English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > abime.net - Hosted Projects > project.ClassicWB

 
 
Thread Tools
Old 09 July 2006, 12:37   #1
aix
Amiuser 1987-1995,2006-?
aix's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: FRANCE
Age: 45
Posts: 22
genesis library problem

hi,
i cant start genesis config in Program drawer, it says "cannot open "resource.library", version 1 unable to run "GenesisWizard"

resource.library appears to be a 3.9 library ?!

what is the solution to get classic wb online ?
aix is offline  
Old 09 July 2006, 14:21   #2
DJBase
Amiga is my Religion

DJBase's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Germany
Posts: 473
That is a bug. Install BB1, there is a new genesis prefs inside.
DJBase is offline  
Old 09 July 2006, 20:33   #3
aix
Amiuser 1987-1995,2006-?
aix's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: FRANCE
Age: 45
Posts: 22
isn't classiwb based on wb 3.1+scalos? i will be able to install boingbag update 1 ?!
aix is offline  
Old 09 July 2006, 23:10   #4
DJBase
Amiga is my Religion

DJBase's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Germany
Posts: 473
No idea. What is ClassicWB?
DJBase is offline  
Old 10 July 2006, 09:17   #5
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,681
ClassicWB is an AmigaOS setup for emulators, similar to AIAB or AmiKit but not so overloaded with features.

About the problem: I don't know if Genesis is part of ClassicWB, but I doubt it. When running on WinUAE Genesis is of no use, because WinUAE cannot access the network card. You have to use WinUAE's built-in TCP/IP stack. Just enable bsdsocket emulation in the config.

When running on a real Amiga, do not use the OS3.9 version of Genesis. As you can see, it does not work on OS3.1. Install the MUI version of Genesis from Aminet (search for gendemo to find it quickly). Replace genesiskey.library by the one from the OS3.9 CD to unlock the full version.
thomas is offline  
Old 07 September 2006, 19:08   #6
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 43
Posts: 855
Regarding problems with the os3.9 version of resource.library, I have similar problem after installing ImageFX v4 and some other problems.
My system with os3.9 (BB1 and BB2 installed) no longer works correctly, Amidock doesn't work anymore, and the vast majority of os 3.9 own apps.
How could I fix this problem ? I think I'm going nuts soon.. :-(
macce2 is offline  
Old 07 September 2006, 20:34   #7
thomas
Registered User
thomas's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Germany
Posts: 5,681
Do not install any part of ClassAct on top of OS3.9. OS3.9 comes with ReAction, which is the successor of ClassAct. If you install ClassAct on OS3.9 you actually downgrade and programs needing ReAction no longer work. Recource.library initializes ReAction and fails to open if any part of ReAction does not have the right version.

To fix it, copy all files in the Classes directory from the OS3.9 CD to your HDD. Make sure there are no .class, .gadget and .image files in the Libs directory. After that you have to reinstall Boingbag 1 and 2 to get the latest versions back.
thomas is offline  
Old 07 September 2006, 21:07   #8
macce2
Retro maniac

macce2's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Finland
Age: 43
Posts: 855
@thomas

Many thanks for advice ! You seem to know generally much about Amiga systems ;-)
I'll have to follow your advice and test it, but how do I get ImageFX to work after that, has to be seen..?!
macce2 is offline  
Old 17 December 2017, 13:33   #9
bladecgn
Registered User

 
Join Date: Nov 2013
Location: Essen / Germany
Posts: 137
Does the 3.9 Version of Genesis have any advantages / bugfixes / improvements compared to the gendemo104.lha from AmiNet?
bladecgn is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mpega.library (WarpUP) problem radzik support.Apps 23 14 December 2009 17:05
Iconian guigfx.library problem Rochabian support.Apps 2 16 January 2007 16:59
resource library problem Rod_cl support.Hardware 8 10 July 2006 15:20
Land of genesis problem utri007 support.Games 2 14 August 2005 21:54
exec.library problem with VisualPrefs oldpx support.Apps 4 29 August 2002 00:18

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 01:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06709 seconds with 15 queries