Posts: 7,466
Not preserved by SPS yet, otherwise I'd do it.
Galahad/FLT is offline  
Old 15 December 2007, 23:44   #11
Frog
Junior Member

Frog's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: France
Posts: 1,309
strange... i remember very well having play to this game without problem.
Game came on 2 disk, 1 disk is intro and 2nd is the game.
If interested i could investigate to see if i still have the disk.
Frog is offline  
Old 15 December 2007, 23:47   #12
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,334
Send a message via MSN to dlfrsilver
yes it uses the special psygnosis MFM 1.5 format.

like Obitus, Nitro, and armour Geddon. that's the reason why the game is not
preserved yet....

Obitus has been butchered too....the crack is ugly
dlfrsilver is offline  
Old 15 December 2007, 23:50   #13
Retro-Nerd
Missile Command Champion

Retro-Nerd's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Germany
Age: 48
Posts: 11,881
Is it possible to do a crack from the preinstalled WHDLoad disk images?
Retro-Nerd is offline  
Old 16 December 2007, 00:55   #14
demoniac
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: -
Posts: 1,366
Quote:
Originally Posted by dlfrsilver View Post
yes it uses the special psygnosis MFM 1.5 format.

lObitus has been butchered too....the crack is ugly
What's wrong with the Razor 1911/Classic crack? I was able to finish it.
demoniac is offline  
Old 16 December 2007, 02:01   #15
andreas
Zone Friend
 
Join Date: Jun 2001
Location: Germany
Age: 46
Posts: 5,857
Send a message via ICQ to andreas Send a message via AIM to andreas
demoniac you do not count you're too skilled
andreas is offline  
Old 16 December 2007, 04:27   #16
demoniac
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: -
Posts: 1,366
Haha, things are much easier with trainers and maps.
demoniac is offline  
Old 16 December 2007, 09:14   #17
Bolch
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hungary
Posts: 147
Quote:
Originally Posted by demoniac View Post
What's wrong with the Razor 1911/Classic crack? I was able to finish it.
Could you please tell where can I find this version?
Bolch is offline  
Old 16 December 2007, 09:50   #18
demoniac
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Location: -
Posts: 1,366
Um, did you try searching Planet Emulation first?
demoniac is offline  
Old 16 December 2007, 12:12   #19
dlfrsilver
CaptainM68K-SPS France
dlfrsilver's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Melun nearby Paris/France
Age: 42
Posts: 8,334
Send a message via MSN to dlfrsilver
it means that you counter measured the bad prot crack by trainers....

nahhh it must be well done without trainers
dlfrsilver is offline  
Old 16 December 2007, 15:05   #20
Bolch
Registered User
 
Join Date: Apr 2007
Location: Hungary
Posts: 147
Quote:
Originally Posted by demoniac View Post
Um, did you try searching Planet Emulation first?
Of course I did, but to no avail

Last edited by Bolch; 16 December 2007 at 21:55.
Bolch is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Killing Game Show whiteb project.SPS (was CAPS) 46 08 November 2014 21:53
The Killing Game Show BippyM project.Maptapper 1 09 July 2013 13:46
Killing Game Show AlphA request.Old Rare Games 12 24 November 2006 11:50
The killing Game Show. whiteb HOL data problems 2 29 November 2005 09:47
Killing Game Show Dastardly request.Old Rare Games 7 27 February 2003 00:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:25.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09426 seconds with 13 queries