English Amiga Board


Go Back   English Amiga Board > Support > support.Hardware

 
 
Thread Tools
Old 25 October 2009, 14:53   #1
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 388
Installed AmiTCp+driver, now what?

Ok, managed to buy a compatible pcmcia card. Also managed to install the driver from aminet. Also managed (I guess) to install Amitcp 4.0. Now what? Card is completely "dead" No lights on router etc. Should I have the SANA? (I understood that that's needed on top of the actual driver and tcp/ip stack) somewhere automatically or not?

I added the AmiTCP stuff to the user startup, but like I said nothig happens (I really don't knw if something really should

Could someone more experienced please shed some light on this matter?
emuola is offline  
AdSense AdSense  
Old 25 October 2009, 15:08   #2
paulisthebest
Registered User
 
Join Date: Oct 2009
Location: uk
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by emuola View Post
Ok, managed to buy a compatible pcmcia card. Also managed to install the driver from aminet. Also managed (I guess) to install Amitcp 4.0. Now what? Card is completely "dead" No lights on router etc. Should I have the SANA? (I understood that that's needed on top of the actual driver and tcp/ip stack) somewhere automatically or not?

I added the AmiTCP stuff to the user startup, but like I said nothig happens (I really don't knw if something really should

Could someone more experienced please shed some light on this matter?
Im in the same boat, no lights on router, is yours the etherlink 3 by any chance, the 3C589D?

I got a bit more out of MIAMI - the amiga saw the card, but still no success in lights on router, or net access, try downloading MIAMI and see if that works, see if you get better luck
paulisthebest is offline  
Old 25 October 2009, 15:28   #3
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 388
Quote:
I got a bit more out of MIAMI - the amiga saw the card, but still no success in lights on router, or net access, try downloading MIAMI and see if that works, see if you get better luck
Ok, can I just delete the AmiTCP-folder, or how am I supposed to uninstall that?

I'll try Miami It will run with ClassicWB Lite 3.1, right? My card is 3CXE589ET (the one with the weird xjack-connector (pops out, no dongle needed)

Thanks!

Last edited by emuola; 25 October 2009 at 15:48.
emuola is offline  
Old 25 October 2009, 15:46   #4
jPV
Registered User
jPV's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: RNO
Posts: 482
Quote:
Originally Posted by emuola View Post
Ok, can I just delete the AmiTCp-folder, or how am I supposed to uninstall that?
No need to uninstall it. AmiTCP and Miami can co-exist just fine, until you don't start them both simultaneously.

About SANA. Your driver is SANA compatible, it doesn't mean you should have anything extra until you select the correct driver for the TCP/IP stack.

I assume you're trying to do this on A1200? There might be the famous reset bug with the PCMCIA preventing the card working. You can make card to work by hot swapping the card or installing some software fixes (search cardpatch and cardreset from Aminet).

I'd suggest you to try this disk if the card works at all and then try to setup your own stack.
jPV is offline  
Old 25 October 2009, 22:19   #5
emuola
Registered Whdload user
emuola's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Finland
Age: 42
Posts: 388
Ok, so the SANA-thingy is part of the MiamiDx, right? I'll test with that handy littlle floppy first and then proceed with Miami.

Thanks for the info

Quote:
No need to uninstall it. AmiTCP and Miami can co-exist just fine, until you don't start them both simultaneously.
What about the home directory and the user AmiTCP created? Any harm if I leave those intact?
emuola is offline  
AdSense AdSense  
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
AmiTCP 4.0 Installation ShamblerDK support.Hardware 11 04 March 2017 23:05
amitcp/ip lambrettadave support.Hardware 1 21 October 2010 17:42
Amitcp Pentangle request.Apps 2 07 May 2008 10:03
AmiTCP DDNI support.Apps 4 07 April 2006 13:11
AmiTCP/IP questions Fackamato support.Apps 0 03 October 2004 17:36

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 09:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 1
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Page generated in 0.11988 seconds with 12 queries