English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 18 August 2019, 01:52   #1
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,967
show_led_position ?

Small question Toni :

On the AspireOne netbook (max resolution 1024x600), the power & disk(s) leds are not visible as they are by default placed on the bottom-right of the emulator screen.

I was wondering if, in addition to the "show_leds" & "show_leds_enabled" option, there was an option to define where to display the led ?

If no, is it possible to have an option to place them top-left or top-right ?
malko is offline  
Old 18 August 2019, 04:48   #2
LongLifeA1200
Registered User

LongLifeA1200's Avatar
 
Join Date: Nov 2017
Location: Amiga Kingdom
Posts: 158
I almost forgot about that feature. I was thinking "In which emulator did I see those leds? WinFellow? FSUAE? WinUAE? If it's WinUAE, why can't I find it anymore?". Kitty's post pointed the way. Only it no longer says "LEDs" which was the only keyword I was looking for. It's turned off by default and now just says "Native on-screen display" (under "Miscellaneous"). Very useful in full screen, if floppy drive emulation is set to 100% speed with the sound off and want to know if everything froze or not.

I could have sworn it used to be narrower and have sharp corners. I miss that old look. Can't find any versions of WinUAE older than 3.0 to verify but there is an old screen grab here.

Having more on-screen led options would be very nice indeed.
LongLifeA1200 is offline  
Old 19 August 2019, 20:11   #3
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,024
Quote:
On screen led bar position configuration. config file only, "osd_position=x:y" 0:0 = default, negative value = offset from top of screen, add % to make it percentage of display height (osd_position=0:95.0%)
But why would it be outside of screen? They are always at the bottom right of screen edge but never outside of screen.

OSD font or style has not been changed. Most likely difference is DirectDraw vs D3D mode. D3D supports proper alpha transparency.
Toni Wilen is online now  
Old 19 August 2019, 22:01   #4
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,967
Working really nicely
Thank you Toni !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	osd_position.gif
Views:	46
Size:	57.5 KB
ID:	64162  
malko is offline  
Old 19 August 2019, 22:35   #5
DamienD
Global Moderator

DamienD's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: London / Sydney
Age: 42
Posts: 14,884
That's quite interesting

...not that I'd ever do it, but if I wanted the LEDs at the top of the screen as opposed to the bottom, then I'd set this:

Code:
osd_position=0:0%

DamienD is offline  
Old 20 August 2019, 00:15   #6
malko
Ex nihilo nihil

malko's Avatar
 
Join Date: Oct 2017
Location: CH
Posts: 1,967
Exactly
malko is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06541 seconds with 13 queries