English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.FS-UAE

 
 
Thread Tools
Old 20 July 2017, 07:08   #1
millis
 
Posts: n/a
Asm One Crash

Hello,

I have installed the latest FS-UAE 2.8.3 on MacOX (El Capitan).
I am running an emulated environment with this settings:
- Amiga3000 (68030), 2MB Chip RAM, 8 MB MotherBoard RAM
- Kickstart-v3.1-rev40.55-1993
- Workbench 3.1

I installed the workbench 3.1 on an hard drive (using the installer) and the system boots fine with the Workbench loaded . I also installed lha utility.
Then I downloaded the lha archive of AsmOne (1.48) and unarchived successfully on the hard drive.

When I launch AsmOne I have a System Failure, code #80000006 and the system is compromised (must restart the emulator).

I have tried to use other emulation (Amiga 500+ for example with the proper Kickstart) but I have the same result.

Click image for larger version

Name:	amiga crash.jpg
Views:	97
Size:	82.2 KB
ID:	53788


Anyone who experienced this issue?

Thanks,

Millis

Last edited by millis; 20 July 2017 at 07:15.
 
Old 20 July 2017, 14:26   #2
idrougge
Registered User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Stockholm
Posts: 3,665
Try v1.44 instead.
idrougge is offline  
Old 21 July 2017, 02:20   #3
millis
 
Posts: n/a
idrougge, thanks.

I am having trouble to find it, any hints?
I found the 1.20 but it forces me to use WB1.x so I would prefer to not use it.

Thanks,
 
Old 21 July 2017, 08:24   #4
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,146
http://ftp.sunet.se/mirror/archive/f...One_V1.44b.lha

I doubt it'll fix the problem though as 1.48 should work fine on a plain 3.1 system! Try booting without startup-sequence and run ASM-One from shell, maybe there are some patches installed on your system which make ASM-One crash.
StingRay is offline  
Old 21 July 2017, 18:09   #5
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 371
It needs reqtools.library in LIBS: or it will crash.
http://de.aminet.net/aminet/util/libs/ReqToolsUsr.lha
jbl007 is offline  
Old 21 July 2017, 18:23   #6
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,146
Not true! It will simply not use reqtools if the library is not found, it doesn't crash!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	073.png
Views:	92
Size:	4.1 KB
ID:	53816  
StingRay is offline  
Old 21 July 2017, 18:47   #7
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
Not true!
Definitely true. Just try for yourself:
Get ASM-One.lha from Aminet, boot plain Workbench 3.1, launch ASM-One_V1.48 -> crash.
Reboot, copy lib, lauch asm-one -> it works.
jbl007 is offline  
Old 21 July 2017, 18:55   #8
StingRay
move.l #$c0ff33,throat

StingRay's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Berlin/Joymoney
Posts: 6,146
Quote:
Originally Posted by jbl007 View Post
Definitely true.
NOT true (for my version of 1.48 anyway), you might want to check my screenshot!
StingRay is offline  
Old 21 July 2017, 19:02   #9
jbl007
Registered User
 
Join Date: Mar 2013
Location: Leipzig/Germany
Posts: 371
Quote:
Originally Posted by StingRay View Post
you might want to check my screenshot!
I did. Perhaps some other circumstances cause the crash and copying the lib only works around it. Anyway... the op has a working solution and everyone should be happy now.
jbl007 is offline  
Old 21 July 2017, 20:08   #10
Photon
Moderator
Photon's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Hult / Sweden
Posts: 4,589
He does? Anyway, if he wants to run 1.48 it should be possible to make it start on all Amiga configurations that I know of (well, not WB 1.3...)

I can also start it without reqtools, but I think I downloaded it from the TFA homepage long ago.

There is still a bug in all Asm-Ones/AsmPros that can cause a freeze (not crash) on some real Amigas, but that's after memory allocation, so the program would at least open first.
Photon is offline  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using the ASM-One debugger on K3.1 zedr Coders. Asm / Hardware 14 29 August 2014 00:01
Inline ASM xArtx Coders. Asm / Hardware 10 27 July 2014 17:21
Tool to convert asm to gnu asm (gas) Asman Coders. Asm / Hardware 6 12 October 2013 13:45
Need an ASM manual VoltureX Coders. General 2 17 November 2011 16:24
hex2ascii in asm redblade Coders. General 6 30 June 2005 11:56

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 11:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Page generated in 0.07154 seconds with 16 queries