English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 01 September 2019, 12:46   #1
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,508
winuae with 2 pc sounds cards

multi sid c64 exemple : [ Show youtube player ]

Hi toni,
I have 2 sounds cards surely like you... The mobo sound card + sbz.
could it be possible to output a toccata through the mobo sound card and the paula sound through the sbz or vice versa ??
Or perhaps if i'm not wrong some amiga games simulates more than 4 channels, turrican and others... winuae could play the 4 1st voices on the mobo snd card and the others on the 2nd.
Turrican for the first time with all voices played separately !!
ok it seems a little too much, but i don't know, perhaps it could be easy to do ?? Or perhaps you'll think to a better utilization of 2 sound cards to enhance the quality or to reduce the impact of the sound emulation on winuae speed, or perhaps winuae could emulate 2 cards separately more accurately ? Or perhaps like with the c64 emulators,we could emulate 2 paula, like this we could launch a mod or a mp3 on one card and the sfx of the game on the others.(i suppose that we just need a player who could send the sound data to the adress of the new paula ?) Or perhaps a whdload wich could support the 2nd card you set in whdload the path for the mod, it could play it during gamess with lack of music.

I really don't know what is possible or not ??
ps : it could perhaps make appear some paula cards that you could plug on your a1200 to have a better sound like the commodore 64 can have multi sid ??? I really don't know i just put that here, if it sounds too crazy just ignore it, if something looks possible tell me.
edited : i mean 2 sound cards with 2 separate speakers output (2 x 5.1).

Last edited by turrican3; 01 September 2019 at 12:57.
turrican3 is offline  
Old 01 September 2019, 18:10   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 23,024
Different emulated sound cards can have different output device but it needs extra work to support feature that is quite pointless..

2x Paula: Not going to happen in real world (Agnus would also need update to support extra DMA channels) so I am not going to bother with it.

Programs doing software mixing: Not possible (think about it..)

And no no and no to everything else!
Toni Wilen is online now  
Old 18 September 2019, 02:18   #3
turrican3
Moon 1969 = amiga 1985

turrican3's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: belgium
Age: 43
Posts: 3,508
ok no problem, I have your exprt pov you now.



Thank you for the reply , to be honest i didn't expect really one.
turrican3 is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sounds configuration Viceroy support.WinUAE 5 29 January 2018 20:12
Sounds of the Silents wXR Games images which need to be WHDified 1 23 July 2015 07:57
Crackling sounds :( Edwooger New to Emulation or Amiga scene 3 23 July 2013 18:53
IFF sounds frikilokooo request.Other 3 22 June 2007 20:38
Sampled Sounds Solid Snake Retrogaming General Discussion 2 08 January 2007 17:34

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06112 seconds with 15 queries