English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.WinUAE

 
 
Thread Tools
Old 17 November 2003, 17:37   #1
abelthorne
Registered User
abelthorne's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: France
Posts: 140
Using an Amiga harddisk with WinUAE

I've been told that it is possible to mount an Amiga-formatted harddisk in a PC and access it in WinUAE.

How do I do that ? I haven't tried yet to put the disk in the pc, so that's mainly a question about "is that simple to do or will I run into problems ?"

Is it that simple :
- put the harddisk (ide in my case) into the pc
- click on "add harddrive" in the "hard drives" tab of WinUAE and it will be automatically detected ?

And btw, do I have to plug the harddisk on the ide port of my motherboard, or is it possible to use an ide-to-usb adapter ? I'va already used this kind of adapter to use an extra harddisk on my pc, but will it be recognized by WinUAE... ?
abelthorne is offline  
Old 17 November 2003, 19:23   #2
Toni Wilen
WinUAE developer
 
Join Date: Aug 2001
Location: Hämeenlinna/Finland
Age: 44
Posts: 22,943
Quote:
Is it that simple
Yes, at least in theory

Quote:
And btw, do I have to plug the harddisk on the ide port of my motherboard, or is it possible to use an ide-to-usb adapter
I think it depends on adapter. My 6in1-USB card adapter (tested with Compact Flash and Memory Stick) is visible to WinUAE.

(But I am not sure if Amiga formatted memory card is useful..)
Toni Wilen is offline  
Old 17 November 2003, 21:18   #3
fiath
Moderator
fiath's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: South East / UK
Age: 41
Posts: 1,930
Quote:
Originally posted by Toni Wilen
Yes, at least in theory
I tried it recently, and it worked like a charm. Well done Toni. Saved me a lot of hassle now I have lost my PCMCIA net card...
fiath is offline  
Old 01 June 2005, 23:08   #4
Methanoid
Retired Quartex Sysop
Methanoid's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Roman Verulamium
Age: 53
Posts: 1,743
Quote:
Originally Posted by abelthorne
I've been told that it is possible to mount an Amiga-formatted harddisk in a PC and access it in WinUAE.

How do I do that ? I haven't tried yet to put the disk in the pc, so that's mainly a question about "is that simple to do or will I run into problems ?"

Is it that simple :
- put the harddisk (ide in my case) into the pc
- click on "add harddrive" in the "hard drives" tab of WinUAE and it will be automatically detected ?

And btw, do I have to plug the harddisk on the ide port of my motherboard, or is it possible to use an ide-to-usb adapter ? I'va already used this kind of adapter to use an extra harddisk on my pc, but will it be recognized by WinUAE... ?
Could I read a CF card (in a PC under WinUAE) that was formatted as a HD on an Amiga?
Methanoid is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Winuae, Wb3.1 on 68000 and SCSI harddisk ref support.WinUAE 0 19 March 2009 15:09
WinUAE and USB harddisk ziosante support.WinUAE 5 18 November 2007 17:31
Amiga Harddisk not recognized by WinUAE Walter Ralegh support.WinUAE 3 25 March 2007 13:36
Mounting Native PC(formatted) harddisk as a Harddisk for WinUAE/E-UAE Zetr0 support.Hardware 10 01 June 2006 14:04
winuae harddisk sound prob Marcuz support.WinUAE 0 21 August 2002 21:22

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.06139 seconds with 15 queries