English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 30 August 2005, 19:25   #1
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Blue button on CD32

It seems to me that, in an emulated CD32, the blue button (joystick 2) is only detected if the red button is pressed at the same time. This, no matter how these buttons are emulated. For instance, in The Chaos Engine CD32, I can only activate a special power (blue button) if I am shooting (red button) at the same time.

Anyone noticed this?
fmcpma is offline  
Old 31 August 2005, 02:05   #2
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Is this a moronic question?
fmcpma is offline  
Old 31 August 2005, 15:58   #3
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Guess so, as there is no reply. Sorry.
fmcpma is offline  
Old 31 August 2005, 17:02   #4
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,571
I never reply until I have confirmed it myself and I am too busy to test during the week..
Toni Wilen is offline  
Old 03 September 2005, 11:51   #5
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,571
Blue button works fine in CD32 boot screens. No need to keep red button pressed.
Toni Wilen is offline  
Old 03 September 2005, 18:56   #6
wanderer
I want an A1000

wanderer's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Pac-Land
Posts: 671
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen
I never reply until I have confirmed it myself and I am too busy to test during the week..
Thanks again for being available for Amiga users.
wanderer is offline  
Old 04 September 2005, 03:56   #7
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by Toni Wilen
Blue button works fine in CD32 boot screens. No need to keep red button pressed.
I confirm that. As I do that in The Chaos Engine CD32 the blue button only works if accompanied by the red button. In Arabian Nights CD32 the blue button doesn't work at all.

Have you tried any actual games, Toni? Maybe they read the buttons differently from the ROM's.
fmcpma is offline  
Old 04 September 2005, 10:26   #8
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,571
Someone with real CD32 needs to confirm this. Games can do weird things
Toni Wilen is offline  
Old 07 September 2005, 20:50   #9
ilm
Zone Friend
ilm's Avatar
 
Join Date: May 2001
Location: Belgium
Age: 34
Posts: 54
Send a message via AIM to ilm Send a message via Yahoo to ilm
no problems here, both with arabian nights and chaos engine
(played them plenty in the past + tested them yesterday or so)
ilm is offline  
Old 09 September 2005, 03:28   #10
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Why is a real CD32 needed here?
fmcpma is offline  
Old 09 September 2005, 04:28   #11
oldpx
 
Posts: n/a
Because if the game does that on the original console as well then winuae would be working as intended.
 
Old 09 September 2005, 12:46   #12
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 44
Posts: 959
I have an Amiga4000 and have been playing and trying to play many cd32 games with cd32 emulator. I own one original(?) joypad, but I've never been able to get all the buttons working, only red button works.. That's strange
macce2 is offline  
Old 09 September 2005, 16:31   #13
fmcpma
Banned
 
Join Date: Aug 2005
Location: Portugal / Porto
Age: 55
Posts: 62
Quote:
Originally Posted by pxscroll
Because if the game does that on the original console as well then winuae would be working as intended.
I can't belive they'd release a game with a bug like that.
fmcpma is offline  
Old 09 September 2005, 17:19   #14
oldpx
 
Posts: n/a
Nor can I but Toni can't take assumptions as facts can he?
 
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CD32 Reset button/signal inverted ?!? altcomputing support.Hardware 0 05 August 2011 00:48
cd32 problem phantom joy button action heerschop support.Hardware 5 19 September 2010 07:09
Red Button/Input Problem (CD32) bagpipes support.WinUAE 5 16 August 2010 00:57
Joy2 CD32 PLAY button killergorilla support.WinUAE 10 13 November 2008 20:02
CD32 blue button functions differently oldpx support.WinUAE 6 09 August 2004 14:43

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.08013 seconds with 15 queries