English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 23 March 2018, 11:59   #41
Marchie
Registered User

Marchie's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Sydney / London
Posts: 509
Hey folks,

This update is a little late, but...

Fixed the caps and the system seems to boot up well. I made a real botch-job of disconnecting the CDROM cable though and it won't read any discs. (Broke the plastic clip entirely out of my own clumsiness, although in my defence to cable was WAY short and the clip seriously brittle)

Assuming it's just a connection issue, how deep a hole am I in? And what's the best route for repairing that IDE-type cable to the CDROM?
Marchie is offline  
Old 23 March 2018, 15:44   #42
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 603
Is it just the plastic retainer clip on the motherboard connector that's broke? i.e. the bit you lift up to release the cable or push down to secure it.

If so its similar to the likes of the keyboard retaining clips on the 1200 or 600. My 1200 one broke and until I was able to replace it I jammed a bit of cardboard down into the slot with the cable to hold it in place.

Unfortunately for a replacement you might be stuck. With a bit of pokery you might get the old one out and be able to glue it back together?
Glen M is offline  
Old 26 March 2018, 11:54   #43
Marchie
Registered User

Marchie's Avatar
 
Join Date: Jul 2016
Location: Sydney / London
Posts: 509
Yeah, just the plastic clip.

I've tried just to slide it into place but no joy yet, will try jamming it together with some cardboard when I next get a chance to open it up.
Marchie is offline  
Old 19 February 2019, 00:44   #44
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
sorry to bump this 11 months later, but just wondered has anything ever come of the mentioned 030 accelerator for the cd32?

as id love to play gloom/ab3d/breathless etc in all their glory , currently on tf328 they are still a bit to slow for my liking.
xubidoo is offline  
Old 19 February 2019, 07:45   #45
supaduper
Registered User
supaduper's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Birmingham UK
Posts: 901
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
sorry to bump this 11 months later, but just wondered has anything ever come of the mentioned 030 accelerator for the cd32?

as id love to play gloom/ab3d/breathless etc in all their glory , currently on tf328 they are still a bit to slow for my liking.
Yes the TF330 030/50mhz will be released within weeks
supaduper is offline  
Old 19 February 2019, 14:30   #46
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Yes the TF330 030/50mhz will be released within weeks



Fantastic , will keep an eye out , as i would deff be interested in 1 of them
xubidoo is offline  
Old 19 February 2019, 14:56   #47
str0m
Registered User

 
Join Date: Oct 2016
Location: UK
Posts: 44
Been watching the threads on exxos place, so excited!
str0m is offline  
Old 09 March 2019, 04:05   #48
32Bitz
Registered User

32Bitz's Avatar
 
Join Date: Dec 2018
Location: Conneticut/USA
Posts: 3
Terrible Fire TF330 CD32 Accelerator in the Wild!, first look,install,benchmark,impression

[ Show youtube player ]
32Bitz is offline  
Old 10 March 2019, 16:59   #49
Higgy
Registered User

Higgy's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Back in Somerset
Posts: 472
Love the video (and the keyboards you use !)

I've been playing with my 330, do you find the Reset button on the CD32 does not work properly? Works fine with TF328.
Higgy is offline  
Old 10 March 2019, 19:03   #50
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
subscribed to your Youtube channel 32Bitz , watched all your videos last nite, very interesting,look forward to seeing more.
was surprised how well Doom actually ran, altho i think it would struggle later on when is lots more enemys around, im hoping the likes of Gloom,AB3D are improved enough to be properly playable.

Have my TF330 here but unfortunatly my CD32 is away being recapped , typical
will be sure to check the reset button as well.

Last edited by xubidoo; 10 March 2019 at 20:00.
xubidoo is offline  
Old 10 March 2019, 19:28   #51
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 603
I too have done a video on the TF330 showing it running 4 games (gloom, guardian, fears, frontier), a demo (braincell) and of course sysinfo. The video shows side by side comparison of the standard cd32, the TF328 and the TF330.

Take a look if you get the chance.

[ Show youtube player ]

Not covered in the video but one thing I found is that gloom se and the doom cd32 release both show corruption on screen. Gloom se can be fixed using the 030 chunky to planar routines and I suspect doom could be similarly fixed but I haven't tried it. Using the akiko routine gloom se does appear smoother at full screen 1x1 scalling but since it's corrupted it's unplayable. Would it be possible to fix this issue and make use of both akiko and the power of the 030?
Glen M is offline  
Old 10 March 2019, 19:59   #52
xubidoo
Scoobydoo

xubidoo's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Location: Accrington, UK
Posts: 291
Quote:
Originally Posted by Glen M View Post
I too have done a video on the TF330 showing it running 4 games (gloom, guardian, fears, frontier), a demo (braincell) and of course sysinfo. The video shows side by side comparison of the standard cd32, the TF328 and the TF330.

Take a look if you get the chance.

Nice video Glen ,will have a watch of some of your others later , have also subscribed to your channel as well , hope to see more CD32/Amiga stuff in the future


its killing me with my TF330 sat in a box while waiting for my CD32 to come home lol
xubidoo is offline  
Old 12 March 2019, 12:34   #53
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 37
Posts: 701
Does TF330 have mmu?

And, would anyone know when will burst mode be enabled and how much of a boost is expected?
Cobe is offline  
Old 12 March 2019, 14:07   #54
Higgy
Registered User

Higgy's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Back in Somerset
Posts: 472
Cobe - This depends on the CPU installed. I believe the included 030 is the EC version with no MMU. My 030 is the EC version.

Glen - I enjoyed the video
Higgy is offline  
Old 15 March 2019, 15:19   #55
Glen M
Registered User

 
Join Date: May 2017
Location: Belfast
Posts: 603
Quote:
Originally Posted by xubidoo View Post
Nice video Glen ,will have a watch of some of your others later , have also subscribed to your channel as well , hope to see more CD32/Amiga stuff in the future
l
Quote:
Originally Posted by Higgy View Post
Glen - I enjoyed the video
Thank you for the kind feedback. Yes I have more CD32 and more TF330 stuff planned for the future so stay tuned as they say lol.
Glen M is offline  
Old 15 March 2019, 17:44   #56
Cobe
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Belgrade / Serbia
Age: 37
Posts: 701
Would you try shape shifter?
Cobe is offline  
Old 18 March 2019, 23:12   #57
SKOLMAN_MWS
Registered User

 
Join Date: Jan 2014
Location: Poland
Posts: 147
Quote:
Originally Posted by supaduper View Post
Yes the TF330 030/50mhz will be released within weeks
Whether on TF330 can loaded kickstart from file to Fast RAM?

Quote:
Originally Posted by Glen M View Post
Not covered in the video but one thing I found is that gloom se and the doom cd32 release both show corruption on screen. Gloom se can be fixed using the 030 chunky to planar routines and I suspect doom could be similarly fixed but I haven't tried it. Using the akiko routine gloom se does appear smoother at full screen 1x1 scalling but since it's corrupted it's unplayable. Would it be possible to fix this issue and make use of both akiko and the power of the 030?
link

Last edited by SKOLMAN_MWS; 26 March 2019 at 12:23.
SKOLMAN_MWS is offline  
Old 25 March 2019, 05:01   #58
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 39
Posts: 825
A new firmware will be out shortly which speeds the 330 further by about 20-25%, reduces ram waitstates and adds burst mode. DoomAttack runs very well in full screen mode with it, very smooth.
alenppc is offline  
Old 25 March 2019, 14:34   #59
Higgy
Registered User

Higgy's Avatar
 
Join Date: Jan 2014
Location: Back in Somerset
Posts: 472
Quote:
Originally Posted by alenppc View Post
A new firmware will be out shortly which speeds the 330 further by about 20-25%, reduces ram waitstates and adds burst mode. DoomAttack runs very well in full screen mode with it, very smooth.

Tasty boost



What are the instructions for flashing new firmware please?
I have flashed other items using JTAG with a Raspberry Pi before and I think the TF328 could be done this way.


Also regarding the 'Reset' button on the actual CD32 it is supposed to work (mine crashes the CD32). I've seen no documentation on it. I know you can power cycle or soft reset with keyboard.


Thanks
Higgy is offline  
Old 25 March 2019, 15:27   #60
alenppc
Registered User
 
Join Date: Apr 2012
Location: Canada
Age: 39
Posts: 825
Quote:
Originally Posted by Higgy View Post
Tasty boost



What are the instructions for flashing new firmware please?
I have flashed other items using JTAG with a Raspberry Pi before and I think the TF328 could be done this way.


Also regarding the 'Reset' button on the actual CD32 it is supposed to work (mine crashes the CD32). I've seen no documentation on it. I know you can power cycle or soft reset with keyboard.


Thanks

The same method that you used with the 328 will work with the 330.


Alternatively, if you bought your card from me, you can also send it back to me for an update.


This is the first I hear about the reset button problem... I cannot reproduce it on my consoles, so I am not sure what's causing it.
alenppc is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A500 upgrades? kixs support.Hardware 4 18 December 2015 11:46
Bridgeboard upgrades source Hardware mods 0 28 September 2012 04:38
Upgrades boombaxx New to Emulation or Amiga scene 10 24 July 2012 01:59
A600 upgrades paul566 MarketPlace 15 24 May 2012 19:54
a600 upgrades evilhomer2 Hardware mods 11 04 September 2010 20:58

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.09181 seconds with 15 queries